KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ladyns nadam se da je na odmaru bilo fino, da ste ga svi proveli zdravi, bez nekih prepreka da se uziva. A ovdja kao sto vidis, zatisje totalno, jedna stranica je tek prosla na cosetu od kada si otisla.
Mi smo danas prvi dan bili u obdanistu, kaze da nije plakala, ali onda opet pita:"Mama, a zasto cu ja ostajati tamo svaki dan???"
A sklola, 4 razred, sta da vam kazem, zaledila sam se kada sam vidjela na naslovnoj stranici knjige iz matematike da ce se uciti zapremina , sve neke jednacine sa m3 :eek:

Poslednja izmena:
Nije strašno to što uče, rade zapreminu kocke i kvadra, strašnije izgleda nego što zapravo jeste. I mi smo to učili u tm uzrastu samo ste zaboravile. :D
Ma OK to, nije to meni strasno, ali mi se cini da njima jeste, znaci ucice prvo povrsinu , naravno da bi onda ucili i zapreminu... dobro nema veze, savladacemo i to nekako.
Nego, sve gledam citavo ljeto na Fb se stavljaju slike sa mora, hajde to i nekako rpezalim, prebrodim jer mi ne idemo godinama, a sada krenuse slike djaka prvaka i djece sto idu u obdaniste prvi put. Svi ansmijani, veseli, svima super, pa kako smao moja djeca palcu kada idu u obdaniste, ja ne znam u cemu je fazon. Aljosa nikad nije zavolio, sve one price:"Naviknuce se on, kada vidi da druga djeca jedu, jesce i on, u drustvu je zanimljivije..." Sve to nije za njega vazilo, nikad nije volio obdaniste, nikad nije bio slobodan onako opusten i veseo, kada su neki grupni ili pojedinacni radovi, on ih je radio i slusao, nije to bio neki problem, ali nikad nije bio ono dijete koje bas prica i saradjuje sa vaspitacicama i to sve osjeca kao nesto svoje. Ali isao je,znao je da svi ujutru idu na svoj posao pa je isao i on na svoj, tako je on sam prozvao obdaniste. Ja nisma imala vremena ni razmisljati kako mu je, jednostavno ga ostavim i odem na posao i to je to, moralo je tako biti.
A Dunja, e kod nje opet druga prica, zna da je mama kuci i danas citav dan samo se zaplakuje i stavi mi glavu u krilo:"Mama, ja necu da idem tamo, ja hocu da budem kod tebe... zasto me vodis tamo kada si ti kod nase kuce???" I ja sam gotova... Tako da cu izgleda da cu ja biti poseban primjerak koji ce staviti sliku uplakanog djeteta koje ide u obdaniste

Dobro jutro :).
Poče i ova školska godina. I već na samo početku zahteva od mene akrobatsku organizaciju. Radim po smenama, muž mi je tri dana na službenom putu, a deca mi imaju gospodsko radno vreme -idu od 9,00 sati u školu. Moja princeza ustaje u 7,00 i ide na footing, ostalo joj ta navika sa priprema. Za to vreme im pripremam doručkić, voćni šejk, užinu...Vodim ih u školu...naravno da je sad dok on nije tu morao auto da se odveze kod majstora da mu promeni ulje,naravno da sam morala juče pre posla da odem po moju skalmeriju od stalka...
A što se tiče obdaništa-moja princeza je tamo bila retka biljka (do 3 god, nije skupila 8-10 dana da ide u cugu da se ne razboli, pa je onda lečimo 3 nedelje, pa je baka uzme kod sebe još 2 nedelje da ojača, pa kad se vrati ona se opet razboli :( ).Nije posebno dramila kad ide,ali nije ni bila oduševljena...Bilo je tu suza...A mladji je krenuo u jaslice sa godinu dana.To je bilo svakodnevno plakanje, da su mi trebale tablete za smirenje-ubedjivanje, objašnjavanje...aaa ne..kod njega nije prolazilo.Čak sam mu kući obuvala patofnice i stavim ga u kolica, da bi manje bio taj period presvlačenja, jer se on uhvati za vrat ormarića i neće kod vaspitačica.Inače , bio je upisan u jedan fancy vrtić, gde kad vidite vozni park ujutro,pomislite da je Sajam automobila u Ženevi. Ali on je tamo bio tooolikooo nesrećan,da i danas kad prodjemo pored tog vrtića, on se nelagodno oseća. Čim je napunio 3 godine i prešao u drugi vrtić druga pesma. Ujutru čim dodje izgrli se i izljubi sa vaspitačicama... :)

