Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja nisam nasla te mamavit, neke druge happy mamakoje mi nazalost ama bas nista nisu pomogle, nego sam se jedno vreme izmuzivala i tako davala cerki da jede. Najvise mi je pomoglo da te ragade zacele tzv. vetrenje. Jeste malo smesno, ali trudi se da ti grudi budu sto vise na vazduhu ako si u prilici. Meni su zacelile za 2 dana.

Моја кума ми је рекла да је по цео дан тако шетала са грудима "на извол'те" ;) и да јој је помагало када их маже сопственим млеком...

jeiii!!! josh jedna beba....!!! shto je to lepo...

meni su tek juche, u mojoj 27. godini, otkrili da ce mene, kao i bilo koju drugu trudnicu dodushe, onog trenutka kad krenem da se poradjam da briju i klistiraju i ja sam bila frapirana...
kakav uzzas!
mislim, ima sve to logike, i verujem da ti je u tom trenutku svejedno shta ti rade, al` iz ove perspektive, to mi je ochajno!!!

a shto se tiche letenja avionom, dr mi je rekla da, ako je sve u redu, mogu da letim do kraja osmog meseca... tako da...planiram neko grchko ostvo u junu... :D

Maslachak nemoj me pogresno razumeti ali ne vidim sta je tu toliko strasno. Porodila sam se pre godinu dana i na porodjaj sam otisla kompletno obrijana tj. depilirana s tim sto sam to sama zavrsila kuci. Naravno nisam mogla da se klistiram ali to nije tako strasno. To vece su sa mnom bile jos 10-tak zena koje su sve od reda bile "sredjene" tj. izdepilirale se same i dosle na porodjaj. Pa ja sam to praktikovala i pre i za vreme a i sad posle trudnoce kao uobicajeni vid higijene.Jeste da je u trudnoci bilo malo teze videti sta radis od stomaka ali snasla sam se nekako. Zato nemoj biti ocajna nego bolje to zavrsi sama kod kuce da ti ne bi posle napravili ocajnu frizuru :)

Maslachak kad se mora, nema se kud, ili kud svi Turci tu i mali Mujo :), prezivecemo jos gomilu neprijatnosti koje prate taj dogadjaj. Ja se samo tesim time da ce na kraju sve ipak proci koliko god mi strasno sad izgledalo :). A da ima ruznih i bljak prica- ima, ali ima i poprilicno ok iskustava pa se nesto mislim ne vredi se bedaciti unapred.
Super da mozes na morence!!!

joj, ja znam da ovo zvuchi k`o drama, ali moram priznati da mi nije bilo svejedno...
josh svi oko mene mudro cute... ne znam ni kako smo doshli do te teme...
mislim, i ja, sad kad znam, cu videti da se u poslednjim nedeljama sama sredjujem detaljno, ili cu da angazzujem muzza ako ne budem mogla sama... :lol: :lol:
mada, kada ovo kazzem, ovo zvuchi kao da se u zzivotu nisam obrijala, a stvarno se negujem, nego mi je ta ideja o 1000 puta korishcenom brijachu na drugim zzenama ogavna... a ja chak nisam ni neka chistunica, stvarno nisam!
dobro, de. prezzivecu valjda.
:D
hvala!

i slatko sam se nasmejala na komentar o onoj ochajnoj frizurici... :D

sve, samo gledamo josh lepih beba na ovoj temi. :)

Evo i mene konacno sa detaljima porodjaja :) Dakle, otisla sam u utorak, po preporuci moga doce, u bolnicu da pokusam da nagovorim da mi izazovu porodjaj, ali su mi tamo rekli da ne ukljucuju indukciju uvece i da nije nista strasno sto sam dva dana prekoracila termin. Onda sam tri dana – cet, pet i sub – isla da radim i ctg i tek su me u subotu zadrzali. U stvari, ja sam u toku noci i osjetila ucestalije bolove, ali nisu bili uopste jaki. Elem, dodjoh u bolnicu i kad sam cula da su to prave kontrakcije, toliko sam se uzbudila i smuvala da je to strasno. Medjutim, dobro je kad se tako usplahiris, onda lakse podneses brijanje i klistiranje. Maslacak, ono sto dodatno olaksava podnosenje takvih radova jeste da to stvarno kratko traje i da se o cas posla zblizis sa zenama koje su prije i posle tebe na redu, pa ti padne lakse kad vidis da svi oko tebe prolaze kroz isto. Sestre to rade tako brzo da nemas kada ni da se zastidis.
E, tako su me stavili u porodjajnu salu sa jos nekoliko zena od kojih je jedna dobila bolove prethodni dan u 12 popodne i tek se porodila to jutro u 9 i nesto :shock:. Meni su ukljucili indukciju u 9 i do 11 sam imala podnosljive bolove. A od 11 do 20 do 2......... Sad mi se cini da ja to nisam mogla da prezivim. Mislim, mozda ja imam nizi prag tolerancije bola i mozda sam kukavica i svakako ne spadam u onu grupu zena koje „nisu ni glasa pustile“, ali stvarno mi je bilo toliko tesko da sam mislila da ne mogu da prezivim toliki intezitet bolova. Negdje oko 1 sat sam prijavila da osjecam „pritisak na cmar“, iako nisam, u stvari, imala pojma sta osjecam, a sta ne, i onda su dosle babice i pocela sam da se napinjem. Medjutim, to mi nije bas najbolje islo. Beba je bila krenula, ali ja nisam imala snage, pa sam cula kako su rekli da gube tonove bebe. I onda se sjatise ljudi oko mene, stavise mi masku na lice, ja se uspanicila, poceli da me okrecu na sve strane i nikako. Uh, ne znam koliko sam puta uzimala vazduh i napinjala se, cinilo mi se da se to nikad nece zavrsiti. I posljednja dva napona, dva para ruku su pocela da istiskuju bebu i ona iskoci. Stavili su mi je odma na grudi i bila sam tako srecna sto vidim jedno preslatko lisce. Onda su mi rekli da je beba izasla sa rukicom uz glavu, pa je i zbog toga bilo tako tesko izbaciti ga. Sivenje posle toga je stvarno bila pjesma. I da ponovim, ljudi oko mene su stvarno bili tako ljubazni, babica je bila jedna vuk – zena, vrlo strucna, sigurna u sebe, tako da se opet mogu i zbog toga smatrati srecnom.

