Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja znam da se moze raditi i u ZOV.Ja sam radila sve privatno kod Bjelajca,vodila sam celu trudnocu kod njega,pa mi je on sam rekao da mogu i tamo da dolazim na ctg,medjutim ja nisam.Najvise me nerviraju zakazivanja.Iskreno kao covek mi strasno ide na zivce al opet sam imala uvek privilegiju kad sam dolazila u ZOV po neke upute i tome sl. Inace,sad dolazim od njega i rekao mi je da idem u bolnicu jer je on resio da se bas danas porodim,jer mi je jos juce rekao da ce danas da se desi porodjaj!Kontrakcije su mi slabe,a kaze da sam otvorena 2-3 prsta. A ja sam sad naravno u panici,sita sam se isplakala,jer sam ja jedna velika kukavica,pa mi cak ni glupa Sneza ne pomaze!Tako da bih ja naravno ostavila to za sutra...ako moze...

Draggana,nemoj da se plasis!!!Voeruj mi,nije porodjaj toliko strasan koliko prvorotka to moze zamisliti :lol:...jeste da je bolno,ali zaista ta bol nije nista u poredjenju sa onim divnim osecajem kad uzmes svoju bebicu :heart:.Hajde Dragana,samo hrabro,raduj se,rodice se tvoj Aleksa,videces ga vec za pa sati :klap:..pa ja bih tako rado sada bila na tvom mestu.
Hajde polako u porodiliste,mislicemo na tebe i Aleksu :heart:...blagooo ti seee :D...Ljubimo te puno,a ti ljubni malog Aleksu i za nas :heart:
SRECNO!:super:
Eto otvara nam se sezona porodjaja :klap:

Ja znam da se moze raditi i u ZOV.Ja sam radila sve privatno kod Bjelajca,vodila sam celu trudnocu kod njega,pa mi je on sam rekao da mogu i tamo da dolazim na ctg,medjutim ja nisam.Najvise me nerviraju zakazivanja.Iskreno kao covek mi strasno ide na zivce al opet sam imala uvek privilegiju kad sam dolazila u ZOV po neke upute i tome sl. Inace,sad dolazim od njega i rekao mi je da idem u bolnicu jer je on resio da se bas danas porodim,jer mi je jos juce rekao da ce danas da se desi porodjaj!Kontrakcije su mi slabe,a kaze da sam otvorena 2-3 prsta. A ja sam sad naravno u panici,sita sam se isplakala,jer sam ja jedna velika kukavica,pa mi cak ni glupa Sneza ne pomaze! Tako da bih ja naravno ostavila to za sutra...ako moze...

..a shta cesh sutra? :D ..za prekosutra? :heart:
..samo hrabro, smejacesh se sama sebi kad ovi budesh chitala za neku nedelju.. :lol:

e, sad sam sve pročitala...
Eli, sve od reči do reči mi je poznato, od genetičara do vađenja plodove vode, tačno kako si opisala... jedino je sa rezultatima bilo drugačije... i muka me uhvati kad pomislim da me to opet čeka :dash:
Sad videh i šta je Dragana napisala da je išla privatno kod bjelajca i kako je imala privilegije prilikom dobijanja uputa i tome slično :besna: a mene tako... pokupio sa ulice :dash: mamu im maminu bezobraznu... sve mi zakuvalo sad u želucu, uh...
Kako mrzim takve doktore i ko mi ga je preporučio uopšte.. još privatno da mu dajem pare, pre bih se porodila sama kod kuće i sama sebi vodila trudnoću
skot jedan... nema tog smajlija...

Dragana, ovo nema veze sa tobom :heart::zag:
Da li Aleksa još čeka :think: ili nam se pridružio :heart:

Ja ćutim jer nemam pojma. Sve radim privatno osim plodove vode koja mi je presela...

Što se tiče bakterija, ne treba ništa da te čudi kad se zna da svi lekari imaju različita mišljenja po pitanju svega. Tako da ispadne, kako kome zapadne.
Ali bar moj primer stvarno treba da te ohrabri. Apsolutno niko nije ni spominjao bakterije i sve je prošlo savršeno.
Držim ti fige da budu dobri rezultati pa da si mirna.

