Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro utro...
Vidim da se sinoc razvila diskusija...

Ja cu samo da se ubacim zakolica...Ne mogu da verujem da necete odmah bebi kupiti kolica! Pa bebe treba da se izvode u setnje vec nakon15 dana, ako nije vetar. A nama su prolecne bebe, ja to jedva cekam!
Kockice, kakva tri meseca, Carobna 5?! Pa iskilavicete se tim nosiljkama, to je samo za oko zgrade dok je skroz malo dete...Raspitajte se malo kod roditelja sa malom decom.
Kockice, Kako ces do Keja da odes i da se vratis noseci bebu?

Madre, Ja sam radila biopsiju hor. cupica...Htela sam zbog godina 34, a i sigurnije je od dabl testa...Rizik od spontanog je oko 1-2%. kosta 300E i traje sekund, kao injekcija.
Radi se od 10-12 nedelje. Ako odlucis, poslacu ti telefon iskusnog dr gde to mozes da uradis.

Dobro utro...
Vidim da se sinoc razvila diskusija...

Ja cu samo da se ubacim zakolica...Ne mogu da verujem da necete odmah bebi kupiti kolica! Pa bebe treba da se izvode u setnje vec nakon15 dana, ako nije vetar. A nama su prolecne bebe, ja to jedva cekam!
Kockice, kakva tri meseca, Carobna 5?! Pa iskilavicete se tim nosiljkama, to je samo za oko zgrade dok je skroz malo dete...Raspitajte se malo kod roditelja sa malom decom.
Dobro jutro svima, pozz Angi!
Sto se tice kolica, ja sam provela mesec dana na netu istrazujuci bebi opremu, a narocito kolica. Slobodno mogu da kazem da malo ko ko radi u prodavnici bebi opreme ima vise informacija od mene, juce je decko zevao u radnji sta sam ga sve pitala, za neke stvari nije ni cuo. z:mrgreen: Bas sam se radovala setnji sa bebom u kolicima, jer stize prolece (moje omiljeno doba), ali sto je vreme vise odmicalo, ja sam shvatala da su te setnje samo puki san. Prvo, ispred kuce imam ogromnu uzbrdicu, a odmah za njom na glavnom putu jos dve. Tu je problem i hodati ako imas malo losiju kondiciju (a kakva ce mi biti nakon porodjaja), a kamoli gurati kolica. Usudila bih se jedino sa kisobranom, da ga sklopim, pa dete u jednu ruku, a kolica u drugu, zato cu sacekati. Drugo, ne poznajem u okolini nikoga s kime bih mogla da izvodim dete u setnju, muz mi radi po cele dane, tako da nam ostaje samo vikend. Za te prilike, kao i za svakodnevne setnje uz ulicu-niz ulicu, uzela sam kengur. Eto, svi imamo razlicite potrebe, meni ce kolica biti najpotrebnija kad beba krene u vrtic, do vrtica i u njemu, sad cu vas sokirati: bebe ovde spavaju u kolicima u vrticu. Valjda je tako radnicima manje posla, sta li, ne razumem..., ali znam da ce mi tada trebati dobra kolica sa sasvim lezecim polozajem, da su lagana, a cvrsta (mogu se naci i takva). ;) Tako da, svako treba da vidi sta mu najvise odgovara, ne postoje savrsena kolica, i ne postoji univerzalno resenje za sve...

Dobro jutro...

Caooo :cao:
Ja se drzim babinja i prvih 40 dana beba i ja ne idemo nigde, kakav crni Kej :aha: ako odem negde sa njom to ce biti mozda do prodavnice ispred zgrade ili do Merkatora, opet ispred zgrade i za to mi treba samo kengur! Kad prodje 40 dana dolazi nam tatica, onda idem u Shabac na 20dana i tih 20 dana sam odlucila da ce tata da je nosi! :klap: da se makar malo veze za nju... e onda kad se vratim, ona ce imati vec 2 meseca i onda cu krenuti da razgledam kolica, pre toga mi prosto ne trebaju... :aha:
Mnogi roditelji nose u kenguru svoje bebe do 6og meseca cak, a i taman ako onda krenem do Keja sa njom u kenguru eto mi rekreacije taman za dijetu! :mrgreen:

Carobna,
Banana jastuk je oko 1700din. I ne brini za kilograme, pa ti si bas bila mrsava pre, a i 65 bez trudnoce nije mnogo viska za tvoju visinu!

