Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tokom cele trudnoće uspevala sam da se uzdržim od slatkog (nisam nešto ni imala potrebu), ali sam zato u poslednja 2 dana potpuno poludela, svuda vidim ČOKOLADUUUUUU :( Da nije slučajno u pitanju predznak da se porodjaj bliži (kako se samo tešim) ? :zcepanje: Jaoj, ako sad dozvolim sebi da se nagojim, stvarno ću biti besna na sebe... inače, upravo ulazim u 38.nedelju... Ja sam se ustvari najviše istripovala jer je neko rekao da od šećera koji majka konzumira beba najviše dobija na težini, a ja već sada znam da očekujem naprednu bebu preko 3 500 kg :D Uh, gde će to izaći :whistling: :D
Pozdrav stomačićima!

Ma kakvi
ja jela po kilo sladoleda dnevno, u poslednjih mesec dana i ja dobila pet kila, a Stefan se rodio sasvim normalan, 3.350 kg
a pre nego se pojavio sladoled (proleće), jela sam isto stalno neke čokoladne keksove :roll:
nemoj se prežderavati, ali zadovolji se sa po kojim zalogajčićem ;)

Ma kakvi
ja jela po kilo sladoleda dnevno, u poslednjih mesec dana i ja dobila pet kila, a Stefan se rodio sasvim normalan, 3.350 kg
a pre nego se pojavio sladoled (proleće), jela sam isto stalno neke čokoladne keksove :roll:
nemoj se prežderavati, ali zadovolji se sa po kojim zalogajčićem ;)

Uspela si mi malo ublaziti osećaj krivice :D Ma ne prežderavam se nikad, ali me nervira što mi okupira pažnju... možda samo treba da radim nešto pametno :think: Ne znam više šta bih, sve sam pripremila za bebu, pospremala, pa sam sad dokona i samo mislim o porodjaju i čokoladi :D A možda je to i normalno...
Stefan je imao super težinu! Mora da si se lako porodila...

:lol: ..dva dr na dva UZ aparata.. :lol:

:D Eto, a ja čula da je procena tačna uz mogućnost greške +/- 200 gr ... u tvom slučaju dosta više od toga, na svu sreću u tvoju korist ;)

Imam pitanje za Novosađanke - da li znate da li se u Betaniji neposredno nakon rodjenja beba stavlja majci na grudi, naravno ako je bio prirodan porodjaj? Sanjam o ovom momentu...

Tokom cele trudnoće uspevala sam da se uzdržim od slatkog (nisam nešto ni imala potrebu), ali sam zato u poslednja 2 dana potpuno poludela, svuda vidim ČOKOLADUUUUUU :( Da nije slučajno u pitanju predznak da se porodjaj bliži (kako se samo tešim) ? :zcepanje: Jaoj, ako sad dozvolim sebi da se nagojim, stvarno ću biti besna na sebe... inače, upravo ulazim u 38.nedelju... Ja sam se ustvari najviše istripovala jer je neko rekao da od šećera koji majka konzumira beba najviše dobija na težini, a ja već sada znam da očekujem naprednu bebu preko 3 500 kg :D Uh, gde će to izaći :whistling: :D
Pozdrav stomačićima!

I meni se jako jedu slatkisi poslednjih par nedelja, A slatkise nikad nisam volela. :D
Beba je teska oko 3 kg, a ja sam se ugojila samo 9 kg... :whistling:

I da, srecan ulazak u 38 nedelju... Blizi se... :lol: :heart:
:cmok2:

I meni se jako jedu slatkisi poslednjih par nedelja, A slatkise nikad nisam volela. :D
Beba je teska oko 3 kg, a ja sam se ugojila samo 9 kg... :whistling:

I da, srecan ulazak u 38 nedelju... Blizi se... :lol: :heart:
:cmok2:

:klap: za tvojih 9 kg, svaka čast... ja sam dobila bar 13 (verovatno i nešto više), nisam se merila jedno 3 nedelje, nemam vagu kući jer NEĆU da je kupim :whistling:

Ti si takođe u 38.nedelji ako se ne varam... moja beba je pre nedelju dana imala 2 800 gr, što meni i ne zvuči tako strašno, ali doktorica već drugi put zaredom izrazom lica odaje utisak kao da je to puno :dontunderstand: i kaže mi da će sigurno biti preko 3 500 gr.

Bliži se, da, da... srećno i tebi :zag:

Dobro jutro drage moje, baš ste mi nedostajale! :zag:

Biljana, prvo tebi da odgovorim: DA, u Betaniji STAVLJAJU BEBU MAJCI NA GRUDI i već sam pisala da je to najlepši osećaj na svetu. Zbog tog osećaja neću da idem na carski koji mi je moj oftamolog izričito naredila. Rekla sam, nek oćoravim totalno, ali taj osećaj ne dam. Mislim, u mom slučaju još uvek mogu da biram i dokle god ne škodi bebi, ja se porađam prirodno...:heart:

Što se tiče slatkiša, ja sam u prvoj trudnoći jela po želji, ali nisam preterivala, osim sa sladoledom od kog sam se razvaljivala. Ugojila sam se 9kg, a Luka je imao 2930gr.
Znači, slatkiši ne utiču toliko na bebu. Verovatno je sve dozvoljeno dok se ne preteruje.
Toga se pridržavam i u ovoj trudnoći i za 5 meseci sam se ugojila 5 kg...

Blago vama sto vam se blizi.Ja cu za koji dan u 12-u nedelju,i bas mi se oduzilo.Za sada ne uzivam ni malo.Mozda ce biti bolje kad mucnine prestanu:think:

Eh,gde je april.....

Meni su se mučnine dosta smanjile. Ali zato bih mogla pojesti tri vola za ručak i tri kolača za desert :whistling: ali ne smem :(.

I meni se čini da se vreme vuuuče. Jednom mesečno imam preglede kod dr i nikako da ih dočekam. Kada ih konačno dočekam, dobijem pregled od 10 minuta i šturi odgovor u 5 sekundi, pa opet čekaj mesec dana do novog pregleda.

Joj, kada će maj. :think:

Evo ja se sad vratila sa pregleda , peta nedelja tek, nista se konkretno ne vidi samo mala tackica tako da imam kontrolu za dve nedelje, kaze tada treba da se vidi kako je. Napunila me vitaminima i nekim vaginaletama , zbog prvog spontanog, pa da se cuvam. Pozdrav :bye:

Srećno i pišemo se!
I menjaj taj nick, nekako mi je sumoran za buduću mamicu. Nemoj da nam budeš smorena, nego uživaj i raduj se malom bebironu. Samo osmeh na lice i positive thinking! :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back