Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svim dragim trudnicama iz Novog Sada jedan savet: ako radite bilo kakve analize u Higijenskom zavodu i dobijete loše rezultate, obavezno ponovite analizu na nekom drugom mestu! Da sam to znala na vreme, poštedela bih sebe toliko briga i gomile antibiotika koje sam popila bez potrebe, jer bakterije nisam ni imala... Dakle, POGREŠAN NALAZ!
Ovo može da važi i za druga mesta... navodno, moja doktorica kaže da laboratorijski nalazi jako puno zavise od onoga ko je ispitivao uzorak i zato se često dobiju protivrečni rezultati, što je meni potpuno van pameti!!! Medicina je nauka, zar ne? Kako u ovom ima mesta za proizvoljnosti???

Na svu sreću, meni je sada najbitnije da sam ZDRAVA, nemam bakterije i mogu mirno da čekam kraj meseca i moje Sunce!!!

Čestitam svim trudnicama koje se javljaju sa lepim vestima! Poljubac za sve!!!

Poslednja izmena:
Nije me poslao, ja htela da idem. Rezultati su bili savršeni.
A dobro je bilo opravdanje što imam preko 30 godina (koliko je uopšte granica?) i imala jedan spontani u međuvremenu...
e to jeste... posle spontanog, svaka trudnoća se šalje na amnio...
a granica je 32 godina, ali tek ako je trudnoća sa prvim detetom ;)

Kažem, ne znam, kako mi kaže dr genetičar, tako ću da radim

Pozdrav svima! Evo ja sam juce uradila dva testa i oba su pokazala pozitivno tako da u ponedeljak idemo kod doktora da se pregledamo. Posto sam totalno ne upucena a citam da spominjete neki amnio, moze li mi neko objasniti sta je to, jer sam imala pre 7 meseci spontani u sedmoj nedelji, a vidim da ovde kazete da u tom slucaju se to radi.

Pozdrav svima! Evo ja sam juce uradila dva testa i oba su pokazala pozitivno tako da u ponedeljak idemo kod doktora da se pregledamo. Posto sam totalno ne upucena a citam da spominjete neki amnio, moze li mi neko objasniti sta je to, jer sam imala pre 7 meseci spontani u sedmoj nedelji, a vidim da ovde kazete da u tom slucaju se to radi.

..dobro doshla.. :heart: :zag:
..za amnio se ne sekiraj, dr ce ti reci sve oko toga, radi se ako je potreban od 16. nedelje tek..
..uzivaj za sad i chim ti dr potvrdi trudnocu, zakazuj double test i prvi ekspertski UZ.. :)

..dobro doshla.. :heart: :zag:
..za amnio se ne sekiraj, dr ce ti reci sve oko toga, radi se ako je potreban od 16. nedelje tek..
..uzivaj za sad i chim ti dr potvrdi trudnocu, zakazuj double test i prvi ekspertski UZ.. :)

Hvala na brzom odgovoru. Ma ja sam skroz istraumirana od proslog puta i nekako ne verujem doktorima ovde. Volela bih da sam sad kuci pa da idem kod mog doktora.Duga prica... citam ovde da su se neke bivse trudnice srele sa braon sekretom i da su im doktori dali neke lekove , mene su u Svajcarskoj tako lepo poslali kuci i pustili da Bog odluci. Kazu, ne pije se nista , to je prirodna selekcija.
Nadam se da sam sad nasla doktorku koja ima drugacije razmisljanje!

Hvala na brzom odgovoru. Ma ja sam skroz istraumirana od proslog puta i nekako ne verujem doktorima ovde. Volela bih da sam sad kuci pa da idem kod mog doktora.Duga prica... citam ovde da su se neke bivse trudnice srele sa braon sekretom i da su im doktori dali neke lekove , mene su u Svajcarskoj tako lepo poslali kuci i pustili da Bog odluci. Kazu, ne pije se nista , to je prirodna selekcija.
Nadam se da sam sad nasla doktorku koja ima drugacije razmisljanje!

:) ..ja ti frzim fige da bude sve ok..
..to shto se desilo proshli put ne mora nishta da znachi..
..samo opushteno.. :)

..chitam sad na drugom forumu kakve su sve ruzne komentare
dozivljavale trudnice tokom svojih trudnoca..
..vecina komentara je na temu tezine, velichine stomaka, grudi i slichno..
..na stranu zajedljive drugarice i poslovichno netaktichna rodbina,
to mogu da razumem i slazem se da su za osetljive i hormonima uzdrmane zene
teshki i uvredljivi,
ali ne mogu da razumem neke koje se zale na lekare -
te rekao mi dr da usporim malo sa hranom, te rekla joj da ne moze da je ushije
dobro zbog vishka sala, te rekao joj anesteziolog da je problematichno za epidural
zbog kilaze - a sve su dobile preko 30 kg i svaka je odbrusila da je to njena stvar.. :eek:
..ybt - nekada ne bih bila u kozi i tim lekarima.. :roll:
..kokoshke..

Kako ste trudnice?
Svako veče kad legnem da spavam pomislim da će mi mučnine još malo prestati, a iz dana u dan povraćam sve više i sve mi je gore i gore.Smršala sam 2 kg u poslednjih 10-15 dana.I gvožđe sam sama prestala da pijem jer mi je mnogo teško kad ga popijem.Jedina uteha mi je to što sam i u prvoj trudnoći bila isto ovakva,mada mislim da je sada malo gore....ili se zaboravilo.

Vidim ima i novih trudnica,pa baš lepo i treba da nas bude sve više.

Pozdrav:heart:

jao Sanja, stvarno se nadam da će ti uskoro biti bolje :cmok:
Ja da kucnem u nešto, konačno se osećam super.. nema mučnina, nisam slinava... igram se po ceo dan sa Stefanom (kad nisma na poslu, naravno :lol:) i uživam :heart:

nego, zaboravna trudnjača, sad sam se setila, sa 'samo' nedelju dana zakašnjenja :dash:
A i vi, što me ne podsetite, one kapsule za urinarne infekcije, zovu se
PALISEPT
Na biljnoj bazi su, pila u prvoj trudnoći, a posle ih je pila i moja mama kad je imala baš problema i brzlo se izlečila :super:

Kako ste trudnice?
Svako veče kad legnem da spavam pomislim da će mi mučnine još malo prestati, a iz dana u dan povraćam sve više i sve mi je gore i gore.Smršala sam 2 kg u poslednjih 10-15 dana.I gvožđe sam sama prestala da pijem jer mi je mnogo teško kad ga popijem.Jedina uteha mi je to što sam i u prvoj trudnoći bila isto ovakva,mada mislim da je sada malo gore....ili se zaboravilo.

Vidim ima i novih trudnica,pa baš lepo i treba da nas bude sve više.

Pozdrav:heart:

Grozno... mene je samo par puta mučila jača mučninina, mogu zamisliti da mi je tako stalno :confused: Gledaj to sa vedrije strane, "očeličićeš" se već sada, pa će ti sve ono što dolazi pasti lakše :D Izdrži! :zag:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back