Pokusacu i da postavim Ognjenove slike, jes da su slikane telefonom i malo su mutne, ali eto...

Ovo ispade roman od posta, izvinjavam se unaprijed na ovolikom pisaniju....:oops:

maslacak kod nas u bolnici dozvoljavaju da sama doneses brijac kojim ce te brijati (cak to u savetovalistu i savetuju), naravno ako se ne obrijas sama, sto ti sigurno nece biti pretesko. Sto se klistiranja tice mozes da odbijes, niko ne moze da te natera na nesto sto ne zelis. Ja sam prvi put odbila, a drugi put sam prekasno stigla u porodiliste, pa nije bilo ni vremena. Zene u principu imaju prirodnu dijareju ili ciscenje pred porodjaj, to ce ti vecina zena koje su se normalno porodile (odnosno kojima su bolovi sami krenuli) i potvrditi. Ja sam pred drugi porodjaj tacno znala da ce krenuti jer sam prethodnog dana vise puta imala stolicu. Lekari savetuju klistiranje jer kazu da je onda nesto laksi porodjaj (tvrde da je onda manji pritisak na creva i cmar:confused:, ne razumem bas najbolje), a ne zato sto moze da se desi "nesto" na porodjajnom stolu . Ja sam se lako porodila i bez toga, sto ne znaci da je to pravilo.

Rozarijum CESTITAMO!!! I bas lepo ime:D (i moj sestric se tako zove), pa kako ti ne bi bilo prilicno tesko na porodjaju sa toooolikom bebom, ljubi ga majka:lol:

Drage moje pozdrav za sve na forumu.
Da li mozda neko zna gde bi mogla da nadjem potkosulje (na bretelice) koje u sebi imaju i pamuka i elastina a i fino su dugacke (taman lepo pokrije stomak), po mogucstvu da ih ima u raznim bojama.
Hvala unapred...da i jos to da pitam zasta se zene opredeljuju (ako su u mogucnosti), za apartman ili normalnu sobu sa vise porodilja...ja jos razmisljam.
Eto sad mi pade jos nesto na pamet, s obzirom da ja vodim trudnocu privatno a doktorka radi u Visegradskoj da li ce meni trebati nesto kao uput iz Doma Zdravlja ili tako nesto...uff to je to za sad.
Hvala unapred!

Da li mozda neko zna gde bi mogla da nadjem potkosulje (na bretelice) koje u sebi imaju i pamuka i elastina a i fino su dugacke (taman lepo pokrije stomak), po mogucstvu da ih ima u raznim bojama.
Hvala unapred...da i jos to da pitam zasta se zene opredeljuju (ako su u mogucnosti), za apartman ili normalnu sobu sa vise porodilja...ja jos razmisljam.
Eto sad mi pade jos nesto na pamet, s obzirom da ja vodim trudnocu privatno a doktorka radi u Visegradskoj da li ce meni trebati nesto kao uput iz Doma Zdravlja ili tako nesto...uff to je to za sad.
Hvala unapred!

APARTMAN...nikako sobu sa vise porodilja...ako mislis da ce ti biti prijatnije u drustvu, da ces imati sa kime da cavrljas zaboravi...gledaces samo u svog andjela...ako ces da dojis hteces da "luftiras" svoje grudi itd itd...ne cekas na red za kupatilo i toalet......muz moze da ti bude koliko hoce, posete mogu da ostanu koliko hoce i nikome neces da smetas....