Samo 20evra!? :eek: ups... :rumenko:

Nasa devojcica uopste nije htela kolica, plakala je non stop, i sve tako do nekog 6tog meseca, kada je pocela da se zanima za okolinu i kada sam mogla da je stavim u neki polulezeci polozaj. Do tad smo je nosili u kenguru, lakse je 100 puta nego kolicima, njoj je prijalo..a za drugu brbu cu da uzmem sling maramu, mozda je ipak bolja za skroz male bebe..

Nasa devojcica uopste nije htela kolica, plakala je non stop, i sve tako do nekog 6tog meseca, kada je pocela da se zanima za okolinu i kada sam mogla da je stavim u neki polulezeci polozaj. Do tad smo je nosili u kenguru, lakse je 100 puta nego kolicima, njoj je prijalo..a za drugu brbu cu da uzmem sling maramu, mozda je ipak bolja za skroz male bebe..
Ovo sam cula od mnogih roditelja, i zato mislim da je najbolje ne kupovati kolica dok beba ne stigne, pa to bar nije hitno. Ako beba nece da miruje lezeci, kolica ne vrede dok ne pocne da sedi...

Eto primera! :aha:
Znaci Manja i ti preporucujes kengur?! :klap: e da sling marama i nju cu uzeti! :ok: ima i sajt: http://www.sling-marama.com/poruci-sling.aspx narucicu cim dodjem u Bg! :D

Ne radim, ali nadam se da cu poceti kad bebi bude oko godinu dana, i tada ce beban morati u vrtic...

Aha zato jaslice... ja i Goran smo se dogovorili da ce on kad se vrati iz Kine da pazi Maki a ja da nadjem posao! :D pa kad se on odmori od svega i kad se vezu jedno za drugo malo vise, onda ce i on naci neki posao, ali tako da radimo po smenama, da uvek neko bude sa malom... :aha: a i ima i bake i deke... pa cemo videti, ali jaslice ne bih volela pre 4te godine! :cmok:

ja sam dobila kolica na poklon od svekrve tako da sam birala da mi je najlepse i nisam bas toliko gledala na cenu, ali po mom ukusu najbolja kolica su peg perego, jer i na izgled izgledaju da su najkvalitetnija i najlaksa, a i cena moze da se prikladi naravno u zavisnosti od potreba. ja sam uzela 3 u 1 model 2009 god zelene boje, da ne bi morala posle da kupujem letnja kolica a taman ce tad poceti da sedi.e zato su i skuplja jer tu imam troje kolica.ovo je katakog ako moze da se otvori

http://www.pegperego.it/catalogswf/eurpi09/index2.htm?id=smartdemo&lan=it&gtp=1&bg=FFFFFF&he=551

i da kao sto kaze kockica ima raznih beba i sve zavisi od beba. imam koleginicu cija beba nece u kreveticu da spava nego samo u kolicima. a nije od onih beba koje su se malkice razmazile pa bi u krevet kod mame i tate, ne beba najvise voli kolica.

Eto primera! :aha:
Znaci Manja i ti preporucujes kengur?! :klap: e da sling marama i nju cu uzeti! :ok: ima i sajt: http://www.sling-marama.com/poruci-sling.aspx narucicu cim dodjem u Bg! :D

Aha zato jaslice... ja i Goran smo se dogovorili da ce on kad se vrati iz Kine da pazi Maki a ja da nadjem posao! :D pa kad se on odmori od svega i kad se vezu jedno za drugo malo vise, onda ce i on naci neki posao, ali tako da radimo po smenama, da uvek neko bude sa malom... :aha: a i ima i bake i deke... pa cemo videti, ali jaslice ne bih volela pre 4te godine! :cmok:
Ko me pita sta bih volela... Ovde svi rade - i bake i deke - tako da sva deca idu u vrtic od godinu dana, sto se mora, mora se... :aha:

ja sam dobila kolica na poklon od svekrve tako da sam birala da mi je najlepse i nisam bas toliko gledala na cenu, ali po mom ukusu najbolja kolica su peg perego, jer i na izgled izgledaju da su najkvalitetnija i najlaksa, a i cena moze da se prikladi naravno u zavisnosti od potreba. ja sam uzela 3 u 1 model 2009 god zelene boje, da ne bi morala posle da kupujem letnja kolica a taman ce tad poceti da sedi.e zato su i skuplja jer tu imam troje kolica.ovo je katakog ako moze da se otvori

http://www.pegperego.it/catalogswf/eurpi09/index2.htm?id=smartdemo&lan=it&gtp=1&bg=FFFFFF&he=551
Tina, super su ti kolica, ti si to kupila u Srbiji? Ja sam htela da kupim Peg Perego Uno, (treba mi nosiljka, a autosediste ne), ali ovde se Peg Perego ne uvozi... z:(

hvala, ne kupila sam ovde ovde becu, ali sam gledala cene istih u srbiji i cene su skoro iste, kad se pretvori u evro, a kod nas evro seta , pa tako cene su iste.

ja nisam kupila banana jastuk, nisam htela da preterujem u kupovini, ali sam sigurna da cu poslati muza da ga kupi kad se porodim, i to sam mozda tako namerno uradila, jer ce kupiti onaj naskuplji eheheheh.
tako da sam resila problem, jer ima jastuk za 30 evra a ima i za 70 a ti za 70 su jako lepi malkice veci, tako da sam sada kupovala uzela bih jeftiniji i grizla bi me savest. heheheh eto.

Ocigledno su iskustva razlicita...U mojoj okolini su slabo koristili taj kengur, jer ledja otpadaju..Jedino ako tatica povuce...A tatica na poslu do popodneva...
Carobna, Ako vec kod tebe teren takav, onda razumem...
Kockice,
Za babinje se obicno ne zovu gosti,ali pedijatri preporucuju kratke setnje sa bebom od 15og dana, ali naravno ako mama moze ,tj, ako rana ne boli puno. Ti ces se u drugom mesecu bas odmoriti, kad tatica uzme svoju ceru, nece se odvajati...ti samo spremi mlekcez;)

Madre, poslacu ti na PP kontakt dr-a.

Moj bebac primetno manje lupka i ne prevrce se od nove godine...Ne znam da li je zbog toga sto je porastao, pa nema vise toliko mesta...Osetim ga cesto, ali blagi su pokreti...retko jace lune i nema tumbanjaz:hm: Nadam se da lepo napreduje...videcmo na kontroli za par dana...

Mi se za kolica dvoumimo izmedju Peg Perego i Chicco, ali ne 3u1///Svi kazu da je ona korpa bacanje para, a sediste za kola cemo dobiti...Lagana su njihova kolica i prakticna, sa kisobran sklapanjem, pa videcemo koja cemo.

Moj bebac primetno manje lupka i ne prevrce se od nove godine...Ne znam da li je zbog toga sto je porastao, pa nema vise toliko mesta...Osetim ga cesto, ali blagi su pokreti...retko jace lune i nema tumbanjaz:hm: Nadam se da lepo napreduje...videcmo na kontroli za par dana...

da sigurno je porstao, i meni nedostaje ono poletanje iz stomaka, ali sada kako nema mesta samo se gura, osetim kako glavu okrece levo desno, osetis svaki pokret ali vise kao guranje trazenje mesta. ali isto zna tako da iznenadi. juce me je lupio tako u rebro da mi se sisa pomerila da izvinete, i taj udarac je mogao da se cuje. nadam se da se nije povredioz:cry:.
meni se tek sada pojavljuje strafta preko stomaka, ali jako se slabo vidi.
jedva cekam taj dan vise,strasno je dosadno, od tog dana nema vise dosade.

Cestitamo margo z:dm:
Evo mi se vratili,bas sam se smrzla,pricestili smo se,moj sinak svo vreme sutirao,radovao se i on, i sad spava z:)
Pa svratili u nasu prodavnicu,kupili plazmu,euro krem,kiseo kupus za sarmu,pa kore za gibanicu,pa strudle,pa marmeladu od sipka,i puno salama,pecenice,suvog vrata...moramo da imamo predjelo extra,i narucili prasece pecenje,a za uskrs,mi cemo da pecemo,ipak je sladje,a znam coveka na jednom selu ima svoju farmu,a mi imamo uslove ovde zasto da ne z:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back