Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Takav je i ovaj moj z:(
Za novu smo kupovali case za sampanjac,jeste da su tad guzve bas,ni ja nevolim al sta da se radi,gledam ja case,nekih pet min,dal im nesto nefali,pa gledam i ostale,al nepise cena,eto ti ga moj muz,pa ove su ti bas lepe,uzmi te,gledas ih dva sata,pozuruje on mene,ii na kraju uzmemo za dvanaest osoba,mislila sam da posle proverim cenu na aparat,al kako smo se posvadjali ja zaboravila,platimo mi,kaze on posle nesto nam puno izaslo,pogledamo mi kad ono samo case 4kom 32e,ja poludela,jesu lepe ,kristal pravi,ali sad nam trebaju pare za bebca,odlepila sam!Zato smo rekli od sad kad idem u radnju,sve u kolica pa kad zavsim on dodje po mene i nema pozurivanje i nerviranje z:)Sad u sredu idemo ceo dan,pocinje snizenje,videcemo kako ce reagovati :whistling:
To ti je najbolja varijanta, tako sam ja sad u pon u Ikei odmorila glavu, bila tamo dva sata, sve lepo i na miru razgledala i u kolica, i onda ga nazvala, divota. Srecno u sredu i javi nam sta si kupila. z:dm: Ja cu ako budem mogla opet u subotu... z:)

Imam 27 godina ,imam dve divne devojčice.Ja i muž želimo i muško dete i radimo na tomez:lol:.Utvrdili smo trudnoću i pošto me interesuju zdravlje ali i pol deteta, moj ginekolog mi je preporučio da uradim ovaj pregled. trudna sam 7 nedelja a za Double test nisam ni čula. ginekolog nam je rekao da je najsigurniji test koji postoji i da se radi samo u Beogradu.

Ahaaa, to zbog pola hoces :aha: ali znas li da se ta intervencija nazovimo je tako ne preporucuje bas zato sto moze da dovede do spontanog, a i ako nemas nikakve rizike godine, kilaza itd. i ako ti double test bude dobar, niko ti nece reci da ides na cupice... :aha:
E sad vas je izbor... iako bih ja licno rekla da to ne radis, pa sta i da je jos jedna devojcica :klap: sad cu da ti nadjem linkove za double test i cupice... a jeste li iz Bga?! :cao: Pozz od mene i male Marte :cmok:

Kockice,
Ides kod nutricioniste i ona ti prepise dijetu,odnosno,napravi spisak sta sve mozes da jedes,a da negoji a u isto vreme unosis sve sto treba bebi!
Kako si ti?jer ti bolje?z:hi:

Kao sto ti rekoh zenska, imas zene koje jedu malo pa se opet goje, jer beba sama stvara zalihe na tebi, ne kontrolises to ti :aha: i ti zimi hoces da se ususkas u 2 cebeta jer ti tako najvise prija i najtoplije je, e tako i beba stvara zalihe u tebi i oko sebe, da bi imala sve sto joj je potrebno :D pa zenska kad meni ovolikoj su rekli sta je tu je, da izguram trudnocu pa posle da se bakcem sa kilazom... to je sve najpre u tvojoj glavi, kao sto je i u mojoj da meni ni 10kg viska ne smeta, tako ce npr mojoj majci kao i tebi i drugima da smeta i 5kg viska jer prosto tako razmisljate :think: eh psiha je cuda... ja ti savetujem da se opustis i uzivas dok jos mozes... :cmok:
A inace da da hvala Bogu bollje sam :klap: grlo me ne boli vise, samo uvo jos malo zeza ali nista strasno :aha: Makica mi je isto mirnija danas nego ovih dana, lupkala je dovoljno da znam da je sve ok, ali kad se setim kako je pre neki dan ludovala ovo nije nista :zurka: :sanke: samo sto me svrbiiii stomaaaak.... :brus:

Uf, 14kg sam se ugojila. :( Bila sam izgubila 4 u toku trudnoce, tako da sam ustvari dodala 10 na pocetnu tezinu. Bice jos pet sigurno, a vec sada jedva hodam. Al', sto kaze Kockica, sve u rok sluzbe. :P

Ajde ajde izdrzacete vi to! Evo pogledajte Deda Mraz koliki je pa opet moze da igra... z:dm: hahahahaha z:mrgreen: z:plez:

Bonzi, i ja sam se dosta ugojila, i ista je stvar kod mene, osecam se tesko, noge mi naticu, kicma me boli, ali sta da se radi, izdrzacemo jos desetak nedelja, a posle ce to doci na svoje. Mani se razmisljanja o dijeti, dobro ti Kockica kaze, to ne valja za trudnice.
Samo jedi sto vise voca i povrca, i izbegavaj slatkise i grickalice. ;)
Pozz. z:girl:

Jeeej neko me podrzavaaaa... jeeeeej :klap: :zurka: :vatromet: :mrgreen:

Njihalicu mozes videti ovde, http://www.mysweetpeace.com/#/explore/features/
to je njihov najnoviji proizvod, ljulja bebu u ritmu u kome je ljulja mama u narucju, ima muziku (razlicite melodije) + moze da se prikljuci na MP3 tako da ti biras muziku za bebu, :) vibraciju, 6 brzina ljuljanja. Platila sam oko 17000 din.
Sad idem na vagu, pa cu ti kazem. z:p

Lepo ali i skupo i nuzno bebi ne mora da se svidi, time meni licno bespotrebno... :aha: devojke neke bebe nece ni same u svom krevetcu da spavaju a ne vole ni takve stvari, tako da ako se neko seti to da nam kupi kao poklon, super, probacemo i koristicemo, ako ne... supeeer, dete u svoj krevetac da bude nauceno ili pored mene ako ne bude volela krevetac... :aha:

Ja sam visoka 1,64,pocela sam sa 51,a sad imam 14kg viska ,znaci 65 z:shock:
Samo proslog meseca ,znaci za mesec dana ugojila se 4kg,mnogo,sad cu malo da pripazim!
Ja se nisam plasila kilaze,al sad da kako je pocelo,preko 20kg cu dobiti a to je previse...

Lepo ali i skupo i nuzno bebi ne mora da se svidi, time meni licno bespotrebno... :aha: devojke neke bebe nece ni same u svom krevetcu da spavaju a ne vole ni takve stvari, tako da ako se neko seti to da nam kupi kao poklon, super, probacemo i koristicemo, ako ne... supeeer, dete u svoj krevetac da bude nauceno ili pored mene ako ne bude volela krevetac... :aha:
Jeste skupo, ali ja sam odlucila da prvih 5-6 meseci necu kupovati kolica jer mi ne trebaju, slabo idem vani, a za kratke setnje sam danas uzela Babybjørn kengur. Posle cu uzeti ona laksa kolica koja nisu puno skupa, samo njih, autosedalicu sam danas isto uzela, onu vecu, od 0-18kg (4 god) jer mi je ona neophodna.
Za ovakvu njihalicu sam se davno odlucila (planirala sam drugi model, ali sam se danas zaljubila u ovaj), jer je ona super za bebu, stimulise vid, sluh, dodir i miris, i ljulja je dok mama obavlja npr. posao u kuhinji. ;)
Vecina beba ne voli da spava u krevecu jer je previse veliki i hladan, zato ovde roditelji uzmu onu kosaricu, pa u njoj beba spava i danju i nocu, dok je ne preraste (nocu kosaricu stave u krevetac).

Jeste skupo, ali ja sam odlucila da prvih 5-6 meseci necu kupovati kolica jer mi ne trebaju, slabo idem vani, a za kratke setnje sam danas uzela Babybjørn kengur. Posle cu uzeti ona laksa kolica koja nisu puno skupa, samo njih, autosedalicu sam danas isto uzela, onu vecu, od 0-18kg (4 god) jer mi je ona neophodna.
Za ovakvu njihalicu sam se davno odlucila (planirala sam drugi model, ali sam se danas zaljubila u ovaj), jer je ona super za bebu, stimulise vid, sluh, dodir i miris, i ljulja je dok mama obavlja npr. posao u kuhinji. ;)
Vecina beba ne voli da spava u krevecu jer je previse veliki i hladan, zato ovde roditelji uzmu onu kosaricu, pa u njoj beba spava i danju i nocu, dok je ne preraste (nocu kosaricu stave u krevetac).

Ma kapiram te, necu ni ja kolica kupovati sigurno prvih 3 meseca minimum, jer mi i nece trebati :aha: kengur cu kupiti kao i ti... i ja sam u pocetku htela to sto si kupila tu njihalicu :mrgreen: ali je jedno 5 kevinih drugarice reklo kako njihovi unucici odbijaju da budu u tome! :eek: i onda reko ajd videcu... u sustini ako treba pozajmicu od nekoga to da vidim kako ce Maki odreagovati :ok: ako joj se svidi i bude spavala i mirna u tome, nece mi biti tesko da odem i kupim! :klap:

Double i triple testovi su krvni testovi kojima se utvređuje količine dva odnosno tri hormona trudnoće čija odstupanja od prosječnih vrijednosti MOGU ukazati na MOGUĆNOST da beba ima neku urođenu kromosomsku grešku kao npr. Downov sindrom.

Ovo NISU dijagnostički testovi. Ovim testiranjima se ukazuje u koliko slučajeva (npr. 1 u 386 slučaja) postoji mogućnost da beba ima neku kromosomsku anomaliju. Što je odnos mogućnosti manji, to je rizik veći pa se onda obično trudnica upućuje na daljnje pretrage npr. amnicenteza. Međutim i loš nalaz po ovoj pretragi ne znači da sa bebom nešto nije u redu i obrnuto.

