Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ti rece da u januaru ides da vide dal je marti dobra pluca,tj razvijena :dontunderstand:

Carobna se pravi luda!Nece ona ni da stavi sliku z:hm:

Pa ja 16. Januara ulazim u 9ti mesec! :D tako da zato idem da proverimo pluca, pa da procenimo koliko brzo ce beka... :klap: od 36te do 40te nedelje svaka zena moze svaki dan da se porodi! :aha: to bebac bira... z:D

Cao...z:)

Mi smo danas spavali dugo...Sad smo se okupali i cekamo taticu da dodje s posla pa da idemo u nabavku za praznicnu trpezu...
Inace, od pre dva dana imam dijareju, ne znam da li je neki stomacni virus...Popila sam Probiotik...Samo da se ne razbolim nacisto...Ne znam koliko to moze biti lose za bebu...

A sad mi glupo da jedem samo suvo, kao sto bih inace da nisam trudna...Jeste li imale iskustva sa stomacnim virusom u trudnoci?

Ej i ja sam par puta imala tako diareju koja traje 1 do max. 2 dana, prvo samo pij dosta tecnosti i sacekaj, ako se nastavi onda je neki virus! :aha: ako prodje, to samo beba je na organima, pa oni odreaguju! :cmok: :cao:

Znaci ulazak u 36.tu nedelju je deveti? Ja mislila punih 36...

Sad sam jela govedji gulash, pa videcemo kako ce stomak podneti...

Carobna, I ja sam koristila sprej Tantum verde...za tren mi je prosao bol u grlu...
A meni je drugarica koja je lekar rekla da sve pastile za grlo smeju posle 4 meseca...
I prvi put cujem da med ne sme...Ja ga uzimam svako jutro u nekoj muckalici za krvnu sliku, preporucenoj od ginekologa...Sigurno ne sme mnogo zbog secera...

Muz mi radi duze, pa nece stici u apoteku... :besna:
Angi, to za med nije zbog secera nego neke dal bese bakterije, koja se u sustini jako retko javi i mislim da je u kontrolisanom industrijskom medu manja sansa. Ali eto, kao, za svaki slucaj izbegavati, kao i nepasterizovano mleko i sir, nedovoljno termicki obradjena jaja i meso...
Svi su izvori nekih bakterija, ko ce ih popamtiti.

Znaci ulazak u 36.tu nedelju je deveti? Ja mislila punih 36...

U mojoj knjizi pise da je zadnji mesec tj 9ti od 36te do 40te nedelje! :think:

kockice.....kako 16.01. kad ja ulazim 14.01.........meni nista vise kod tebe nije jasno.......

Ahem... :rumenko: pa izgleda da sam ja 32+4 a ne 33+4 :rumenko: sorryyy samu sebe sam zbunila! Ali hvala Bogu imam vas da mi pokazete pa da se ispravim! z:D

Evo i nas...
Bili smo u nabavci, trosili parice...Opet sam bila malo vose na nogama, ali sad cu da se izlezavam za praznike i da klopamz:lol: Sutra pravim nesto sitno sama, ali mame ce nam poslati dosta klopez:)

Kockice,
Lepo ti kaze Margo...Idi na roditelj portal na kalendar i ukucaj datum poslednje mestruacije i sve ce ti se samo kasti...A to kad napisu od 36.te nedelje, ako ne preciziraju nikad ne znas jel pocetak ili punih 36...Meni je logicnije da je punih 36 jer onda imas 28 dana do termina.

A jeste li razmisljale kako je glupo sto kad trudnoca kaci februar koji ima samo 28 dana, isto dodaju 7 dana, a ne bar dva dana vise na termin? Znaci, npr. Kockica i Margo imaju dva dana vise trudnoce nego Bonzita, Carobna, ja i sve koje su posle...
Meni je menstruacija bila 20.juna, a termin po kalendaru 27.mart, a dr u domu zdravlja napisala 28.mart...mozda je bas zbog februara dodala...
Dan, dva gore dole, ali je svejedno glupo...

Angi,
Sta spremas za sutra vece?
I gde ce te biti?Nemoj puno na nogama,moras da odmaras...
Ja sam nesto tuzna,i to puno,moji mi nedostaju...Mi cemo kuci...trebali smo sa prijateljima ali nam se neide,tako da uzivacemo tata ja i enzo...Bice dobre klope,i sampanjca,kad to spomenu,setila sam se,za bozic sam pila jednu casu,posle sat vremena enzo je stucao jadnicak,i to celu noc po nekoliko puta i ujutru isto z:kiss:
Jer ti bolje sa stomakom?

po ginekoloskom kalendaru mi je termin 14.02.....to je onaj krug.......na roditelju mi je 17.02....ali nije ni vazno.....ja racunam 14. jer je to datum koji su mi rekli i u frontu i u dz.....
angi....opet skitas...nisi dobra......

Kockice,
Lepo ti kaze Margo...Idi na roditelj portal na kalendar i ukucaj datum poslednje mestruacije i sve ce ti se samo kasti...A to kad napisu od 36.te nedelje, ako ne preciziraju nikad ne znas jel pocetak ili punih 36...Meni je logicnije da je punih 36 jer onda imas 28 dana do termina.

