Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Joj, ja baš i nisam neki tip za sedenje kod kuće. Volim da čitam ali u trenutcima odmora ozmeđu dva posla. Naravno da pogledam neki dobar film, ali nisam neki filmadžija. Mislila sam da se posvetim malo sređivanju stana ali kada budem imala toliko slobodnog vremena ne znam da li će mi to biti zanimljivo. Imaću i ja nekog privatnog posla koji ću raditi kod kuće, nadam se da ću krenuti na vežbice za trudnice ali opet volim da imam što više obaveza i da sam među ljudima a ne kući zatvorena.
Molly Bloom kako podnosiš što nisi sa mužem?

Pa ne znam, ne mogu da se naviknem, nikad i necu moci, ali sad je ipak malo lakse nego na pocetku, a i kako vreme prolazi on ce sve vise biti ovde. Nece ovo vecno trajati, a ovaj njegov posao nam je resio sve zivotne probleme. A i ta razdvojenost je relativna, ovde je radio po ceo dan, po smenama, malo smo vremena provodili zajedno, nismo imali vremena ni za sta, a bogami ni novca. Sad je drugacije, kad je tu - tu je. Radi i dalje, ali od kuce, samo mora da je stalno on line. Sledeceg petka dolazi i bice mesec dana ovde. Opet ide na kratko, pa ce opet biti tu oko mog termina... A kad je tu, stalno smo zajedno i mnogo nam je lepo. Pa i ovako, po citav dan smo u kontaktu, samo ne mogu da ga zagrlim, a jako smo vezani, pa mozes da zamislis...

Nego, ti se malo opusti. Doci ce period kad se neces tako lako kretati, a da ne pricam o sredjivanju kuce. Treba da se vise odmaras. Opusteno, nece to dugo da traje. Nemoj da upadnes u zamku "sindroma super-zene", to nije dobro ni za tebe ni za bebu. Strpi se par meseci, pa ces opet moci na miru da budes hiperaktivna :wink:

Evo i ja se posle duzeg vremena javljam,bila sam danas na kontroli u 33 nedelji sam,beba vec ima 2820g,ooogromna je pa mi je lekar zabranio da jedem slatkise i testa,rekao da cu najverovatnije na carski jer je beba jako krupna a do porodjaja ima jos mesec ipo dana,a bas sam mislila da cu moci prirodno:(:(:(

Evo i ja se posle duzeg vremena javljam,bila sam danas na kontroli u 33 nedelji sam,beba vec ima 2820g,ooogromna je pa mi je lekar zabranio da jedem slatkise i testa,rekao da cu najverovatnije na carski jer je beba jako krupna a do porodjaja ima jos mesec ipo dana,a bas sam mislila da cu moci prirodno:(:(:(

Ima jos vremena, ko zna, a i te uz mere nisu uvek precizne. I ne napreduje beba bas uvek istom brzinom, tako da ne mora da znaci... Na kraju krajeva, i carski ima svojih prednosti. U svakom slucaju, bolje je odmah na carski, ako se proceni da bi prirodni porodjaj bio tezak, nego se muciti satima i satima, pa tek onda na carski, to je bas katastrofa! A, nazalost, cujem da se cesto desava. Ja bih volela da se porodim prirodno, ali ako mi doktorka preporuci carski necu se dvoumiti.

Znam ja sve to ali sam se toliko gluposti naslusala o tom carskom da me je bas strah a doktor kaze da je to ipak operacija,najkomplikovanija u akuserstvu:( Nekako mi zao sto necu cuti prvi plac svog bebca i tako neke stvari..Bas se lose osecam:(:(

neka ti rade sa lokalnom anestezijom...ako se ne varam tu isto ide peridural i eto bices svesna..ali zavisi da li oni to zele da ti omoguce

Beba ti je baš velika. Moja mama tvrdi da su vitamini ti koji utiču da beba bude velika a kad se nepravilno hraniš slatkišima onda se ti gojiš a ne beba jer ona uzima ono što joj treba. Koliko si se ugojila?
Meni do sada nisu govorili koliko mi je teška beba. Stomak mi se naglo povećao poslednjih nekoliko dana i moj dragi se čudi kolika ću tek biti za dva meseca!!!:confused:

Znam ja sve to ali sam se toliko gluposti naslusala o tom carskom da me je bas strah a doktor kaze da je to ipak operacija,najkomplikovanija u akuserstvu:( Nekako mi zao sto necu cuti prvi plac svog bebca i tako neke stvari..Bas se lose osecam:(:(

Joj znam, i ja... Ali ako imas dobrog lekara... Sa druge strane, tetka mog muza je imala dva carska (pre 30-ak godina) i svima preporucuje :p
Ne znam, i ja cesto razmisljam o tome, bebac mi za sad napreduje kao po udzbeniku, ali ja se gojim sve vise, pa mozda i on - poslednji put sam bila na kontroli pre 4 nedelje. Idem opet oko 25-og. Ono sto bi kod mene eventualno bilo razlog za carski je moja visina (160) i gradja. I ovako "debela" - totalno sam sicusna i niko mi ne veruje da sam se ugojila vise od 4-5 kg. Ne bih ni ja verovala, da ne stajem na vagu svaki cas. Kaze dr da u mom slucaju ne bi valjalo da mali na kraju ima vise od 3500...

Ja ponovo, kao na početku trudnoće, imam napade gladi da se probudim noću koliko me boli stomak od gladi. I ponovo mi se jedu slatkiši u velikim količinama. Kažu da je tako kada nosiš devojčicu.
Inače, ne brini, drugarica mi se porodila pre nekoliko dana carskim rezom i uopšte nije strašno jedino oporavak traje malo duže i par dana ne ustaješ iz kreveta a bebu ti donose na 5 min dnevno.

Moli i ja sam visoka oko 160,moja mama je isto a ja sam na rodjenju imala 3950g pa me je prirodno rodila,moj muz je imao 4600g pa je rodjen prirodnim putem...Izgleda nam je to malo genetski...

Slicna stvar, moja mala mama je vrlo lako rodila prirodno i brata i mene, a brat je bio krupan, ne znam tacno koliko... Po svemu sudeci, odluka ce pasti u posledjem trenutku. Ipak, mislim da ne treba da se plasis carskog, ok moguce su komplikacije, ali za*ebano je i sa ovim prirodnim kad ne krene kako treba... Ja se vise plasim epiziotomije i (u pogresnom trenutku date) indukcije... Ma i ja sam totalno pogubljena, a kao tu delim savete :)

Ja ponovo, kao na početku trudnoće, imam napade gladi da se probudim noću koliko me boli stomak od gladi. I ponovo mi se jedu slatkiši u velikim količinama. Kažu da je tako kada nosiš devojčicu.

E da te demantujem :D Meni isto tako, a nosim decaka. Navucena sam na slatkise nenormalno + moram da jedem obavezno neposredno pre spavanja, jer me inace probudi bol u zelucu praznom. I nikako vitamine uvece! Oni su krivi. Ni na prazan stomak. Samo posle rucka ili uz rucak.

Moli i ja sam visoka oko 160,moja mama je isto a ja sam na rodjenju imala 3950g pa me je prirodno rodila,moj muz je imao 4600g pa je rodjen prirodnim putem...Izgleda nam je to malo genetski...

Ne opterećuj se, moj sin je bio 4kg i 56 cm dug a rodila sam ga prirodnim porođajem sa samo 3 konca spoljna, dok mi je ćera bila 3100g teška i duga 50cm, a krpili me 50min., 42 spoljna konca + ko zna koliko unutrašnjih + baby friend ali na srpsko-niški način:-(

Ne opterećuj se, moj sin je bio 4kg i 56 cm dug a rodila sam ga prirodnim porođajem sa samo 3 konca spoljna, dok mi je ćera bila 3100g teška i duga 50cm, a krpili me 50min., 42 spoljna konca + ko zna koliko unutrašnjih + baby friend ali na srpsko-niški način:-(

Joj, Ljupce, prepade me... Dodje mi da izaberem carski onako, bez razloga. Tebi cerka bese prvo dete?

