KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
U svoj priči je dobro to što si vozač. Šta misliš da nisi? :sad2:

Da me niko ne shvati pogrešno i da se niko ne uvredi , ja ne razumem žene koje nemaju položen vozački . Moja rodjena kuma je od tih i večito ili moljaka muža za svaku sitnicu ili plati taksi . Ja kad sam počela raditi po završetku srednje škole , prva stvar koju sam uradila je bila polaganje vozačkog . I tad je to bilo jako skupo , ali nikad nisam zavisila od muževe volje ili ne volje ...:)

Kato, i ja sam iz iste priče. Ja sam položila vozački kada sam imala 18 godina i 12 dana. Bila sam treći razred gimnazije. :)

Ali ni to što nemaju položen vozački ispit nije najgore. Kod mene u komšiluku ni jedna žena, nezaposlena, iz skroz seljačke kuće kao što je ova u kojoj ja živim, ne ume da vozi traktor. :sad2: Npr. moja svekrva ume, a zaova ne ume. Zaovi su svekar i svekrva uplatili polaganje vozačkog 1990. godine, i kupili joj novog juga. Ona do danas nije položila, i ne ume da vozi, a auto joj stoji u garaži. U septembru je napunio 23 godine, a prešao 4000 km.

i ja vozim :D i ovo sto koka nabraja meni su normalne obaveze , dovezi , odvezi u skolu , vrtic, engleski, nabavku, razvezi torte , znaci tek ono vremena sto ostane sluzi za pravljenje torti i figura ,meni je olaksavajuce to sto ja ne radim obim posla koji radi koka :mrgreen: .... kad mi se ne radi imam izgovora koliko hoces :zper:

Slažem se sa vama devojke, i ja sam polagala vozački čim sam napunila 18 godina i sad mi stvarno znači, prvo zbog posla jer putujemo pa nas troje naizmenično vozimo, a ima dana i kada idem sama, a da ne vozim morala bih da ostajem u školi još tri sata pošto završim sa svojim časvima da čekam nekog ko vozi. Plus to što sam stalno na relaciji Boljevac - Kragujevac, a nemamo nijednu direktnu autobusku liniju pa mora da se preseda (jednom sam tako putovala 6 sati jer sam presedala 2 puta, a put je 120km), ovako sednem u auto i brzo stižem. Nisu mi jasne žene koje ne žele da polažu vozački, a još gora varijanta je kad čujem da imaju dozvolu ali se plaše da voze pa je ne koriste. Znam ženu koja dzvolu ima više od 20 godina, a nije vozila od kad je položila.

Kad sam ja položila vozački svekrva mije rekla da mi to više vredi nego 10 fakulteta. E, pa sad...ima žena pravo. Kad je moja ćera napunila 18 godina mi joj (ne pitajući je) uplatimo vožnju u auto školi. Da sam joj ne znam kakvu gadost uradila lakše bi podnela. Kukala je i molila da ne ide na obulu jer se jako plaši. Na lkraju nije ni otošla. Ni dan danas ne vozi niti ima željhu. Nismo svi isti.
Mene jako nerviraju žene koje imaju vpzačku a ne voze. Da li je to prenemaganje ili maltretiranje svojih bližnjih :think:

Nisu mi jasne žene koje ne žele da polažu vozački, a još gora varijanta je kad čujem da imaju dozvolu ali se plaše da voze pa je ne koriste
jedna sam od tih, :rumenko: mada vozim samo kada nema ko drugi :whistling: ali to je jako retko,ni sama sebi nisam jasna :dash::dash::dash:

Ja sam sebi vrlo jasna po tom pitanju. Imala sam saobracajku 97. iz koje sam jedva izvukla zivu glavu, uopste nemam zelju od tad da vozim iako sam sam polozila pre skoro 20 godina. Nemojte biti bas tako stroge ;) , ja uopste ne razumem zasto mislite da bi se neko folirao oko takvih stvari. I naravno da mi je jasno da bi mi zivot bio sto puta laksi da ne zavisim od muza sto se toga tice ali ne smem, strah je preveliki.

