KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ooooo svaka cast, jedva cekam slike, ja se iskreno nadam da meni tako nesto nikada nece naruciti, probala jednom i bilo je prilicno neuspesno, mada mislim da sam tada rojal napravila previse retko......
Kato lep provod zelim...a tacno znam kako ti je bilo, tako je i mene u januaru nasekirala moskva....mada mislim da je tad procurio ananas....neka providna slatka vodica.....prvi put da mi se to desilo i jos na prvoj mladenackoj torti....zamisli malera....na kraju proslo sve u savrsenom redu, ali ja eto ziva nisam bila dok nisam dobila detaljan izvestaj....tako da kad sam procitala tvoje muke odma me nesto pecnulo u zeludcu.....

Mi stigli sa roštilja i vatrometa. Bilo je super. Još uvek je lepo toplo napolju.
Daco, očekujem slikice rada sa ajsingom, pa da nešto novo naučim i ja. Dosta se bojim tog slikanja na torte, mada sam medenjake savladala na relativno dobrom nivou.

Mi stigli sa roštilja i vatrometa. Bilo je super. Još uvek je lepo toplo napolju.
Daco, očekujem slikice rada sa ajsingom, pa da nešto novo naučim i ja. Dosta se bojim tog slikanja na torte, mada sam medenjake savladala na relativno dobrom nivou.
Cuj ovo RELATIVNO DOBROM NIVOU, draga moja pa ja taj nivbo nikad dostici necu, nema ti sta da od mene ucis...
E neka si se druzila i da ste uzivali malo, ja opet ista meta isto odstojanje, da li je napolje snijeg i led ili przi sunce, ili pada kisa, meni isto, moje cose i to je to

- - - - - - - - - -

Ooooo svaka cast, jedva cekam slike, ja se iskreno nadam da meni tako nesto nikada nece naruciti, probala jednom i bilo je prilicno neuspesno, mada mislim da sam tada rojal napravila previse retko......
Kato lep provod zelim...a tacno znam kako ti je bilo, tako je i mene u januaru nasekirala moskva....mada mislim da je tad procurio ananas....neka providna slatka vodica.....prvi put da mi se to desilo i jos na prvoj mladenackoj torti....zamisli malera....na kraju proslo sve u savrsenom redu, ali ja eto ziva nisam bila dok nisam dobila detaljan izvestaj....tako da kad sam procitala tvoje muke odma me nesto pecnulo u zeludcu.....
Ma prvo sam se toga bojala, pitala ja Katu koja je mjera, kaze da je nema, muti se taj prah sa vodom pa koliko gusto za koju svrhu treba. Dodam prvo 4 kasike praha i 2 vode, trebalo jos gusce, koliko sma ja tu na kraju cega stavljala, pojma nemam, ali najvise sam se plasila hoce li mi biti dovoljno te smjese obojene u braon, da se u pola posla ne desi da mi fali i da ne mogu potrefiti nijasu. Imala sma kuci ETERIKINU braon, ali je nekako previse svjetla, pa dodavala crne gel boje, i dobila sma valjda to sto su trazili, vidjecemo sutra kad bude sunce sta je ispalo, moj stan od ranog popodneva nema direkt sunca pa mi vazda to sve nesto sumnjivo za nijanse. Ostalo je malo u kesici, taman mi je bilo svega dovoljno, uh... Za sljedeci vikend poslala cura neku sliku, ja vidim te sare crne, uh, muka me uhvatila kako cu ja to postici, kad kasnije dole u objasnjenju kaze ona sve isto samo da su sare bijele, pade mi kamen sa srca, milina jedna.

Ja tacno znam kada sl. pavlaku umutim onako malo rjedje dodajuci mlijeka kao i vazda kad je mutim, onda ce mi se malo sljunuti moskva a isto tako i kidy, spusti se citava torta pod fondanom jer je rjedja pavlaka. A kada je bas bas cvrsto umutim, da bude onako kao suva ta masa, kao da joj nedostaje jos malo tecnosti, e onda ne mrdne nikud, ona nekako sama popije tu tecnost od voca i taman bude super, ma ni ne pomjeri se. Da li je svjeze voce ili iz zamrzivaca, uopste nema veze, naravno mora biti iscjedjeno. Evo ja sada tu ljepim dijelove motora preko moskve i trpi jadna zajedno sa mnom ovu vrucinu, sta ce...