Jeste to mi je prvo dete, pogrešno vođena indukcija, koliko sam ja ukapirala davali su mi pogrešan preparat, bila je velika gužva jer su tog dana porodili nas 16 što je puno za Niš, ma bila je opšta ludnica tog dana + avgust - mesec odmora. Inače, kada vidim baby friend na naš način+carski-hvala lepo, bolje da hodam kao gejša 10-tak dana. Uglavnom se kod nas to svodi na to koliko sreće imaš da te porodi odgovoran akušer, barem je moje iskustvo takvo

Jeste to mi je prvo dete, pogrešno vođena indukcija, koliko sam ja ukapirala davali su mi pogrešan preparat, bila je velika gužva jer su tog dana porodili nas 16 što je puno za Niš, ma bila je opšta ludnica tog dana + avgust - mesec odmora. Inače, kada vidim baby friend na naš način+carski-hvala lepo, bolje da hodam kao gejša 10-tak dana. Uglavnom se kod nas to svodi na to koliko sreće imaš da te porodi odgovoran akušer, barem je moje iskustvo takvo

Ne mogu da verujem, kakva neodgovornost! :mad: :confused: I to im kao opravdanje! :mad::(

Drage dame. Ja sam u prvom mesecu trudnoce i razbolela sam se bas dobro, tj. prehladila. Moja doktorka mi je rekla da pijem ferveks i ja sam par veceri pila i bolje mi je, ali danas mi apotekarka kaze kako to ne bih smela da pijem i uspanicila me je neverovatno. Ima li neka od vas slicnu informaciju. MOOOLIM vas recite mi da ne.

Ne znam sto se lepo farmaceuti i lekari ne usaglase, a ne da dizu paniku ljudima. Rekla mi je apotekarka da on u sebi sadrzi malu dozu antihistaminika, pa zato ne sme. Nemam pojma sto u trudnoci i na koji nacin antihistaminik skodi. U svakom slucaju, drago mi je da nisam napravila neku katastrofu, ali ipak cu da se ogranicim na paracetamol, osim neke (ne daj Boze) jake upale. Hvala na umirujucim porukama.

To je upravo ono o cemu ja pricam! Rade sa nama sta oni hoce i ne potresaju se oko toga da li je to u nasu korist ili ne. Ne postavlja se uopste nikakvo pitanje odgovornosti za greske. Ako i pitate kasnije sta se desilo, naidjete samo na zid cutanja. Zato se BORITE SE ZA SEBE i pitajte unapred, ako nista drugo, bar cete ih uplasiti, pa ce voditi racuna da nesto ne pogrese.
Moj prvi sin je imao 3850 normalno sam ga rodila s tim sto mu je naprsla kljucna kost zbog nestrucnosti i sekli su me, nisam mogla da sedim mesec i po; drugi sin mi je imao 4380 na rodjenju, normalno rodjen, malo sam samo pukla(imala sam tri koncica i odmah sam normalno sedela. Inace oba puta sam se porodila za deset minuta.

šta da vam kažem, moj brat je hirurg i svađao se sa njim, mada sam ja to saznala tek kada sam izašla iz bolnice, nisam imala pojma šta se dešava, mada mi bilo čudno što stalno dolazi da me obiđe (prvi porođaj). Sve u svemu dobro se završilo, a vi drage moje nemojte o tome da razmišljate, za druga porodilišta ne znam, ali niško je pretrpelo velike promene i sada je mnogo bolje, i uopšte je osoblje mnogo ljubaznije i obilaze se trudnice nezavisno od toga ko radi u smeni redovno na svaka 2h, gde su žene porođene carskom rezom ima sestre, 2000-te su bile same po nekoliko sati, i još kada dođe joj kaže da može da ustaje:shock: uh, što mi ih je bilo žao.
Jedno je sigurno - kada krene više ćete se plašiti za bebu nego za sebe, ja o sebi nisam ni razmišljala prvi put, već samo da beba bude dobro.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back