cek da pitam ovde nesto :D,

koju drecavu roze koristite ?

ja sam koristila wilton drecavo roze ali mi je pred kraj i sad kada sam se raspitivala saznala sam da se vise ne proizvodi, da su izbacili nove boje a u novoj seriji nepostoji ta drecava a tu staru nema niko na stanju i sad ne znam sta cu :rumenko:

barvalo mi nije toliko drecava a Daca mi rece da ima neka etolova 250gr ali da je jako skupa 2600din i ona je podelila sa Suzy

e sad interesuje me koje je Vase resenje za to i da li slucajno ima neka zainteresovana da kupimo i podelimo po pola ?

Ja sam polozila vozacki cim sam napunila 18 i za rodjendan sam od mojih dobila auto i nisam izlazila iz njega (isto sam bila treca godina gimnazije). Stalno su me zezali da sam se rodila u autu :) Onda sam se udala i posto smo Rade i ja vec tada radili zajedno, kao i sada, uvek je on vozio i na posao i nazad i gde god krenemo i malo, pomalo odvikla sam se.... Sada mi je problem jer to vreme za koje je on odlazio da odveze torte, pa da ode nabavku, ja sam koristila za neke druge stvari, a sada imam duplo manje vremena i jos on ne moze da radi onoliko koliko pre :( Za dalje relacije imamo vozaca i on vozi torte u BG, Zajecar, Svilajnac.... ali mi je bezveze da ga cimam za svaku sitnicu po Jagodini.

Inace sam imala dva veca udesa kad sam bila devojka, za jedan sam bila ja kriva, a za drugi nisam bila kriva uopste, mada su mi jedva poverovali, s obzirom na to kako sam znala da letim po gradu (praznoglava klinka bogatasica :dash::dash: :dash:) Srecom jedan policajac je tada bio u prolazu i on je svedocio sta se desilo. To me uopste nije odvuklo od voznje. Naprotiv, jedva sam cekala da nam poprave auto da se ponovo vozam :)))

Moja sestra ni dan danas nema vozacku, a i ona je trebala da polozi sa 18 i da dobije auto za rodjos, ali ona to jednostavno nikad nije zelela.... ja sam je doduse vozila, pa njoj auto nije ni trebao :))))

Ja bih se javila ali nemam pojma na koju Wiltonovu drecavo roze mislis :lol:
Ja imam Rose petal, Rose i Pink, mozda je to ova treca?
U svakom slucaju nje za sada imam, skoro pola bocice tako da nisam uopste ni razmisljala sta bih drugo uzimala, nisam cak ni imala pojma da je vise ne proizvode :)

evo ovako vristece rose kao donji sprat i kosa od mie na ovoj torti
P9270486.jpg
[/url][/IMG]

Kaca, moju pricu znas, i kako su tekla istrazivanja i potrage za tom gel nijansom - od svakog profila na FB, preko Torteca... niko vise nam tu sifru gel Wilton pink boje, isprobala razne koje sada imaju, jesu one intenzivne ali nisu VRISTECE kako ti kazes, da ne mozes gledati u nju. Koka mi je jos davno rekla da koristi tu Barvalovu u prahu jer je ona sasvim OK po pitanju drecavosti na nasem trzistu. Za ovu ETOL sam saznala sasvim slucajno, pozalim se Ciletu, ona kao iz topa odgovori imas ETOL u NS, obe u isti cas to ukucamo na net i nadjemo broj, ja nazovem, narucim i eto, podjelile i rijesena stvar.
Ta gel Wilton je bila super rjesenje, nije skupa a vrhunska, ali sta to vrijedi kada je vise nema

