Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro jutro! Evo i ja da se malo javnem...ja sam ok samo sto se osecam ko tenk...nema, pojma koliko sam se ugojila, mm odneo vagu u garazu (ne znam da li namerno ili slucajno)...tako da ne znam da li je ovaj osecaj od kilograma ili od nekretanja...Ogi je bio bolestan a i mi sa njim pomalo i ova hladnoca...sve u svemu danima ne izlazim napolje...kada sam bila trudna sa Ogijem nisam se ovako osecala...al tada je bilo prolece i leto(rodio se u septembru) pa sam se puno kretala+bilo je puno voca i povrca i mnogo sam manje jela....
Ovih dana treba da idem na uz, a pre toga da uradim krvnu sliku i urin...i prosto ne mogu da se odlucim kada...toliko praznika, plasim se da ce mi biti visok i secer i holesterol i sve zajedno...mozda odem bas na Bozic...

Vidim da ste pricale o kolicima...ja ih nisam odmah kupila, al su mi posle mesec dana postala neophodna i to za pokuci...Ogi je posle 2nedelje dobio grceve, pa se spavanje i nocu i danju svodilo na pola sata sat, nije mi bilo zgodno ni da ga uspavam u krevecu ni da ga iz njega stalno vadim i stvljam...drugo, dok bi spavao u kolicima bio je stalno pored mene+ako hocu da ga uspavam ili se promeskolji ja malo provozam kolica...kengur mi je bio krajnje nepraktican i po kuci i za napolje...Ogi je rodjen u septembru, pa kada smo poceli napolje da izlazimo vec je bilo hladno tako da je izlazak izgledao ovako...obucem njega skroz, pa sebe, pa njega treba staviti u kengur sa sve skafanderom pa ja sa sve jaknom da stavim kengur na sebe...prva dva meseca je kengur bio i tako-tako, a sa tri kada je vec imao 6-7kg pocela su ledja da otpadaju...tako da sam se sve u svemu preporodila kada sam pocela sa kolicima da izlazim napolje...mislim da su kolica nepohodna, mozda prvi mesec i moze da se prodje bez njih ali posle stvarno ih toplo preporucujem...neko je pomenuo uzabrdicu isspred kuce i kako ce da gura kolica...a sta mislite kako ce se popeti iz tu uzbrdicu bez kondicije sa bebom u kenguru?...takodje, sa bebom u kenguru ne mozes ljutski ni da sednes na klupu da se odmoris...takodje, bebe obozavaju da spavaju napolju, vazduh ih prosto opije...e daleko je lakse kada beba spava u kolicima, mozes da je pokrijes, otkrijes i sve sta je otrebno a pri tome i ti udobno uzivas negde u parkicu dok spava...da ne govorim da sa kengurom na sebi ne mozes ni jaknu da skines ako ti je vruce...to je moje iskustvo...

Dobro jutro...Sunce u Beograduz:dm5:
Mozda se malo i prosetam posle...

Enna,

Meni su rekli sve isto za kengura sto si ti napisala, pa ja to necu ni kupovati, eventualno ako neko od drustva bude imao pa da probamo...

Bonzita,

Pisi kako je bilo na vezbicama...nadam se da cu i ja uskoro krenuti...

Dobro jutro:Sneg u parizu z:shock: :sanke:
Nemogu da verujem z:mrgreen:,bas sam se obradovala,jeste da sitno pada al su krovovi zabeleli,i ovde je retko da vidis sneg,joooj kako obozavam kad za novu i za bozic pada sneg :grudvanje: :snesko2: z:girl: mi sad ustali,kad stomacic,se sve iskrivio,bas smesno,spavali na ledja,spavam i na desnoj ,i na levoj i na ledjima pa bas se rasprostrem ljudski,nego nocas stavila jastuk ispod nogu kad u toku noci me uhvatio jak grc,jooj vristala sam,i rekla sam bez jastuka sad spavam,i onako tesko ustajem iz kreveta,trj zavisi kako beban se namesti z:hi: i od silnih jastuka i jorgana nemogu da se izvucem napolje!

Poslednja izmena:
Ma to za kengur i kolica je sve po zelji, mogucnostima, godisnjem dobu itd. :aha:
Drago mi je da ste sve u sustini dobro... odosmo Maki i ja da rucamo, probudile smo se pre 30min :rumenko: nisam mogla da zaspim do 4h i onda sam se komirala... :D
CMOK za sve... :cmok:

Dobro jutro, dobar dan! :)
Kako ste nam danas? Mi smo ustali jutros na vreme, (11h z:mrgreen: ) malo smo bili vredni i tako...
@Ludnica, NEK TI JE SA SRECOM, cestitke i sve najbolje! :vatromet:
@ Ennna, sto se tice kengura, kolica i tih stvari, sve je to individualno, mnogo zavisi od godisnjeg doba, mislim da su kolica daleko neophodnija u jesen/zimu, a kengur je tada beskoristan, dok u prolece i leto mislim da je praktican, narocito ako planiras samo kracu setnju (do radnje, niz ulicu) ili zivis u zgradi bez lifta pa se kilavis sa kolicima, ili kao ja imas nezgodan teren ispred kuce... Mislim da je lakse nositi 5 kila, nego gurati 20, i pri tom se misliti: da li ce ovom cudu otpasti tockovi (nije samo uzbrdica, nego i neravno)... Takodje, mislim da je daleko bolja varijanta kad ne kupis kolica pa posle mesec- dva skontas da ti trebaju, nego kad ih kupis, pa skontas da ti ne trebaju. z:mrgreen: U svakom slucaju, ukoliko su vam radnje uvek dostupne, najbolje je sacekati pa videti sta bebi odgovara, pozajmiti od nekog pa isprobati i slicno...
@ Bonzi, i ja obozavam sneg za Novu i Bozic, ali ove godine ga kao za inat nema... Pazi kad padne u martu, tako je prosle godine, u februaru bilo super, ja sadila lukovice, a prvog marta pao sneg i nije se topio ceo mesec, bila sam ocajna.
Uzivaj u belini... :snesko: z:girl:
Pozdrav svima od nas... :bye:

Imam jednu novost....UDAJEM SE SLEDECE NEDELJE...z:mrgreen:.wow, ne mogu da verujemz:)

z:)

z:kiss:

Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!!!! :klap: :zurka: :vatromet:
Pa cestitamooooo... :D

Dobro jutro, dobar dan! :)
Kako ste nam danas? Mi smo ustali jutros na vreme, (11h z:mrgreen: ) malo smo bili vredni i tako...
Pozdrav svima od nas... :bye:

Hehehe znaci ima nas i vrednih ovde z:plez: ja sam se danas bas ubila od spavanja! :zstidljivko: sta ste vredno i lepo radili danas?! :cmok:

Ja sam danas malo prosetala i prijalo mi je...
Opet sam kupovala neke poklone...Kod mene je sezona rodjendana u decembru i januaru...I mama i tata i muz su rodjeni u januaru, pa sta da vam kazemz:hi:

Ovih dana toliko cokolade jedem da je to strasno...Donela mi drugarica neke svajcarske, pa kolaci...Jos Bozic da prodje pa da sve to ukinem...

Lep doogadjaj, Ludnice...Cestitam! Kako si ti i tvoja beba?

Pomagajte molim vas totalno sam sada zbunjen! Brkam trudničko i porodiljsko i stvarno nemam iskustva sa tim. Zena mi je trudna i ovo nam je prvo dete. Ona je prijavljena 3 meseca, trudna je 9 nedelja odnosno oko 2 meseca. Kad bi otisla sad na trudnicko bolovanje koliko bi dobijala mesecno, i koliko bi dobijala porodiljsko. I jedno objasnjenje do kada traje trudnicko i koliko traje? a kada počinje porodiljsko i do kada traje porodiljsko i ako ima neko jedan dobar savet sta da radimo bio bih vam veoma zahvalan jer ja sam vec totalno zbunjen!

trudnicko bolovanje moze da se otvori bilo kad u trudnoci a porodiljsko 28 dana pre termina za porodjaj.........tvoja zena da bi imala pravo za isplatu trudnickog bolovanja mora da bude prijavljena najmanje 6 meseci.........za trudnicko se dobija 65% a za porodiljsko i negu deteta koje traje 1 godinu 100% plate....tako bi trebalo da bude..........

Poslednja izmena:
Jel i za porodiljsko treba da bude u radnom odnosu minimum 6 meseci? I jos jedno pitanje samo receno mi je da moze ici i na trudnicko i ako je 3 meseca u radnom odnosu ali dobija 60% plate zato sam sad toliko zbunjen...

Jel i za porodiljsko treba da bude u radnom odnosu minimum 6 meseci? I jos jedno pitanje samo receno mi je da moze ici i na trudnicko i ako je 3 meseca u radnom odnosu ali dobija 60% plate zato sam sad toliko zbunjen...

trudnicko bolovanje se dobija bez obzira na duzinu radnog staza i uvek iznosi 65% zarade.
porodiljsko iznosi 100% ako je duzina neprekidnog radnog staza kod poslodavca najmanje 6 meseci, dok je umanjeno ukoliko je taj staz kraci - mislim da je 60% za period 3-6 meseci i 30% za period kraci od 3 meseca.
srecno z:poz:

trudnicko bolovanje se dobija bez obzira na duzinu radnog staza i uvek iznosi 65% zarade.
porodiljsko iznosi 100% ako je duzina neprekidnog radnog staza kod poslodavca najmanje 6 meseci, dok je umanjeno ukoliko je taj staz kraci - mislim da je 60% za period 3-6 meseci i 30% za period kraci od 3 meseca.
srecno z:poz:

Ako ona ode sa 3 meseca radnog staza na trudnicko bolovanje, i bude na bolovanju do porodjaja da li joj se racuna i taj period kao radni staz ili ne? Odnosno da sa 3 meseca ode na trudnicko i za sest meseci kad se porodi, a naravno da je za vreme tih 6 meseci bila na trudnickom, da li joj se racuna 3 meseca radnog staza ili 9 meseci, tri koja je imala i 6 dok je bila na bolovanju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back