Evo na portalu kaze da sam u 33. nedelji i da imam jos 54 dana do porodjaja! :D :klap:

Ja sam nesto tuzna,i to puno,moji mi nedostaju...Mi cemo kuci...trebali smo sa prijateljima ali nam se neide,tako da uzivacemo tata ja i enzo...Bice dobre klope,i sampanjca,kad to spomenu,setila sam se,za bozic sam pila jednu casu,posle sat vremena enzo je stucao jadnicak,i to celu noc po nekoliko puta i ujutru isto z:kiss:
Jer ti bolje sa stomakom?

Joj pricaj mi o tome... :sad2: budi happy sto ti je dragi pored tebe, ceni to! :cmok:

Dobro jutroz:dm5:
Opet ste sinoc zaginule...Vidim da ste pricale o tantum verde spreju...ne moze ni on u trudnoci, jer kao i sve septolete i tabletice za grlo sadrzi lokalne anestetike...to je kao da primate lok. anesteziju za zub npr...mada mislim da ako uzmete 1 ili 2 nece nista da skodi...ja stavljam oblogu od komovice...prosli put sam preterala, stavljala 4-5dana dok nisam provalila da me od nje boli glava...ja koristim tablete od propolisa sa vitaminom c...pitala mog dr. on kaze da moze...
Pozz svima i SRECNA NOVA GODINA:veseljaci: i da sledece godine svaka od nas drzi svoju bebicuz:dm5:

Dobro jutro...
Al ste nocas zaglavile! A posle kad vam bebe budu ludovale u to vreme...ccc...z:hi:

Mi smo se naspavali pa sad kafica...
Bonzita,
Ne pravim nista posebno, improvizovacu kolacic i neku salatu, mamice ce ostalo...Bicemo kuci... Stomak mi je dobro za sad, pa videcemo danas...
Jesi li ti bila vredna?

Kako vam se razlikuju toliko termini trudnoce? Pa i ginekolozi racunaju 9 meseci + 7 dana, kao i na roditelj, portalu...Eventualno dodaju 8 dana, mozda zbog februara...
Kako vama tolika razlika ispadne?

:ukras4::ukras5::jelka::ukras6::ukras5::ukras4:

e pa drage moje trudnice, da nam pozelim svima da se u sledecoj godini uspesno prebacimo u status novopecenih mama, bez poteskoca i onako kako je i planirano z:girl:
da nam ostatak trudnoce prodje brzo i lako. da nas sto manje bole ledja, da nam ne oticu noge, da lepo i udobno spavamo.
da nam bebe budu lepe i zdrave i da u njima uzivamo sa voljenim osobama. da nam sledeca godina zauvek ostane kao posebna.

pozdravcic od mene za sve z:dd:

:ukras::ukras2::ukras3::ukras::ukras2::ukras3:

Dragi stomaci, sve najlepse u 2009!
Mi cemo da ostavimo malecku kod bake, i idemo na zurku :) To nam je sto nam je, posle kad dodje druga beba, necemo nigde da mrdamo
ps Jel zna neko sta je bilo sa Nastasom?

dobro jutro.....
mi se spremamo za akciju......nabavke i spremanja.......

Dobro jutro :cao:
Ajd malo akcije, pa cete posle uzivati! :cmok:

Dragi stomaci, sve najlepse u 2009!
Mi cemo da ostavimo malecku kod bake, i idemo na zurku :) To nam je sto nam je, posle kad dodje druga beba, necemo nigde da mrdamo
ps Jel zna neko sta je bilo sa Nastasom?

Hvalaaaa Manja i vama zelimo isto sve najbolje u 2009toj! z:dm: z:bv:
Samo vi uzivajte jos dok mozete! z:D

P.S.: pojmaaa nemamo, porodila se do sad vec 100% samo se jos ili nije vratila kuci ili ne stize da nam pise! z;)

Cao drustvo! :cao:
Dobro jutroz:dm5:
Opet ste sinoc zaginule...Vidim da ste pricale o tantum verde spreju...ne moze ni on u trudnoci, jer kao i sve septolete i tabletice za grlo sadrzi lokalne anestetike...to je kao da primate lok. anesteziju za zub npr...mada mislim da ako uzmete 1 ili 2 nece nista da skodi...ja stavljam oblogu od komovice...prosli put sam preterala, stavljala 4-5dana dok nisam provalila da me od nje boli glava...ja koristim tablete od propolisa sa vitaminom c...pitala mog dr. on kaze da moze...
Pozz svima i SRECNA NOVA GODINA:veseljaci: i da sledece godine svaka od nas drzi svoju bebicuz:dm5:
Ja se taman ponadala da ce mi ovaj sprej pomoci posto mi je noc bila uzasna, a ono saznam da se ovde moze dobiti samo na recept, i to ne kao sprej, nego tecnost za ispiranje grla... A sad mu dodje da je to isto sto i septolete...
Nista onda, sedi gde si i cekaj da prodje...
Planirala sam svasta da spremam za veceras, ali sam odustala od svega, bice mini pice sa raznim filovima i krempita za dezert. Sta vi spremate? :)
Pridruzujem se Bananicinim zeljama i cestitkama, i jos da dodam: da vas ne muce grcevi u nogama! :P (Nocas kad me je uhvatio grc, htela sam da vristim, nego sam zbog prehlade izgubila glas :P). Ozbiljno, ovo nisu obicni grcevi, ovi trudnicki su posebna prica, kad uhvati, ne pusta, dzaba i masaza i sve. z:hm: Danas pocinjem sa Magnezijumom...
Pozz svima i zelimo vam lep provod veceras! z:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back