KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo i mene konačno da se javim. Selili smo se prošlog vikenda, uz to su bile i neke tortice, pa sam se raspakivala do srede a od četvrtka navali na pečenje, jer se torti nagomilalooo. A o internetu sam do juče samo sanjala, juče se svadjala sa njime da li radi ili ne, a danas evo konačno radi. Još nisam sve raspakovala, a da nadjem mesto svemu i svačemu.... to će još neko vreme da potraje, jer od sutra se opet prave tortice.
Preselili smo se iz stana od 70 kvadrata, ui kuću sa podrumom, prizemljem i podkrovljem, koje svako ima po 50 kvadrata i ja ne znam da se smestim sa stvarima. Gde je to do sada bilo, nemam pojma. Ali, bilo je više ormara, ormarića, polica itd.
Preporodila sam se u kućici, lepo ujutro na terasu, sednem, pijem čaj i uživam u zelenilu i ptičicama. To je za mene a ne 11-ti sprat. Mada i tamo je bilo dobro.

Kada sam čitala o školi, setila sam se moje omladine u to vreme. Sin nikad nije zavoleo obdanište, on je hteo da ide samo u školu, da širi svoje znanje i informacije a ćerka je obožavala. Sreća, da su nas poznavali u vrtiću već godinu dana, kad je ona počela da ide u vrtić sa dve godine, ne u jaslice, jer ona je pravile ogromne scene, kad je trebala da ide kući. Sin malo plače ujutru a ona se dernja kad treba da ide kući. Zamislite tu blamažu pred drugim roditeljima. Ali na sreću, vaspitačice su ponekad, kad je bilo nesnosno, izašle napolje i objasnile drugim roditeljima, da smo mi sasvim OK porodica. Da ne misle, da mi dete maltretiramo kod kuće.

Ja se raspisala za sve dane mog odsustva odavde. Odo da pogledam tortice i postavim slišice mojih.

Evo i mene konačno da se javim. Selili smo se prošlog vikenda, uz to su bile i neke tortice, pa sam se raspakivala do srede a od četvrtka navali na pečenje, jer se torti nagomilalooo. A o internetu sam do juče samo sanjala, juče se svadjala sa njime da li radi ili ne, a danas evo konačno radi. Još nisam sve raspakovala, a da nadjem mesto svemu i svačemu.... to će još neko vreme da potraje, jer od sutra se opet prave tortice.
Preselili smo se iz stana od 70 kvadrata, ui kuću sa podrumom, prizemljem i podkrovljem, koje svako ima po 50 kvadrata i ja ne znam da se smestim sa stvarima. Gde je to do sada bilo, nemam pojma. Ali, bilo je više ormara, ormarića, polica itd.
Preporodila sam se u kućici, lepo ujutro na terasu, sednem, pijem čaj i uživam u zelenilu i ptičicama. To je za mene a ne 11-ti sprat. Mada i tamo je bilo dobro.

Kada sam čitala o školi, setila sam se moje omladine u to vreme. Sin nikad nije zavoleo obdanište, on je hteo da ide samo u školu, da širi svoje znanje i informacije a ćerka je obožavala. Sreća, da su nas poznavali u vrtiću već godinu dana, kad je ona počela da ide u vrtić sa dve godine, ne u jaslice, jer ona je pravile ogromne scene, kad je trebala da ide kući. Sin malo plače ujutru a ona se dernja kad treba da ide kući. Zamislite tu blamažu pred drugim roditeljima. Ali na sreću, vaspitačice su ponekad, kad je bilo nesnosno, izašle napolje i objasnile drugim roditeljima, da smo mi sasvim OK porodica. Da ne misle, da mi dete maltretiramo kod kuće.

Ja se raspisala za sve dane mog odsustva odavde. Odo da pogledam tortice i postavim slišice mojih.

Sretno Vam bilo u novoj kući i uživajte !

Samo da se javnem da je onaj famozni projekat upravo završen, odoh malkice da odspavam pa buđenje, škola i ostale aktivnosti da se nastave.
Inače, u zadnjih 20 dana mi je Dunja 3 put pod temperaturom, prošle nedelje 3 ove 2 dana obdaništa i eto

Natasa cm sam procitala podrum ja sam zamislila veeeeliku radionicu od 50 kvadrata.....:) uh kako bi to bilo dobro.....:) mislim da svaka od nas masta o tako necemu, da se sklonimo iz kuhinje i ne pravimo vise nered po kuci......
Ja sam malopre oribala pod u dnevnoj i kuhinji i cim se osusi bacam se na kuvanje filova...... srecom samo 4 vrste filova za 9 torti......
e kako mizim kad imam i nedelju i subotu torti, onda moram filovati i u cetvrtak i petak....uzas...... a ovako dan pred sebe i udri......