APARTMAN...nikako sobu sa vise porodilja...ako mislis da ce ti biti prijatnije u drustvu, da ces imati sa kime da cavrljas zaboravi...gledaces samo u svog andjela...ako ces da dojis hteces da "luftiras" svoje grudi itd itd...ne cekas na red za kupatilo i toalet......muz moze da ti bude koliko hoce, posete mogu da ostanu koliko hoce i nikome neces da smetas....

Da,da kapiram i izgleda da cu ipak traziti taj apartman(ako bude bilo slobodnih).
Nego znas li nesto u vezi uputa...kao i za te potkosulje...
Hvala na savetu....

Упут теба, али не знам како иде када си код приватника. Ипак ти питај твоју докторку.
Ја водим трудноћу у ДЗ и данас сам ишла на УЗ у Вишеградску, јер сам тамо хтела да се породим, али су ми рекли да тражим друго породилиште, јер због реновирања примају само оне који тамо већ леже на одржавању... Вероватно примају и оне који имају везу, ал' ја нисам једна од тих....

Упут теба, али не знам како иде када си код приватника. Ипак ти питај твоју докторку.
Ја водим трудноћу у ДЗ и данас сам ишла на УЗ у Вишеградску, јер сам тамо хтела да се породим, али су ми рекли да тражим друго породилиште, јер због реновирања примају само оне који тамо већ леже на одржавању... Вероватно примају и оне који имају везу, ал' ја нисам једна од тих....

Ijaoj a ja se uveliko spremam psihicki za Visegradsku...mada ima li sanse da zavrse do Juna, sta mislis? Ma, da videcu sa doktoricom....

Cao trudnjace:D
Ja sam nova na forumu iako sam vec 32 nedelja:lol:.Do sad sam vas samo pratila!
Nego zna li neko detaljnije da me uputi sta se to desava u Visegradskoj, ja sam planirala tamo da se poradjam, mada mi je u principu svejedno, ali ipak.

Hvala :)

Hvala unapred!

Prvi put sam bila u apartmanu, drugi put u sobi sa ostalim porodiljama. APARTMAN je milion puta bolji i da nije onoliko skupo i drugi put bih bila tamo, ali sam racunala da nije toliko strasno jer se posle drugog porodjaja ostaje samo tri dana u porodilistu....
U apartmanu imas privatnosti, hranu ti donose u sobu, a ne onako secena da pesacis do menze(bar kod nas u JA), poseta je dozvoljena (za razliku od zajednickih soba), imas TV (sto i nije toliko bitno), tvoja beba ne budi druge bebe i mame i druge bebe ne bude tvoju bebu i tebe (sto je jako bitno), imas svoje kupatilo i stalno toplu vodu, posteljinu ti menjaju svaki dan i imas dugmence iznad glave kojim zoves sestre, a nemoras da izlazis na hodnik i dozivas ih (bar kod nas)......

До јуна ће завршити.... мени је фрка јер сам већ ушла у 38. недељу :p и већ сам узела и упут и сад морам да размишљам где ћу.....

Draga Mirka,
ja imam u porodici par ginekologa (koji rade u DZ ) i bas smo pricali na temu porodjaja u Bg-u, gde je najbolje. Svi su se slozili da je najprijatnije osoblje i najbolji uslovi trenutno u Gradskoj bolnici.Nadam se da sam ti bar malo pomogla. Ako mozes raspitaj se kod poznatih koji su se tamo poradjali a mozda i mozes da odes da posetis porodiliste.
I ja sam inace iz Bg-a, a trenutno sa 27+1 trudna, ali sad zivim u inostranstvu. No svejedno, bas me "kopkalo" da sam jos uvek u Bg, gde bi se poradjala:D

Ja licno imam ideju o Gradskoj mada me odvracaju sa argumentom da je bolje biti u specijalizovanoj ustanovi koja se samo time bavi tj. da je bolje otici u Front ili Visegradsku...
Onda uzmes u obzir cinjenicu gde imas nekog tj. vezu...a opet znam i za neke koji su isli bez igde ikog i solidno prosli, tj. da ti veza bas uvek i ne garantuje da ce se pojaviti kad treba???
Zna li neko nesto o porodilistu u Zemunu?

Пошто живим у Земуну, (а од Вишеградске ништа) најближа сам томе да ипак идем у Земунско. У Фронту је сад велика навала, а ја немам никакву везу, нити имам намеру да је тражим....

Неке моје комшинице су се у Земуну породиле и имају лепа искуства, мада је то све индивидуално...
Распитивала сам се и по неким другим форумима и мишљења су толико различита да ми се чини да што више размишљам све мање знам шта ми је чинити:x

U Višegradskoj ne primaju i ako dodješ sa bolovima. Moju prijateljicu su vratili i ako joj je porodjaj počeo.
O gradskoj sve najbolje, već sam pisala.
Po klopu ne ustaješ, donose je u sobu, onu običnu.

Potkošulje Ariljac preko puta cvetkove pijace, ima dve radnje. Koštaju oko 100 kinti ali nema u boji, samo bele.
:):):)
Pozdrav svim budućim i novopečenim mamicama i naravno još veći novim bebama.

Rosarium bebac je ko lutkica.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back