E sad evo ti linka pa pogledaj tj procitaj sve o tim invazivnim metodama, kao sto su amniocenteza, itd. Ako imas jos pitanja samo reci, naci cu sve sto te zanima :aha: :cao:
http://www.jevremova.co.yu/Genetika.html

Ma kapiram te, necu ni ja kolica kupovati sigurno prvih 3 meseca minimum, jer mi i nece trebati :aha: kengur cu kupiti kao i ti... i ja sam u pocetku htela to sto si kupila tu njihalicu :mrgreen: ali je jedno 5 kevinih drugarice reklo kako njihovi unucici odbijaju da budu u tome! :eek: i onda reko ajd videcu... u sustini ako treba pozajmicu od nekoga to da vidim kako ce Maki odreagovati :ok: ako joj se svidi i bude spavala i mirna u tome, nece mi biti tesko da odem i kupim! :klap:
To ti je odlicna ideja, ako imas od koga da pozajmis, pa da vidis kako se Martici svidja! :)
Mislim da je sve stvar navike, ako tate, mame, bake, deke i ostali naviknu dete stalno "na ruke", onda nema pomoci, nece vise ni u krevetac, ni u njihalicu, ni u bilo sta. z;)
Nego, zaboravih da vas pitam, kolika je cena banana jastuka za dojenje tamo kod nas?
Ovde je 3500, to mi je bas puno za jastuk, ali moracu ga uzeti... :aha:

To ti je odlicna ideja, ako imas od koga da pozajmis, pa da vidis kako se Martici svidja! :)
Mislim da je sve stvar navike, ako tate, mame, bake, deke i ostali naviknu dete stalno "na ruke", onda nema pomoci, nece vise ni u krevetac, ni u njihalicu, ni u bilo sta. z;)
Nego, zaboravih da vas pitam, kolika je cena banana jastuka za dojenje tamo kod nas?
Ovde je 3500, to mi je bas puno za jastuk, ali moracu ga uzeti... :aha:

Ma sigurno cu ga pozajmiti! :aha: to mi je najbolja ideja do sad :zstidljivko: z:mrgreen:
I verujjj mi sto ti kazes navici na ruke, znam mnogooo beba koje nisu uopste navikle na ruke, vole svoj krevet vise od leba, zato i ne vole te njihalice, pa imas decu koje ne mogu u krevet, vec samo u njihalicu, ma svakakvih beba ima... cak su i pedagozi shvatili da vise nije to sve stvar navike nego bebe imaju svoju licnost vec od kad se rode! :eek: :aha:

Hmmm taj jastuk bese izmedju 30 i 40 evra koliko se ja secam ovde... :think:

Znaci, to mu je cena... Al' nas deru, jastuk k'o jastuk, samo u obliku banane. Sta ces, moze im se...

Pazi svi ga nahvalise :aha: moze i za trudnicu, pa za dojenje, pa za bebu da sedi u tome, pa kad krene da sedi da se igra u tome, kao da ima potporu za ledja i tako... :think: a dosta je stabilno, kvalitet dobar i dugo traje, tako da mi nece biti zao dati pare za to sad kad dodjem u Bg ja cu sa mojom majkom u shopping po to i jos neke stvari! :aha:

Pazi svi ga nahvalise :aha: moze i za trudnicu, pa za dojenje, pa za bebu da sedi u tome, pa kad krene da sedi da se igra u tome, kao da ima potporu za ledja i tako... :think: a dosta je stabilno, kvalitet dobar i dugo traje, tako da mi nece biti zao dati pare za to sad kad dodjem u Bg ja cu sa mojom majkom u shopping po to i jos neke stvari! :aha:
Ma i ja cu ga kupiti, znam da je praktican, nego razmisljam o materijalu koji je ulozen u njega, ne znam sta toliko kosta...
Odosmo i mi da lalamo, a i vi bi mogle skoro, vec je kasno.
Pisemo se sutra... :cmok: Laku noc!

Ma i ja cu ga kupiti, znam da je praktican, nego razmisljam o materijalu koji je ulozen u njega, ne znam sta toliko kosta...
Odosmo i mi da lalamo, a i vi bi mogle skoro, vec je kasno.
Pisemo se sutra... :cmok: Laku noc!

Jujuuu koliko je satiii... :eek: nisam ni provalila... :zstidljivko:

I malo da vas nasmejem: meni grudi "mirisu" na malo ustajalo mleko :eek: z:p
A i sad vec svaki dan imam mokru mrlju na spavacici od kolostruma/providnog mleka koji mi curi bas vise iz leve bradavice! :eek:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back