:zag:

Ja znam da se moze raditi i u ZOV.Ja sam radila sve privatno kod Bjelajca,vodila sam celu trudnocu kod njega,pa mi je on sam rekao da mogu i tamo da dolazim na ctg,medjutim ja nisam.Najvise me nerviraju zakazivanja.Iskreno kao covek mi strasno ide na zivce al opet sam imala uvek privilegiju kad sam dolazila u ZOV po neke upute i tome sl. Inace,sad dolazim od njega i rekao mi je da idem u bolnicu jer je on resio da se bas danas porodim,jer mi je jos juce rekao da ce danas da se desi porodjaj!Kontrakcije su mi slabe,a kaze da sam otvorena 2-3 prsta. A ja sam sad naravno u panici,sita sam se isplakala,jer sam ja jedna velika kukavica,pa mi cak ni glupa Sneza ne pomaze!Tako da bih ja naravno ostavila to za sutra...ako moze...

Samo hrabro, veruj, osetićeš najjveću snagu onda kad bude najpotrebnije ;):zag:

Zdravo svima, ja sam prosle ned usla u 5-ti mesec, termin mi je 07.08.2010. Doktorka koja mi prati trudnocu praktikuje da ne otkriva bebin pol, sto me jako razocarava, ali bicu strpljiva, mozda i popusti :P
Ovo mi je prva trudnoca i osecam se super.. Pozdrav svima :)

Ne razumem. 5.mesec a termin 7 avgusta? Ili sam se ja prebrojala?

Ja sam danas bila kod dr.
Na UZ sam cula srce bebe, ali je dr rekla da je manja nego sto bi trebala biti (ja je nisam videla :( ni na monitoru ). Da sam po velicini bebe tek u 9 nedelji a ne u desetoj, kao sto bi trebala po racunici. To me malo brine, ali nadam se da ce nadoknaditi zaostatak do sledeceg pregleda. Imam zakazano za 04.11. ekspertni kod nje, tako da cu otkazati termin u Betaniji. Nemam vise bakterije, ali cu nastaviti piti brusnicu, Pancicev caj protiv bakterija za trudnice&decu i dr mi je preporucila Prolom vodu. Drugi problem je nizak nivo gvozdja, pa sam dobila neke tabletice koje stizu sutra u apoteku. Ja inace kuburim sa Fe jos od srednje skole, pa ovo nije iznenadjenje. U svako slucaju od sada umesto MamaVita pijem gvozdje i Prolom vodu.

Toliko za sada, pozdrav stomacici.

Ne brini zbog veličine bebe.. vrlo je moguće da je to prava starost ploda, a ne po računici ;)
I j apijem gvožđe, i pila sam ga i u prvoj trudnoći, posle porođaja sam dobijala i injekcije :roll:
ne znam šta je gore... da li tablete koje meni užasno teško padnu za želudac, ili boce koje ostavljaju modrice naredne dve godine

Ja došla sa depilacije, idem sutra na ekspertni.. ne mogu da dočekam :D

a đuđa je verovatno neki broj pogrešila :lol: da je termin u vagustu, još ne bi ni bila trudna :p

Pozdrav stomacici.Ja sam danas bila na CTG-u i UZ.Bebica je teska 3150g,super napreduje,a ono sto je doktorku sokiralo (mada pogledala sam u svoj UZ karton,i sve vreme je tako) bebina butna kost je dosta dugacka i odgovara bebi u 39-oj nedelji,dok je sve ostalo za uzrast 37.nedelja,medjutim sve vreme nam butna kost ide u napred za dve nedelje,ali eto dr je danas prokomentarisala da beba ima duge noge :lol:.Uporedila sam sa Acinim UZ kartonom i Aca je dva dana pre rodjenja na UZ imao femur dug 77 (ne znam koju meru koriste),dok ovaj maleni sada u 37+5 nedelji ima 78 :lol:.Duge noge na mamu :D.

Poslednja izmena:
..joj eli, kako mi je bljaks taj izraz.. :neutral:
.. :confused: ..prvorotka, iliti na latinskom nulipara.. :roll: ..aman, grooozno.. :(
..mislim - i ja ga koristim, poshto nemamo drugi, ali.. :roll:

Pa ne znam da li ima neki drugi termin...
Nego, šta ti bre svratiš ovde samo da ubaciš po koju zezu, ništa ne govoriš kako si, kako se osećaš, kako provodiš dane....
Napiši koju. :heart:

Pa ne znam da li ima neki drugi termin...
Nego, šta ti bre svratiš ovde samo da ubaciš po koju zezu, ništa ne govoriš kako si, kako se osećaš, kako provodiš dane....
Napiši koju. :heart:

:heart:
..bila sam kljakava ovih dana, imam kontrakcije i stomak me malo malo zeza.. :(
..ishla na pregled, nema otvaranja, nisam za lekove, rekli mi da mirujem kad me gnjavi puno.. :roll:
..inache sam ok.. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back