Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro jutro drage moje, baš ste mi nedostajale! :zag:

Biljana, prvo tebi da odgovorim: DA, u Betaniji STAVLJAJU BEBU MAJCI NA GRUDI i već sam pisala da je to najlepši osećaj na svetu. Zbog tog osećaja neću da idem na carski koji mi je moj oftamolog izričito naredila. Rekla sam, nek oćoravim totalno, ali taj osećaj ne dam. Mislim, u mom slučaju još uvek mogu da biram i dokle god ne škodi bebi, ja se porađam prirodno...:heart:

Što se tiče slatkiša, ja sam u prvoj trudnoći jela po želji, ali nisam preterivala, osim sa sladoledom od kog sam se razvaljivala. Ugojila sam se 9kg, a Luka je imao 2930gr.
Znači, slatkiši ne utiču toliko na bebu. Verovatno je sve dozvoljeno dok se ne preteruje.
Toga se pridržavam i u ovoj trudnoći i za 5 meseci sam se ugojila 5 kg...

Kako je ovo lepo što si rekla... sad sam se još više raznežila... :zag:

EliNS ti si se baš namučila sa tom amniocintezom, mada ni ja nisam ništa sjajnije prošla... A danas su me dodatno nagazili, toliko sam besna uh digli su mi i pritisak i šećer i uznemirili i mene i bebu:dash:!!! Naime, amnio sam radila početkom avgusta (znači pre više od 2 MESECA!!!) i danas mi zvoni mobilni, kažu ginekologija sa Betanije (zamislite moj šok!:eek:). Dotična gospođa sestrica me pita da li sam ja ta i ta, da li sam kod njih u avgustu radila amnio, i da li sam imala uput?! Da li sam imala uput? Ne, imala sam 15 uputa, 1 od moje dr., jedan od genetičara, jedan sa transfuzije jer sam Rh negativna, ma samo što im krštenicu nisam dostavljala!!! E pa oni nemaju kod sebe uput, pita me kome sam ga dala:hahaha:, kome, babi mojoj sigurno nisaam:worth:! Ja pitam kako mogu sad da joj pomognem, ona kaže odmah da joj donesem uput, ali pošto nisam u NS-u trenutno i neću dolaziti do decembra znači to otpada. Nakon toga ona meni kaže "pa dobro onda ćemo vam poslati račun na kućnu adresu"! Ma nemoj! E onda sam blago rečeno popiiiiiizz i rekla joj da se slučajno nije usudila, kako ih nije sramota, to je njihova greška i ne pada mi na pamet da plaćam za njihove nemarnosti, e pa tresla sam se od besa, kakav je to bezobrazluk! I to posle 2 meseca ona se setila da je izgubila nečiji uput, a uz sve to da im plaćam!!! I šta reći posle svega, mislim iscimala sam se oko tih uputa, onaj ko je radio amnio zna o čemu pričam i na kraju ovo dobijem! Pa da sam htela i mogla da plaćam ja bih to kao gospođa obavila bez čekanja i vucanja po redovima, cccccc:dash:. Uh odoh da pojedem čokoladu da se smirim!

Bože blagi, Bambi ne mogu da verujem šta ti se dešava! :evil:
Pa stvarno u ovoj zemlji je totalni raspad sistema.
Pre svega ne bi ti ni radili amnio da nisi imala uput tako da otpada njihov račun. Mogu da ga okače mačku o rep. Za tu amnio treba minimum 3 uputa i nema teorije da se završi ceo proces bez ijednog j.ebenog papira do kojih se dolazi kao da u najmanju ruku vadimo dozvolu za gradnju, a ne za vađenje plodove vode.
Sad sam i ja otkačila!

A ja mislila da je ona tema o banderi zajebancija...:confused:

Raspad sistema, nego sta :evil: Bambi, nemaju osnova ništa da ti naplate, tako da ne troši dragocenu energiju za nerviranje oko budala koje toga nisu vredne... Ja sam izgleda imala dosta sreće sa amniocentezom, nisam imala takva cimanja ... Zna se ipak šta je u svemu ovome najvažnije - dobar rezultat ;)
:zag:

Meni je i dalje jako muka, ne povracam vise tako cesto, ali ubi me mucnina.
Samo jedem nesto suvo. Pre trudnoce nisam mogla da zamislim dan da ne jedem voce i povrce, sad ne mogu ni da pomislim na to, sve mi smeta, stvara mi groznu kiselinu. :(
Nikad se nisam ovako nepravilno hranila, samo tost, slani krekeri, neka suva pecenica, plazma keks i to je sve. Ne mogu ni nista mlecno, odmah povracam.
Cak mi smeta i integralni hleb, jedem beli tost, nisam jela beli hleb poslednjih 5 godina sigurno, navikla sam na integralni, sad mi i on stvara kiselinu.
Ma grozno se hranim i to traje vec skoro dve nedelje, vodim se mislju da je ipak bolje da jedem bilo sta, nego da sve ispovracam, cisto da bih imala energije. Povremeno probam da pojedem nesto "normalno", jos uvek ne ide, ali se nadam da ce uskoro biti bolje jer pocinjem opasno da se brinem za svoje i bebino zdravlje. :(

Kistina, slažem se sa tobom. To što jedeš nije toliko nezdravo. Ipak ne jedeš čips i ne piješ kokakolu. :D
Ja baš imam sreće sa svojim trudnoćama, svaki put jedem sve isto, u istim količinama, bez dodatnih prohteva i skoro nikakvih mučnina.

