KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
zdravo devojke, evo mene da Vam pisem dok cekam da mi se ohladi fil da filujem jednu torticu :D , danas sam svratila do DELTE, bila je tortijada , doduse kasnila sam pa sam na brzinu videla tortice, meni se ucinilo da nije bilo bas kolicinski kad posle kad su prozivali pobednike oni najavise torte pod rednim brojem 130, 150 tako da nemam pojma da li je meni delovalo da nije bilo puno , ono sto sam snimila da je Goca osvojila trece i Vesna drugo mesto a za prvo neznam ko je :D .... sve u svemu za moj utisak mozda pet lepih torti sve ostalo ispod proseka (u smisli onako kako bi to ukrasila i moja mama )... eto brzinski izvestaj od polusatnog obilaska a sad odo da mesam fil :D

E pa stvarno ovako vise ne ide, da mi se mama nije preselila u blizinu, tu u moje naselje, ne bih imala gdje drzati torte... sad u pola 1 smo isli nosti tri kod nje, a i sinoc isto, znaci moram podhitno rjesavati rahladni uredjaj, pa ovako je nemoguce raditi

E pa stvarno ovako vise ne ide, da mi se mama nije preselila u blizinu, tu u moje naselje, ne bih imala gdje drzati torte... sad u pola 1 smo isli nosti tri kod nje, a i sinoc isto, znaci moram podhitno rjesavati rahladni uredjaj, pa ovako je nemoguce raditi

Meni sve žao da dam pare, a i da budem iskrena, sve što skupim ode na drugu stranu, teško je imati studenta u Beogradu, jer još uvek nemam konstantno puno posla, ali recimo za nedelju imam 6 torti, a u moj frižider može da stane 5. :evil: Još uvek ih nosim u komšiluk, kod žene koja ima kombinovani frižider koji ne koristi, nego ga uključi samo kada meni treba. To se desi jednom, slučajno 2x mesečno, ali mi ipak neprijatno što ga koristim. Ako budem stalno imala više torti, moraću to nekako da rešim.

Prezivjeh i ovaj viked, noci bez sna i ostalo bla bla bla... ma najgore mi juce popodne bilo kada sam trebala poceti jos jednu tortu za danas. Uglavnom, torte su otisle a novi sporet stigao :zurka: :maramica: gorenje najjeftiniji model gore samo ringle sa strujom, ali je rerna multifunkcionalna, valjda ce to da odradi posao da se pece vise kora u isto vrijeme. Sirine je 60cm, Slobodin koji sam imala od 50cm i konvencionalnom rernom, e ta njegova rerna je zapreminski veca od ove nove,ali sta da se radi, sada kao prave sa boljom izolacoijom, pa su spolja siri a iznutra uzi. Tako i frizideri isto, kada otvoris nemas sta vidjeti

E Daco nek sluzi dugo dugo, sad ces videti miline...ocas posla korice pecene.....meni u pocetku sve neobicno bilo da imam slobodno popodne sredom....:zcepanje: ispecem kore ocas posla i uzivanje a ranije po citav dan, muti peci. peri ...i tako u krug.....bas se radujem zbog tebe :klap:

Prezivjeh i ovaj viked, noci bez sna i ostalo bla bla bla... ma najgore mi juce popodne bilo kada sam trebala poceti jos jednu tortu za danas. Uglavnom, torte su otisle a novi sporet stigao :zurka: :maramica: gorenje najjeftiniji model gore samo ringle sa strujom, ali je rerna multifunkcionalna, valjda ce to da odradi posao da se pece vise kora u isto vrijeme. Sirine je 60cm, Slobodin koji sam imala od 50cm i konvencionalnom rernom, e ta njegova rerna je zapreminski veca od ove nove,ali sta da se radi, sada kao prave sa boljom izolacoijom, pa su spolja siri a iznutra uzi. Tako i frizideri isto, kada otvoris nemas sta vidjeti

eeeee neka te dobro sluzi i ispece punooooo tortica i zaradi jos vise parica :orkestar:

Dobro jutro drage moje zenice ,sta se radi kod vas u ovo tmurno jesenje jutro .Spremate li se za sajam .Nadam se i ove godine lepom druzenju sa vama .Jedva cekam da vas vidim sve.Nesvracam cesto na cose ,sto neznaci da sam zaboravila na vas .Iako nemam neki poseban razlog sem nedostatak vremena .Neznam za vas ali meni bi dobro doslo da jedan dan traje malo duze .Nadam se da bih tada mogla stici sve obaveze.Kod mene umanjio posao i to dobro .Sto nemam pojma ,a verujte i da nerazmisljam o tome .Kad ima dobro je, kad nema sta da se radi.Polaako se spremam za put .Napokon sam dobila vizu i odoh preko zime u Australiju kod roditelja .Taman dok prodje zima vracam se .I tamo cu da napravim po koju tortu cisto da nezaboravim raditi .Ljubim vas sve .Nemoj da nedodjete na sajam samo da vas sve izgrlim i izljubim :zag:

Jaco blago tebi, taman ces izbeci ovu nasu uzasnu zimu....dok se mi smrzavamo ovde ti ces lencariti na nekoj plazi i brckati nogice

Ja malopre stigla od fizijatra,ledja i vrat me ubijaju, dobila sam vezbe 10 dana....kaze doktorica da mi otvori bolovanje.....:zcepanje: eeee mislim se nema u ovom poslu bolovanja....

Ja sam, za razliku od svih normalnih ljudi, uspela da mi produženi vikend bude radan. Od tri dana, ja sam sam dva provela na nekom seminaru. Bar da sam naučila nešto novo pa da mi ne bude žao, ali ovako... A juče imala neke tortice, figurice. Videla sam na fb slike sa "Naj torti", što reče Kaća - prosek, bar to što je bilo na slikama, i delovalo mi je da ih nema puno kad juče na tv-u kažu da je bilo 330 torti, što mi zvuči malo neverovatno.

i ja jos da dodam sto se tice tortijade ,nagradjeni su ucesnici od 25 mesta do prvog , malo mi cudno ali mislim da su svi isto nagradjeni ( kese koje su im podelili bile su svuda po podu i nasumicno su deljene ) nema pehara ni medalja, ni nikakvih zahvalnica ili sta je vec inace svuda tradicja ili bar ja nista od toga nisam videla

Koliko ja znam, samo prve tri nagrade se izdvajaju, a sve ostale su potpuno iste. Svaki ucesnik dobija kesu s poklonima sponzora, a tih 20 izabranih dobije jos po jednu kesu. Ranije su te kese bile vece i deblje i ponekad ih je bilo i po dve, ali ovo vreme u kom zivimo cini svoje, pa su kese sve tanje i manje :(
Mi ove godine prvi put posle osam godina, koliko ucestvujemo, nismo ni poslali ni one obicne torte, nismo mogli da stignemo. Radnice su meni pomagale maksimalno, pa nisam mogla jos i to da ih teram da rade :(

Ma dobro je :) Ide uz pomoc staka, skacka i tako... Radi ono sto mora i moze, ali voznja je sad moja. Moram u nabavku, moram da odvezem torte, da vozim gde god i za sta god treba. I decu i roditelje...sad nista od toga ne moze on i to mi nekako pada najteze. Taman krenem da radim, moram negde da idem. Taman krenem, opet treba negde da se vozi i tako....Ludim :(

Back