Poslednja izmena:
Da li neko zna gde ima da se kupi srebrni flomaster za pisanje po fondanu? Videla sam negde, ali ne znam gde:rumenko:
Ja sam vidjela kod Eve u slatkom dekoru i to je dvostarani, a mislim da i moja sugradjanka Pribor za dekorisanje torti ima isto. Ja uzela od Eve crni dvostrani, i meni to uopste ence da pise po fondanu, muckaj, probaj na malo prosusenom, na skroz na skroz suvom i nece nikako da bas onako punom bojom pise, bas me to nervira

Ta tvoja sugradjanska, Daco, je bas neprofesionalna. Poslala sam joj poruku pre mesec dana da je pitam ima li puder boje, nije se udostojila da mi odgovori.
Izvinjavam se sto upadam ovako, alil kad je pomenu morala sam da prokomentarisem.

Ta tvoja sugradjanska, Daco, je bas neprofesionalna. Poslala sam joj poruku pre mesec dana da je pitam ima li puder boje, nije se udostojila da mi odgovori.
Izvinjavam se sto upadam ovako, alil kad je pomenu morala sam da prokomentarisem.
E svasta, ja sam njom bas imam super odnos imam i njen mob pa joj tako poslajem poruku i odmah mi odgovori, a tako isto i na FB. Dodsue, znam da se trebala seliti iz Bajmoka u grad, ali nisam u posljednje vrijeme nista je ni pitala jer mi nije trebalo. Nego, jel nego zna u cemu ej fazon sa tim dvostranim flomasterom, zasto tako nece da pise?

Sandi jeste li prijatelji....meni se desilo da m,i je par osoba poslalo poruku za torte i posto nismo prijatelji ne ubaci u poruke vec u folder ostalo koji se vidi kad udjes u poruke pa kliknes malo udesno na na taj folder...ja videla poruke nakon par meseci :) i to sasvim slucajno.....i koga god pitam nema pojma za taj folder?
a svi ga imaju :)
mozda si i ti tako prosla....

Sandi jeste li prijatelji....meni se desilo da m,i je par osoba poslalo poruku za torte i posto nismo prijatelji ne ubaci u poruke vec u folder ostalo koji se vidi kad udjes u poruke pa kliknes malo udesno na na taj folder...ja videla poruke nakon par meseci :) i to sasvim slucajno.....i koga god pitam nema pojma za taj folder?
a svi ga imaju :)
mozda si i ti tako prosla....
Tako sam ja prosla bas sa stranicom nase Sandi na Fb Mala slatka izvrnuta torta. Trebala je da radi neku tortu koju sma i ja pravila, neki zmaj i djecak u teget odjeci, zaboravila sma kako se to zove, i ja uopste poruku vidjela nisam, jer je bila u tom folderu, a zasto se nekad carveni gore ono mjesto gdje se pokazuje da imas poruku i koliko ih je, a nekad uopste enma nista, a stiglo ih nekoliko. E tako je bilo i tada sa porukama u tom folderu.
E onda je meni Stasa pokazala da postoji opcija da sve poruke odatle idu uvijek u obicne poruke i sada sa tim nemam problema.

Presvukla sam danas donji sprat mladenacke torte belim fondanom i napravim lepo rombove sa strane i krenem bockati srebrne kuglice i onda shvatim da torta treba da je sampanj boje.....:dash: kao da me neko ciglom odvalio po sred glave u tom trenutku :besna: eto sta cini umor......

uh, umor unisti skroz na skroz. Ja sam noc petak na subotu radila citavu i kao nastavicu, necu ici spavati kada sam ono sto je trebalo tek oko 8 ujutro zavrsavala. Sin se vec probudio jer su imali radnu subotu, ja sjedila i lijepila neke zvjezdice po torti, a on pored jede pahuljice, i onda je nastao prekid filma, samo negdje u daljini cujem njega nesto prica, zove me... odjednom se trznem i skontam da sam zaspala na stolici...