Stasa, pazi da ti kazem sta se desava kod Wiltona, tacnije Torteca, uopste vise ne mozes da pozoves i kazes hocu tu i tu nijasnu boje po imenu, nego trazis po Stock.No, znaci sifri proizvoda, posto kada na Torteco sajtu ukucas 610-401 sto i jeste sifra te nijanse sto je Kaci na rezervi onda ce izaci ovo
http://www.torteco.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.product_details&flypage=flypage.tp-ecommerce.tpl&category_id=270&product_id=198&Itemid=53&vmcchk=1&Itemid=53
pogledaj sta pise, sifra 610-314 :eek: ja takvu upravo drzim u ruci ne moze se ni primaci ovoj Kacinoj. A ja srecna kao malo dijete kada sam vidjela da je imaju na stanju, nisam detaljno ni gledala sve sto tu pise. A kada mi je stiglo 2 kom, muka mi bilo... Nazovem ja Torteco, ona zena u cudu, ne moze da vjeruje da je to tako, kaze da su oni iz Amerike narucili po toj sifri a da im je stiglo ovo, stavrno i ona pogleda vidi da sasvim druga sifra pise na bocici. Onda obe otvorimo Wilton sajt, kad tamo opet druga situacija
http://www.wilton.com/store/site/product.cfm?id=3E30B2D9-475A-BAC0-5D5C3DB846DFD354&fid=D75FBDA3-1E0B-C910-EA681CA66C23463B
tu fino ima ta 610-401, nigdje ni traga ovoj sto su meni poslali, a sto je isto zezancija, sada svi na FB po ovim profilima sto prodaju alate, boje i ostalo imaju isto nju na stanju kao najdrecaviju pink, a to uopste nije ni blizu

Ja sam sebi vrlo jasna po tom pitanju. Imala sam saobracajku 97. iz koje sam jedva izvukla zivu glavu, uopste nemam zelju od tad da vozim iako sam sam polozila pre skoro 20 godina. Nemojte biti bas tako stroge ;) , ja uopste ne razumem zasto mislite da bi se neko folirao oko takvih stvari. I naravno da mi je jasno da bi mi zivot bio sto puta laksi da ne zavisim od muza sto se toga tice ali ne smem, strah je preveliki.

Nisam htela nikoga da uvredim. Shvatam strahove,primer mi je rodjena ćerka, medjutim, ako si ikada vozila strah od udesa treba da otkloniš. Koliko puta dete padne dok ne nauči da hoda pa opet ustane. Probaj da voziš na manjim relacijama pa malo, po malo oslobodićeš se straha i život će ti biti mnogo lakši. Nadan se da prepoznaješ moju dobru nameru. :cmok:

Meni je jasno da nema zle namere ali ne razumem toliko iščuđavanje što neke žene ne voze. Kao da ne znamo da čitamo...:D Ni meni nisu jasni mnogi ljudi...npr. oni koji kupuju prazan burek :mrgreen: Ali polazim od toga da nismo svi isti ni po karakteru, ni interesovanjima a i životne okolnosti nam se jako razlikuju. Tako da neko ne vozi a neko ne ume da pliva ili ne govori nijedan strani jezik ili ne vozi bicikl, i sve mi je to jasno i normalno :)

Sneki, nisam se ja uvedila, daleko od toga, stvarno. :cmok2:
Ja sam lezala u bolnici sa polomljenom vilicnom kosti, probusenom pljuvacnom zlezdom i da ne smaram sad dalje. Dakle, stvarno sam jedva izvukla zivu glavu, na tom istom mestu je vece pre udesa u kom sam ja bila covek poginuo (Ibarska), nije bilo cukanje po gradu i slicno pa da sam se navatala straha. Mozda nekad i prelomim, verovatno bih to i uradila da me neka muka natera ali znam koji bi mi bio stres i verujem da ne bih bila komotna u celoj prici a samim tim bih mozda zbog svog straha i neke neprimerene reakcije mozda ponovo bila u situaciji da rizikujem svoj ili neciji zivot tako da kad sve nekako saberem nije ni GSP tako los :D
A najveci fazon je sto ja tad uopste nisam vozila vec bila suvozac... i sad nemam problem da se vozim sa drugim (sve dok ne prolazi neki kamion pored) ali imam frku od pomisli da sednem za volan... cudna stvar taj mozak :)

Poslednja izmena:

Back