Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma ovo je neki virus koji drzi deset dana, muza mi jos nije proslo jer on kaslje. A morala sam neke stvari za kuhinju da uzmem pod hitno. Ovamo su bas sad krenula snizenja i rasprodaje, potrefila sam kad cu da se razbolim. :mrgreen: Kako si nam ti danas? :cmok:

De si bre Kockice, sta nam radis? z:)
Cujem da ne kuvas vise, blago tebi, ja stalno u kuhinji, jos mi sad prave novu, verovatno ocekuju da im duplo vise kuvam. :mrgreen: A volem ja da kuvam, nego ne mogu da stojim, sta cu. :aha: Da znas da bi 'ladno sad mogla na "dijetu" sa plazmom i mlekom. z:p Kissic za tebe i Martu! z:girl:

Joj evo nas dve, ko invalid smo! :eek: znaci karlica, ko da osecam svaku kosku, koliko me boli... :sad2: jos me uhvatila ta depresija... :dash: makar mi je za utehu da cemo Maki i ja sa bakom i dekom (mojima) sledece godine u neku banju na kupanje i na sankanje! :sanke: eto o cemu ja vec razmisljam a nisam se jos ni porodila! :hahaha:
Inace ovako sam ili u krevetu ili za kompom, trece opcije sam izbacila jer me noge bole (kosti) pa i kad odem u setnju onda se ona zavrsi sepanjem... ovde je uzasnooo hladno, svake noci -15 a preko dana dodje do maximum -2 i to je to... :zima:
Joj i ja volim da kuvam, ali zbog karlice ne mogu da stojim toliko, par puta kako duze stojim noge mi oteknu, pa odmah spadne otok cim sednem i dignem noge ili legnem :aha:
Hehehehe joj hvala Bogu da se nisam mnogo ugojila, iako jedem sasvim normalno, samo totalno bljutavo... ali evo sad bas veceram bundevaru sto mi je sveki spremila! :klap: z:mrgreen:
Kako si mi ti?! Kako tiba?! Jel mazis svoje cedo?! z:dm:
CMOK! z:kiss:

da vam se javim i pozdravim. bila sam danas na redovnoj kontroli koju sam jedva docekala da vidim u kom je stanju moj grlic. kad mi kaze doktorica da sam sada vec 35 nedelja i da to tako i treba da bude, da mi je stanjen grlic i da se ponasam normalno. bebica je teska 2300gr, glavica je dole. danas sam sredila beli bebin ves, sutra idemo na sareni pa na posteljinu, bolje da ja sve sredim, jer kad mi muzic ode u vojsku da ne razmisljam da li mi treba nesto. cak cu i pampers sutra da kupim i papuce za bolnicu, ma sve.

tako da ako vas neki doktor preplasi i kaze vam za stanjen grlic materice, to je normalno za kraj osmog meseca. mrzim doktore ali stvarno, zasto mi nije rekao da je to normalno, nego mi je tako rekao ko da to nije normalno i ko da mi se sve zakomplikovalo

ako neko ima bolove u donjim ledjima kod mene pomaze kad legnem na ledja. tako da od nedavno na ledjima spavam, jer kad duze lezim sa strane bol se vrati.

pozdravljam vas puno

da vam se javim i pozdravim. bila sam danas na redovnoj kontroli koju sam jedva docekala da vidim u kom je stanju moj grlic. kad mi kaze doktorica da sam sada vec 35 nedelja i da to tako i treba da bude, da mi je stanjen grlic i da se ponasam normalno. bebica je teska 2300gr, glavica je dole. danas sam sredila beli bebin ves, sutra idemo na sareni pa na posteljinu, bolje da ja sve sredim, jer kad mi muzic ode u vojsku da ne razmisljam da li mi treba nesto. cak cu i pampers sutra da kupim i papuce za bolnicu, ma sve.

tako da ako vas neki doktor preplasi i kaze vam za stanjen grlic materice, to je normalno za kraj osmog meseca. mrzim doktore ali stvarno, zasto mi nije rekao da je to normalno, nego mi je tako rekao ko da to nije normalno i ko da mi se sve zakomplikovalo

ako neko ima bolove u donjim ledjima kod mene pomaze kad legnem na ledja. tako da od nedavno na ledjima spavam, jer kad duze lezim sa strane bol se vrati.