Pozdrav , drage moje , ako ostane ovakva situacija , ja ove nedelje imem JEDNU tortu ! I da znate da mi drago ! :orkestar: Već dva meseca spavam jako malo u proseku četiri do pet sati , kuća mi je konstatno u haosu , nemam vremena ni za druženje ni za decu kako treba ... uostalom , znate i same .. Zato bi ovaj mini odmor i prijao . Nadam se da se situacija neće bitno promeniti . Imam doduše neke figurice ( Daco , pronadji se u tekstu :-) ) i imam cvetove za idući vikend za svadbenu , ali mogu se bar malo opustiti . Čak i planiram neke dogadjaje za vikend što sa decom što sama ( Daco , dolazim :metla: , turi Coca colu u friz da bude ladna ) . I sva sam silna u planovima , valjda ću uspeti da predahnem . Imate veliki ljubac od mene :-)

a ja imala jos jedan peh.....:zcepanje: ne znam da li sto nekom ikada desilo ali ja sam napravila skroz pogresnu tortu.....shvatila sinoc skoro u ponoc....citam nesto po svesci i onda ukapiram....:rtfm: napravila milka tortu umesto moskve sa malinama......ima li ovom mom ludilu kraja.....sreca pocela je nova radna nedelja pa cu pehove valjda ostaviti iza sebe......

Pozdrav , drage moje , ako ostane ovakva situacija , ja ove nedelje imem JEDNU tortu ! I da znate da mi drago ! :orkestar: Već dva meseca spavam jako malo u proseku četiri do pet sati , kuća mi je konstatno u haosu , nemam vremena ni za druženje ni za decu kako treba ... uostalom , znate i same .. Zato bi ovaj mini odmor i prijao . Nadam se da se situacija neće bitno promeniti . Imam doduše neke figurice ( Daco , pronadji se u tekstu :-) ) i imam cvetove za idući vikend za svadbenu , ali mogu se bar malo opustiti . Čak i planiram neke dogadjaje za vikend što sa decom što sama ( Daco , dolazim :metla: , turi Coca colu u friz da bude ladna ) . I sva sam silna u planovima , valjda ću uspeti da predahnem . Imate veliki ljubac od mene :-)
E Kato, ja ti lijepo rekoh nemoj mnogo da se hvalis, sutra ce odmah neko zvati za vikend da nesto naruci, ja necu vise nicim da te uposlim, OBECAVAM :rumenko: Kola ce biti spremna, jel ima jos neki spec zelja, ce da ih ispunimo, ma sve za moju simbiozu

- - - - - - - - - -

I da, niko mi ne odgovori jel ima ovaj dvostrani flomaster za pisanje po fondanu? Cini mi se da se nasa Kaca zalila da isto nije htjeo pisati, ali sada rjedje ovdje svraca pa ne znam kada ce se javnuti

Daco ja nemam pa se ni ne javljam po tom pitanju...........
Ala je ovde pusto......Ja jutros ustala sa prvim petlovima, dovela kucu malo u red, sredila kuhinju, sve pripremila za dekoraciju jedne torte i sad cekam musteriju da dodje pa idem raditi....sveki mi je u bolnici pa nema ko cuvati decu i onda ustajem ranom zorom ne bi li nesto poradila jer od Jovane nista ne mogu.....samo se ko mali krpelj zalepi za mene i ne pusta me....:zcepanje: Moze Dragi kako li zene funkcionisu bez svekrve ja pojma nemam......:zcepanje: il sam ja luda, ili one :zcepanje:

Ja savršeno funkcionišem bez svekrve , ona je na drugom kraju grada , brine o drugom delu porodice , a kod nas dolazi kad su rodjendani , i za Božić i Uskrs . Tako da se nas dve volimo na daljinu :zcepanje: Doduše , mama mi je vrlo blizu , pa uskače kad je frka , ali se trudim da mi čuva decu samo dok radim na poslu , a za sve ostalo , tu smo ja i moje dve prikolice non stop zajedno . Ali moram da kažem da su moja deca navikla da mama uvek radi , pa se u skladu s tim i ponašaju . Naravno uvek padne dogovor o nekoj nagradici ako je mama u frci , a oni moraju biti ekstra dobri . Šta ćeta , trgovac ostaje trgovac . Kod mene se svodi na dobru kompenzaciju :lol:

Back