Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
meni su dali za grlo septogal sprej na biljnoj je bazi.........

To me i izludjuje, sto su nam neki antibiotici dozvoljeni, a vecina biljnih preparata, (pa cak ni med!) se ne preporucuje... Ne sme covek ni mentol bombonu uzeti na svoju ruku. z:cry:
Antibiotike zadnjih par godina izbegavam, lekar mi je propisivao neke sad u trudnoci zbog uva, i nisu mi pomogli... Probala bih neki od narodnih lekova, ali zasto bas svi moraju da smrde? z:hm: Ako mi bas prigusti, ima da rade domaca lozovaca i beli luk, moj nos ionako ne radi, a ovi oko mene, ako prezive, prezive. z:p
Heeej, setila sam se! Ennna, to bi i ti mogla da probas za grlo: grgoljanje slanom vodom.
To cu da probam! ;)

ne znam odakle ste ali ja sam koristila tantum verde za grlo to trudnice smeju da koriste i doktori prepisuju, tako su i meni kada sam letos ceo mesec smrcala i kasaljala.

ja sam skontala da je moje bebce ovde najstarijez:dm5:,najverovatnije cu prva da odem, valjda ako ne gresim. trudnice koliko imate godina ili bolje koje ste godiste. ja sam 84.

Poslednja izmena:
To me i izludjuje, sto su nam neki antibiotici dozvoljeni, a vecina biljnih preparata, (pa cak ni med!) se ne preporucuje... Ne sme covek ni mentol bombonu uzeti na svoju ruku. z:cry:
Antibiotike zadnjih par godina izbegavam, lekar mi je propisivao neke sad u trudnoci zbog uva, i nisu mi pomogli... Probala bih neki od narodnih lekova, ali zasto bas svi moraju da smrde? z:hm: Ako mi bas prigusti, ima da rade domaca lozovaca i beli luk, moj nos ionako ne radi, a ovi oko mene, ako prezive, prezive. z:p
Heeej, setila sam se! Ennna, to bi i ti mogla da probas za grlo: grgoljanje slanom vodom.
To cu da probam! ;)

E ja se setila leka koji moj muz koristi! Caj od luka! :eek: jeste da ja to ne bih nikad popila, ali on se u njega kune! 1 na osmine iseckana velika glavica luka se kuva u 1l vode dok ne postane mekana i onda to popijes kad je vise vruce nego mlako... :ok:

ne znam odakle ste ali ja sam koristila tantum verde za grlo to trudnice smeju da koriste i doktori prepisuju, tako su i meni kada sam letos ceo mesec smrcala i kasaljala.

ja sam skontala da je moje bebce ovde najstarijez:dm5:,najverovatnije cu prva da odem, valjda ako ne gresim. trudnice koliko imate godina. ja imam 24

Ja imam 23, za 3 meseca cu 24! :D a ja sam samo 2 nedelje iza tebe sa trudnocom, tako da ko zna, ako ja poranim, a ti izguras do kraja Marta ce se pre roditi! z:mrgreen: hehehe... ma samo da su nam zive i zdrave bebice, pa koja prva dodje je nebitno! z:dm:

da videcemo na kraju koja ce prva, hehehe. mom muzu je 31 jan rodjendan, to je ako poranim, a 14 februara dan zaljubljenih to je ako zakasnim tako da imam dva bitnije datuma koja bi volela nekako ta potrefim, ne znam da li se moja beba slaze, moracu da je pitam

da videcemo na kraju koja ce prva, hehehe. mom muzu je 31 jan rodjendan, to je ako poranim, a 14 februara dan zaljubljenih to je ako zakasnim tako da imam dva bitnije datuma koja bi volela nekako ta potrefim, ne znam da li se moja beba slaze, moracu da je pitam

Uh volela bih i ja na dan zaljubljenih da dodje! :zaljubljena: pa da joj momci uvek kupuju 2 poklona! :hahaha: :mrgreen:

A ako se tvoj bebiron potrefi na tatin rodjus, jaooo to bi bilo preslatko! :D

Tina kad je tebi termin?I jesi li sad 35pune ned ili tek usla?
Super drago mi je da je sve u redu,i bebac je napredan z:kiss:
Jer ti muz ide u vojsku kod nas ili tu u becu?Ovde ako si u vojsci,ides svako vece kuci,moj muz je to odavno prebrinuo z:p

Ja mislim da se ne slaze ... mislim da hoce beba samo svoj bitan datum :) Bar ja bih tako htela:whistling:

Ovo me podseti gledala sam u emisiji o bebama jednu porodicu gde su se sve 4 cerke i 1 sin rodili na isti datum uvek u razmaku od 2god. :eek: koje to mora da je ludilo! :hahaha:

Tina kad je tebi termin?I jesi li sad 35pune ned ili tek usla?
Super drago mi je da je sve u redu,i bebac je napredan z:kiss:
Jer ti muz ide u vojsku kod nas ili tu u becu?Ovde ako si u vojsci,ides svako vece kuci,moj muz je to odavno prebrinuo z:p

Bas smo ona i ja kuckale o tome preko msn-a pre neki dan! Njoj je termin tacno 2 nedelje pre mene... znaci 9.Januara :aha: znaci da je danas tacno 35+4 :klap:

ja sam skontala da je moje bebce ovde najstarijez:dm5:,najverovatnije cu prva da odem, valjda ako ne gresim. trudnice koliko imate godina ili bolje koje ste godiste. ja sam 84.

Tina, sta je tantum verde, jeli moze to bez recepta, ne ide mi se kod lekara (na zapadu sam, kao i ti, ne moze nista bez recepta). z:hm: Ja sam '80, kao Bonzita.
Pozz Bonzi. z:)

z:poz: carobna
Ajde stavi sliku stomacica ,obecala si z:((
neznam sta da ti kazem za tu prehladu,znam samo kad grlo boli,uspinuj secer sa mlekom,to ti je super,a i doca mi je rekao da je dobro kasicica sode bikarbone u jednu veliku casu od koka kole,napravi se rastvor i ispires usnu duplju stim,meni je pomoglo kad me bolelo,pij cajeve i cedi limune i pomorandze!Nadam se da ce uskoro da ti bude bolje,pa u setnjicu!Jaoooj ovde pocinje 7jan,jedva cekam,ali sva ona guzva i otecene noge neznam bas kako cu da podnesem,ali moram,jer u februaru necu moci jos gore a i nece nista da ima sve ce narod da pokupuje i oni sklanjaju,tako da nista od toga!Pozz

termin mi je 9 februar, ne pitaj me za nedelje i ja sam se nedavno zbunila nisam znala kako to funkcionise,kazu da sam 35 tako da je mozda 34 plus nesto.

tantum verde ima samo u srbiji, ja sam ga kupila da imam i ovde ako me strefi do porodjaja i kad se porodim. to je prskalica, prsnes u grlo dva puta. pa sad ja ne znam da li to ima na primer u becu.da i moze bez recepta

da muz ide ovde u becu u vojsku, mesec dana je na obuci a ostalo je kod kuce

Poslednja izmena:
Cao...z:)

Mi smo danas spavali dugo...Sad smo se okupali i cekamo taticu da dodje s posla pa da idemo u nabavku za praznicnu trpezu...
Inace, od pre dva dana imam dijareju, ne znam da li je neki stomacni virus...Popila sam Probiotik...Samo da se ne razbolim nacisto...Ne znam koliko to moze biti lose za bebu...

A sad mi glupo da jedem samo suvo, kao sto bih inace da nisam trudna...Jeste li imale iskustva sa stomacnim virusom u trudnoci?

Angi,
Jedi pirinac skuvan u slanoj vodi,i sargarepu,i skuvaj 2kockice maggi u 1Lvode ,i to pij,kazu da bi trebalo i slatko nesto da se unosi,znaci slano i slatko,da nebi dehidrirala!
Ovde vlada gastro i grip,moj dever ima gastro,i njegova devojka i njeni roditelji,tako da ja izbegavam kontakt sa njime,jer se tako prenosi,trudnice bi trebale da se pripaze jer je opet to virus,neznam,mozda da pozoves tvog docu,cisto da se konsultujes sa njime!
Gde ce te za docek?I sta sve spremas?z:girl:

Cao...z:)

Mi smo danas spavali dugo...Sad smo se okupali i cekamo taticu da dodje s posla pa da idemo u nabavku za praznicnu trpezu...
Inace, od pre dva dana imam dijareju, ne znam da li je neki stomacni virus...Popila sam Probiotik...Samo da se ne razbolim nacisto...Ne znam koliko to moze biti lose za bebu...

A sad mi glupo da jedem samo suvo, kao sto bih inace da nisam trudna...Jeste li imale iskustva sa stomacnim virusom u trudnoci?

Pa iako jeste stomacni virus, proci ce za koji dan, ne brini, nije stetno za bebu, samo moras da unosis tecnost, niposto suvo, bebi treba sto vise tecnosti da bi se plodova voda obnavljala, a i tebi ce se organizam pre ocistiti od virusa sto vise pijes. :bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back