pozdravljam vas puno

Hehehehe pa rekoh ja juce da si 35ta, dobro sam sracunala! :klap:
Drago mi je da je sve ok... :cmok:

pozdravljam vas puno
Cao Tina! :) I kod mene je ista stvar sa ledjima, zato ja od pocetka kukam jer ne smemo na ledjima spavati, ja se na ledjima odmaram, a na strani umaram... :aha:
Ali izdrzi jos malo, pa ces moci i na stomaku. z:)
Kockice, odmaraj i uzivaj, imaces kad i da stojis, i da trcis, i da spavas stojeci... z:p
Mazim tibu, i imam osecaj da je svaki dan veca. z:)
Nisam znala da je dole tako zahladilo, ovamo sad nema snega, ali je danas bilo -4,5...

Dobro jutro trudnice i mame...Ogi je bolje, samo sto slabo jede...jadnicak je toliko smrsao za ova 3-4dana da sam se uplasila juce kada sam ga skinula za kupanje...a ja nikad nisam bila kilavija nego ove zime kada samo kod kuce sedim...opet je pocelo grlo da me boli, a nisam izasla iz kuce nedelju dana...to mi je treci put od septembra...ne secam se da me je ovoliko puta uhvatio virus...izgleda da sve pokupim od Ogija, posto sto je bolesniji on vise voli da se pribije uz mene i glavicu mi nasloni na obraz dok spava...i eto, direktno virus u moje grlo...al sta ces, sve to valjda ide u rok sluzbe...
tina, super da je sve ok...
kockice, i ja sam uvek depresivna za praznike, posebno za novu godinu...uvek me je nerviralo sto svi moraju da budu veseli, da docek bude "najludja noc"...i na kraju sve to ispadne krajnje isfolirano...najvise volim poklone, da kupujem i da poklanjam, al nekako oko N.G. uvek ostanem bez para i onda se smorim jer mi je krajnje ogranice budzet...

Dobro jutro svima! :) I ja sam jutros ranije ustala, doduse preko volje, ali grlo me je tako stislo da sam morala ustati, u krevetu mi je jos gore. Nos sasvim otkazao, disem kao riba. Pokasljavam, a muz se davi od kaslja, tako da smo pravi tim. :P
Kockice, Ennna, kakva depresija za praznike? Pa NG je noc kao i svaka druga, samo opusteno. :)
Kad dobro razmislim, svake godine se odlicno provedem za reprizu, jer su svi opusteni, dok se za Novu uvek smorim, jer svi imaju neka high expectations. Najvise volim da slavim u kucnoj varijanti, sa odabranim drustvom. A ove godine ce biti nas troje, kucni bioskop, klopa, i sta ces vise. ;)

Dobro jutro trudnice i mame...Ogi je bolje, samo sto slabo jede...jadnicak je toliko smrsao za ova 3-4dana da sam se uplasila juce kada sam ga skinula za kupanje...a ja nikad nisam bila kilavija nego ove zime kada samo kod kuce sedim...opet je pocelo grlo da me boli, a nisam izasla iz kuce nedelju dana...to mi je treci put od septembra...ne secam se da me je ovoliko puta uhvatio virus...izgleda da sve pokupim od Ogija, posto sto je bolesniji on vise voli da se pribije uz mene i glavicu mi nasloni na obraz dok spava...i eto, direktno virus u moje grlo...al sta ces, sve to valjda ide u rok sluzbe...
tina, super da je sve ok...
kockice, i ja sam uvek depresivna za praznike, posebno za novu godinu...uvek me je nerviralo sto svi moraju da budu veseli, da docek bude "najludja noc"...i na kraju sve to ispadne krajnje isfolirano...najvise volim poklone, da kupujem i da poklanjam, al nekako oko N.G. uvek ostanem bez para i onda se smorim jer mi je krajnje ogranice budzet...