Izgleda da smo svi u guzvi oko polaska u skolu :)
Mi od ponedeljka imamo djace prvace :heart: a malecka je krenula u drugi vrtic, novi drugari, nove vaspitacice, dakle imamo trenutno 2 adaptacije, ako ne racunamo nas matore kojima je ovo isto velika promena :lol:
Ja ove nedelje zbog svega toga menjala smenu sa kolegom pa radim popodne a torti zakazanih za vikend prilicno i sad uopste ne znam kako cu sve stici... u nedelju ce biti ko prezivi pricace :D

samo ću da potpišem gore navedeno - akrobatsko organizovanje vremena , vožnje tamo vamo , brdo nekih torti , muža nigde ( i njemu je sezona ... ) Naravno da ne zaboravim djaka prvaka . Jedino u celoj priči je dobro zato što su moja deca navikla na vojnički sistem života , brzo se prilagodjavaju i do sad smo imali sreće , voleli su ići u vrtić , zabaviđte , pa vole i društvo u školi ... U ovom trenutnom haosu u kojem se nalazim , bar ne razmišljam o prilagodjavanju , oni to odrade super . Inače na zapadu ništa novo ... zove me žena u utorak uveče da joj za subotu napravim figurice Snežane i 7 patuljaka . Ladno sam je odbila i ponudila joj Winksice koje sam imala gotove ... pristala je ..

samo ću da potpišem gore navedeno - akrobatsko organizovanje vremena , vožnje tamo vamo , brdo nekih torti , muža nigde ( i njemu je sezona ... ) Naravno da ne zaboravim djaka prvaka . Jedino u celoj priči je dobro zato što su moja deca navikla na vojnički sistem života , brzo se prilagodjavaju i do sad smo imali sreće , voleli su ići u vrtić , zabaviđte , pa vole i društvo u školi ... U ovom trenutnom haosu u kojem se nalazim , bar ne razmišljam o prilagodjavanju , oni to odrade super . Inače na zapadu ništa novo ... zove me žena u utorak uveče da joj za subotu napravim figurice Snežane i 7 patuljaka . Ladno sam je odbila i ponudila joj Winksice koje sam imala gotove ... pristala je ..
E to je prava stvar, trgovac u tebi se vec dobro udomacio :zper:

E to je posao......i ove moje musrerije nesto pocele da izvoljevaju, al ne dam se za sad :zcepanje: e molim te lepo, kaze mi musterija juce nek bude masna crvena, ali koralno crvena :rotf: ma reko ce bude, nemas frke :super: ma prvi put uopste i cujem za koralno crvenu......danas za sutra torta i oni bi malu sirenu....reko moze ali kao slika od fondana.....ma i ako nece neki idu dalje, ko ih sisa......a sve cesce traze srca ok 1 kg......hm.....ma nedam se vise zezati i kraj......a prekjuce bila musterija i kaze torta, nebitan ukus, nebitna dekoracija, sa slagom da bude, za svadbu mi treba, neke ruzice....ma kako napravis......eee da je cesce takvih......
Eto i da vam se pozalim....hvala Bogu posao mi je lepo krenuo i bas imam narudzbina i svojih musterija.....i sad svekrva treba da mi ide na operaciju i nece vise moci da mi cuva klince jedan veoma dug period....ziva nisam kako cu se sad organizovati....sta cu i kako cu pojma nemam , ajde Milica je i velika, skoro 3 god, za nju mi nije problem, ali Jovana ce skoro godinu i sad je u tom najzahtevnijem periodu.....trazi paznju 200 posto....nece vise mnogo u kolica....cebe sa igrackama je proslost, devojka propuzala na moru i sad je svugde ima...:) samo bi na nogice.....
joj bice cupavo.......