Poslednja izmena:
Jutro moje dame ... ustala u 8.30 !!!!! Sve mi neprijatno . Posle sinoćnjeg odličnog provoda , dala sebi malo lufta . Imala sam sreće pa sam sve naručeno juče završila i isporučila , pa sam se mogla i malo opustiti . Krećemo dalje u nove radne pobede . Ljubac svima :heart:

Eto, to mi je zato sto sma pricala da mi moskva cvrsto stoji, ne mrda nikud, znala sam da ne treba pricati unaprjed. Nesretni motor, koliko ga vec dekorisem, 4 h lijepim dijelove i naravno da se sve sleglo od vrucine, u stanu mi je preko 30C. Stalno vadim i vracam nazad u frizider i sad neka ga jos unutra pa da farbam srebrne dijelove i onda neka ga vise nose. Glava me razbijha, mrzim vrucinu, mrzim i gotovo. A opet kasnije treba paliti rernu

Natasa, znas kako, sve te zenice sto prodaju alate preko p[rofila na Fb sigunro ne placaju PDV nego kao i mi torte rade na crno i skladiste kod kuce ili neke rodbine, a salju brzom postom i eto, tako da sve je cista zarada, sem naravno onog goriva i straha kako preci granicu na carini, ali za sve postoje fazoni pa tako i za to

naravno da postoje fazoni ali veruj mi da ni jedan od njih nije besplatan...kreneš iz Novog Sada pa preko Segedina, pa nazad i na svakom ćošku ti nešto zaračunaju...jedino što oni bliže granici potoše mnogo manje goriva nego recimo ja. Bila sam i ja u toj radnji, kupila za probu mali belog fondana, isplatilo bi mi se doneti za sebe, al za prodaju ne znam baš...Ujedno sa ovim postom bih i pitala da li ima interesenata iz Novog Sada za proizvode iz te radnje.Jedino bi možda bolje prošli jer mogu lično da preuzmu stvari, bez plaćanja poštarine iz Subotice

Jaooo Nato ne pravi zazubice, znas li ti koja je vrucina sada u kuhinji :zcepanje:
Ja danas filujem, malko je lakse nego juce pokraj rerne, mada bilo je cupavo jutros dok sam kuvala filove...i jos uz sve to uspela da se opecem....odoh sad filovati pa posle i dekorisati jednu torticu....
Kato nedaj se....

I kod nas je vrućeeee. Bila sam danas malo u terenu, napravila skoro 400 km na 35 stepeni, u kolima bez klime. Skoro sam se skuvala. Mm je nabrao gomilu trešanja, idem kompot da pravim a sutra se radi jedna tortica i nešto slano. Ponovo će biti kuvanje u sopstvenom soku ali u kuhinji. Još samo i da idu kile dole pri tolikom znojenju, bilo bi podnošljivije. :zper:

Cure,od koliko jaja da pravim tortu da bi bila 5kg u pitanju je kidy torta sa malinama,
Hitno mi je...
pravougaona ili okrugla?
Ja inace kidy pravim ya precnik 28 ili 23x33 od 4 korice svaka od 4 jaja i to je negdje oko 4,5kg

- - - - - - - - - -

Ako treba biti od 5kg onda precnik 30cm i od 5 jaja korice, znaci ukupno 20 i da je bilo koji oblik ja bih tako, ma tako inace pravim vecinom sve torte koje su za 4kg od 16 jaja (4jajax4korice)

Kako podnosite ovu vrućinu? Ja pečem jednu jedinu torticu i mislim da će na 11-tom spratu biti jako veselo, još kad posle podne upre sunce u kuhinju.

Juče smo stavili 24 flaše kompota od trešanja. Jupiii. Sad još sačekati kajsije, pa breskve ......

Kome god je vrućina, neka pomisli na mene, kako do podne čučim na njivi i berem grašak i krastavce. Svaka kuhinja spram toga dođe kao rashladna vitrina. :)

Kaća je pitala još prošle nedelje, a ja nikako da odgovorim. Bostan se za sada dobro drži, ima lubenica. Nadamo se da nam neke vremenske nepogode neće upropastiti sav posao. Za degustaciju bi trebalo da bude polovinom jula.

Back