Drago mi je da je Ogi bolje! z:dm5: polako, sve ce se vratiti na staro i njegova tezina i sve... :aha:
Uh volim i ja da kupujem i dobijam poklone, ali ove godine nemam ni kome... a i bas me briga iskreno... nekako mi sve prazno bez Goge, nemam volje da slavim, a ni da tugujem... :roll: eh sta ces... :cao:

Dobro jutro svima! :) I ja sam jutros ranije ustala, doduse preko volje, ali grlo me je tako stislo da sam morala ustati, u krevetu mi je jos gore. Nos sasvim otkazao, disem kao riba. Pokasljavam, a muz se davi od kaslja, tako da smo pravi tim. :P
Kockice, Ennna, kakva depresija za praznike? Pa NG je noc kao i svaka druga, samo opusteno. :)
Kad dobro razmislim, svake godine se odlicno provedem za reprizu, jer su svi opusteni, dok se za Novu uvek smorim, jer svi imaju neka high expectations. Najvise volim da slavim u kucnoj varijanti, sa odabranim drustvom. A ove godine ce biti nas troje, kucni bioskop, klopa, i sta ces vise. ;)

Eh depresija za praznike + trudnicki hormoni je stvarno luda kombinacija! :hahaha: znaci drma me drma samo tako... :aha: a to noc ko svaka druga... pa sto je onda slavimo ako jeste?! Ma mene sve to nervira! z:((
I blago se tebi na takvom doceku, volela bih i ja takav... z:cry:

Dobro jutro! z:poz:

Evo bas sad grejem kupatilo da odem da se istusiram, pa cu na kratko do grada i kod frizerke :aha:
A kosti bole pa bole :sad2: i to samo od karlice na dole, sve gore mi je super, ledja preporodjena! :eek: bol se lepo premestio... ja sam jutros u 6h isla u WC pa se i Maki probudila pa smo se pola sata igrale! :D ja je mazim a ona se bas namesta da je mazim, hehehe :zaljubljena:

Negde sam ranije procitala da mentol i septolete ne smeju u trudnoci, a ja sam ih ovih dana koristila zbog grla. Sad sam malo istrazivala po drugim forumima, i evo sta nadjoh:
Sto se moje viroze tice imam par info za sve trudnice iz prve ruke..
INHALIRANJE U TRUDNOCI-izbjegavati!!!pogotovo parenje eukaliptusom i svim tim et..uljima na bazi mente
KAPLJICE ZA NOS-zabranjene!!!(uzimanje na vlastitu odgovornost
SEPTOLETE ILI LJUTI MENTOL PREPARATI kojima bi eventualno mogli pomoc da prodisete i okrijrpite grlo-Zabranjeni!!!
Informacije su od dr i magistre farmacije uz objasnjenje da koncentracija unesenog mentola(inhalacija eukaliptusom ili neke pastile za grlo od mente) moze negativno utjecati na disanje vase bebe..Isto tako i kapi za nos poremecuju vas i bebin tlak.. Eto da ne davim vise sa tim..Ne moram reci da je moj nos i dalje zastopan..

Kako preziveti prehladu bez igde icega sto bi je bar malo ublazilo? Bas me je stislo :(

Hehehe... i nasa beba se svako jutro budi u 6 - kad taji zvoni sat za budjenje... Ukapiram ja u nedelju beba suta pa suta, napolju mrak, mi spavamo... kad ja pogledam na sat a ono tacno 6:00... "Sta vam je ljudi, evo 6 sati, a vi se ne budite?" Hahaha - jos ne kapira sta je vikend.

Hehehe... i nasa beba se svako jutro budi u 6 - kad taji zvoni sat za budjenje... Ukapiram ja u nedelju beba suta pa suta, napolju mrak, mi spavamo... kad ja pogledam na sat a ono tacno 6:00... "Sta vam je ljudi, evo 6 sati, a vi se ne budite?" Hahaha - jos ne kapira sta je vikend.

Hahahhahaah joooj genije mali mamin! :D tako i Marta me budi, sutka u 9h uvek jer je navikla da se probudim zbog leka! :aha: e sad sam lek premestila da pijem u pola 11h a ona i dalje lupka! :klap: pametnjakovici nasi mali :zurka:
A tek sto ce biti ludilo kad se rode, kad su vec ovako pametniii... ijuuuu :eek: :hahaha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back