Poslednja izmena:
Eeee, ladyns, nekad (često) nam se kockice u životu ne slože kako treba ali mislim da nas to čini jačim:think: I moja svekrva je OK žena ali je pre 2 godine operisana prvi put, pa prošle godine drugi put. Ona je zasad dobro, ali je to načet organizam koji može da bukne bilo kad i ja nemam savest da od nje očekujem neku veliku pomoć. Doduše moja deca su veća nego tvoja, ali svaki period kod dece ima svoju težinu. Ja sad mnogo treba da radim sa mlađom ćerom koja je 3 razred. I sada mi mnogo znači kad deca pre škole ručaju kod svekrve a ponekad i mene dočeka ručak:D, NEPROCENJIVO! (a živimo u istom dvorištu;) )
Glavu gore i voooooziiii dalje. Sve će se to na neki način srediti. Pored dvoje tako male dece je svakako teško raditi.... Ne znam da li ti je vrtić opcija? Moja mlađa je od 10meseci krenula u vrtić i sve bilo OK.

Upravo to sto je Koka napisala...Konkurisala sam za vrtic za stariju ali nije primljena, a za Jovanu ne mogu ni konkurisati jer nema godinu dana....kod nas mladju decu ne primaju....i ove od godinu kako sam cula tek kad prohodaju......tako da od toga nista.....B.elly i moja je svekrva u istom dvoristu, i zaista mi puno znaci, i pomogne i cuva decu, i sto ti kazes njen je rucak zaista neprocenjiv gada sam u poslu preko glave.....uglavnom mi uskoci sa ruckom kad sam u velikoj frci onako petkom i subotom.....ma najvaznije mi je sto bude pazi klince na dvoristu, a sad kad se operise, godinu dana nista tesko nece smeti dizati.....a kako cuvati decu a da iz nekad ne podignes.....nemoguce......a jos ide zima pa ce klinci stalno biti u kuci.....bice veselo :p al preguracu nekako.......

Nigde nikog, a i zadnje vreme je došlo kada se ja javljam u ovo doba. :sad2:

Iza mene je ubitačan vikend, ne toliko što se tiče količine ni zahtevnosti torti, nego brdo nekog drugog posla pored...uh, preživeću nekako, valjda. Imam sutra da presvučem jednu spratnu i jednu da šlagiram, pa sam mirna do utorka. Vidi se da nam je bona Danijela na mini godišnjem, nema ko da se javi ovde ceo dan. :)

Evo bona Danijele, vratila se, sada ispred sebe imam prazan papir i digitron, naravno i projekat A2D2 svecano pocinje :rtfm: :dash: prebrodicemo mi i to. Procitah malo na cosetu sta ste pisle, za cas se to iscita kada se malo pise :think: a tortice gledam kasnije kad stignem
Ljubim sve i imate mahanje od mene :bye:

Mene nema ovde jer smo organizovali tortijadu u subotu, bilo je 25 torti, sve je odlično prošlo, žene su se stvarno potrudile i torte su bile prelepe. Posle tortijade smo odvezli torte deci koja nisu mogla da preuzmu torte u Boljevcu. Mi smo stvarno prezadovoljni kako je prošlo.

Dobro jutro. Samo da vas pozdravim. Kod menezadnje vreme bilo ubitacno ali hvala Bogu npreziveh. Svi zadovoljni a ja jos danas i sutra da pozavrsavam gomilu obavezica pa u cetvrtak posle skole pravac na turneju u juznije krajeve. Cilj je Nis ali planiram da usput navratim i do Jagodine, Aleksinca itd. Ja kad krenem onda sve redom koji su mi na putu obidjem :). Bas ce mi prijati malo promene jer celo leto nisam makla iz BG. Ljubim vas pa se pisemo.

Kato, mužu si napravila genijalnu tortu...Kakva ideja, nemam reči. A da li mi veruješ da sam išla na njegov profil i utvrdila da figurica liči na njega. :)

e skroz si me nasmejala . Jeste , to je taj moj muž , visok , zgodan :zper: , sa djozlama , malo klempav , sa večito raščupanom kosom ( berberka mu otišla na porodiljsko u aprilu , on od tada nije bio na šišanju ) , u njegovom radničkom odelu sa Hiltikom u ruci . Bio je zaprepašćen kad je video tortu ...:D

Back