Inače, baš htedoh da vam se pohvalim kako je ovaj moj beban već 2-3 dana prilično živahan. Verovatno ga ja samo bolje osećam jer raste, ali kontam i da se vrpolji zbog ove drastične promene vremena. Sve u svemu, ja sam srećna kao malo majmunče jer je osećaj još uvek lep, ne udara dovoljno jako da me zaboli. :heart:
Tako da sam vam već nekoliko dana sva blažena...:D

kistina ako ti je za utehu ovo kao da sam ja napisala.Sinoc sam pojela jabuku i to je mislim sve od voca u poslednjih nedelju dana.Jutros naterala sebe da popijem solju mleka i vrlo brzo sam se ispovracala.Jedina mi je uteha sto mi je tako bilo i u prvoj trudnoci.Ja sam 11-12 nedelja i sve se nadam da ce uskoro prestati

Jao, Eli, blago tebi, sigurno je divan osecaj, jedva cekam! :)
Sanja, ja sam 8-9 nedelja, znaci, bice mi jos dugo lose.
Ipak su nam bebice jos jako male, pa valjda dok im se velicina izrazava u jednocifrenom broju cm, ni potrebe ne mogu da im budu nesto ogromne, to sto ima treba mogu da dobiju iz rezervi naseg organizma bez obzira na to sto jedemo, bar se nadam.

A i vi, što me ne podsetite, one kapsule za urinarne infekcije, zovu se
PALISEPT
Na biljnoj bazi su, pila u prvoj trudnoći, a posle ih je pila i moja mama kad je imala baš problema i brzlo se izlečila :super:

E Mačak, zaboravih da ti kažem: čim sam pročitala ovaj tvoj post, ja brže bolje odoh u apoteku i kupim Palisept.
Pijem ga evo treći dan, popiću celu kutiju (10 dana) i onda ću baš da vidim kako sam prošla. Ali već se dobro osećam što ih pijem, smrde užasno, baš onako na neke babačke recepte, a ja te najviše volim. :D

Pozdrav stomacici :heart:
Kako se blizi porodjaj hormoni pocinju da mi lude kao na pocetku trudnoce,vec par dana mi je ujutru jako muka,a juce sam i povracala...Osecam se jako iscrpljeno i umorno,mogla bih samo spavati,po ceo dan...sigurno i ovo vreme ima veze sa tim.Kazu da trudnice pred porodjaj mogu ili da osete ogroman nalet energije ili da budu osamucene kao kokoske :lol:...eto ja izgleda spadam u ovu drugu vrstu...
Danas idem na CTG i bas se pitam da li ce me dr i pregledati da vidi u kakvom je stanju grlic,to bi trebalo da se radi krajem trudnoce,ali moja dr i nije bas neki ljubitelj pregledanja,a vala ni meni nije do toga...
Mazite stomacice :)

Pozdrav svim mamama i buducim mamama!
Ja tek sad ulazim u sestu nedelju pa me interesuje kada , od prilike , pocinju te mucnine? Kod mene , za sad, nista , imala sam blage vrtoglavice i to je sve.
Pozdrav :bye:

Ako ti nije muka uzivaj.Mozda ih ne budes ni imala.Trudne su mi i snaja i dobra drugarica , nemaju mucnine ama ni malo.Zato ja za sve tri:besna:
A mozda ti i krenu uskoro.Meni su tako 5-6 nedelja

Pozdrav svim mamama i buducim mamama!
Ja tek sad ulazim u sestu nedelju pa me interesuje kada , od prilike , pocinju te mucnine? Kod mene , za sad, nista , imala sam blage vrtoglavice i to je sve.
Pozdrav :bye:

..sanja ti je vec rekla, a moguce su i razne druge varijante..
..ja sam prve dve trudnoce proshla bez ijednog dana muchnine, chak ni najblaze,
a u ovoj, trecoj, od 6. do 9. nedelje sam zivela na tostu, krem siru i soku od pomorandze.. :(

..pravilo je da nema pravila.. :)

Meni je i dalje jako muka, ne povracam vise tako cesto, ali ubi me mucnina.
Samo jedem nesto suvo. Pre trudnoce nisam mogla da zamislim dan da ne jedem voce i povrce, sad ne mogu ni da pomislim na to, sve mi smeta, stvara mi groznu kiselinu. :(
Nikad se nisam ovako nepravilno hranila, samo tost, slani krekeri, neka suva pecenica, plazma keks i to je sve. Ne mogu ni nista mlecno, odmah povracam.
Cak mi smeta i integralni hleb, jedem beli tost, nisam jela beli hleb poslednjih 5 godina sigurno, navikla sam na integralni, sad mi i on stvara kiselinu.
Ma grozno se hranim i to traje vec skoro dve nedelje, vodim se mislju da je ipak bolje da jedem bilo sta, nego da sve ispovracam, cisto da bih imala energije. Povremeno probam da pojedem nesto "normalno", jos uvek ne ide, ali se nadam da ce uskoro biti bolje jer pocinjem opasno da se brinem za svoje i bebino zdravlje. :(

Znam da je protiv kiseline dobra sirova sargarepa. Ja je samo dobro operem, malo ocistim i grickam dok citam Krstu, preledam kontrolne ili gledam film.Kupi one male i sveze dok ih ima, pa probaj. Nadam se da ce ti pomoci.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back