KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jao, ljudi, zove me muz sad posto sam ja na poslu posle podne i pita me kako treba neki meda da izgleda koga sam pravila, ja ga pitam sto a on mi kaze "Pa jedna ruka mu je na stolu a balon vise ne drzi nego je pao dole jer mu je i druga ruka na stolu" :lol:
Katastrofa, katastrofa. Pa ne mogu da drzim klimu non stop ukljucenu da bi se figurice susile kako treba. Veceras kad dodjem kuci iz pocetka sve.

Jao, ljudi, zove me muz sad posto sam ja na poslu posle podne i pita me kako treba neki meda da izgleda koga sam pravila, ja ga pitam sto a on mi kaze "Pa jedna ruka mu je na stolu a balon vise ne drzi nego je pao dole jer mu je i druga ruka na stolu" :lol:
Katastrofa, katastrofa. Pa ne mogu da drzim klimu non stop ukljucenu da bi se figurice susile kako treba. Veceras kad dodjem kuci iz pocetka sve.
Pa figurice stoje vecinom kako treba, ali sto se torte znoje, to je strasno!!! Ali opet, ja nemam klimu, mozda je po ovoj vrelini figuricama i bolje bez klime da se suse

Ja sam juce bez problema prekrila jednu tortu i to bas zahtevnu, i stalno mi je bila napolju i nikakvih problema, a danas katastrofa....sad sam upalila klimu, mada daleko je od kuhinje al valjda ce bar malo dopreti, pa sad cekam pa nastavljam, izvadila tortu iz frizidera i bukvalno za 30 sekunci bc mi se sav razmeksao, katastrofa nad katastrofom
I to sto sam prekrila ne lici ni na sta iskreno, uopste nisam zadovoljna, ali bar ima brdo detalja pa ce to sve pokriti......

Poslednja izmena:
Joj, tako i jabrdo djecijih sa detaljima torti, ali dzba to kada se fondan odvoji od PK, pa sve nastanu one neke cvoruge, napuni se vazduhom, pojma nemma zasto i kako kada stalno na isti ancin prerkivam i ljeti i zimi a samo ljeti dobiju cvoruge.
Inace, sada je otisla jedna na 3 sprata djecija koja je trebala biti 10kg, ja se tu nesto preracunah, brate mili ja uopste na kraju ne znam koliko ima ali geldajuci kako se uvija ova podloga na kojoj sam i teze torte nosila, uh, bas je zeznuto. Svekar i muz su je odvezli na Palic, neka im je Bog u pomoci, ne znam jel gore kad idem sa tortom ili se brinem ovako na daljinu

ja sam fondan razvlacila na gustinu,prekrila tortu i onda sam na nju nasejala fondana sa cedaljkom pokupio gustin vlagu malo stajala u prostoriji i onda je stavila u frizider-jutros gledam suva sada cu da je naprskam sedefom pa da putuje

Ma ovaj betonski nas stan ne znas kada je gore, ili kada je pakao napolju, ili kada zahladi jer onda se sva vrucina uvuce unutra a zidovi samo izbijaju ono cega su se nakupili od vreline, pa je stan kao rerna od 60m2

Mi idemo tek u noc subota na nedelju. Idemo u isti apartman gde smo bili prosle godine, privatno. Prosle godine smo otisli na slepo, nasli tu porodicu i jako nam se svidelo, a s obzirom da smo s decom, lakse nam je da i ove godine idemo na isto mesto. Apartman je bukvalno na plazi. Rade i ja smo na terasi, pijemo kaficu, sokice, uzivamo, a deca se kupaju i skitaju. Nisam obavezna da ih vodim na plazu i da se cvarim na suncu, jer je plaza odmah tu, pa su mi u vidnom polju :))))
Leptokarija je inace odmah ispod Olimpa, pa nam klima nije uopste bila potrebna. Preko dana je toplo u razumljivim granicama, a nocu smo se ponekad i cebetom pokrivali. Vodu mozete da pijete iz vodovoda, apsolutno je ispravna.... A ima sta i da se vidi. Izlet do Olimpa smo ostavili za ovu godinu, a prosle godine smo obisli tvrdjavu (koju bi Luka i ove godine da vidi)....

U subotu uvece jos imam i proslavu 20 godina male mature i skroz sam uzbudjena zbog toga, jer neke ljude 20 godina nisam videla, a ostali su mi u divnom secanju i inace cela osnovna skola i jedva cekam :))))))))) A Rade mi je dao izlazak do 12h ;) :mrgreen: :dash::whistling: Posle moramo da krenemo...

Koko ja sam cula da je tamo sljunkovita plaza pa da nije bas za decu, ja sam dosta citala na internetu i odustala od paralije jer kazu da je jaka guzva i da nije za porodicu, olimpik bich mi se dopada ali kazu da ima dosta meduza i tako da se sad dvoumim izmedju nei porija i leptokarije, nekako bih vise u leptokariju ali kazu da je tamo na obazi i u vodi kamenje, a moji klinci su bas mali, 2.5 god i beba od 9 meseci.....Kakvi su tvoji utisci sto se toga tice?

Kod nas je prava jesen, pada kiša, hladno, vetar duva do besvesti. Noćas smo zatvarali sve prozore, jer se ceo stan izvetrio, ohladio, i sad je sasvim prijatno unutra.

koko,lepo se odmorite i nauživajte, nakupite novu snagu za nove lepe tortice.

Sljunak i pesak kako gde.... Ispred naseg apartmana je bio pesak. Vlasnici hotela i apartmana su navukli pesak, vidi se to, jer je voda deo odnela, ali smo mi pravili kule od peska i zatrpavali se u njemu...Evo slicica:

Inace je prljavstina od prethodne noci pune talasa....nije bilo tako stalno...mislim na ovu travu i to...

- - - - - - - - - -

Naravno da nije kao u Nei poriu, ali.....

Poslednja izmena:
Nama nije smetalo, ustvari meni je vise smetao pesak... ne mogu noge da operem od peska, ma da ne pricam gde se sve zavuce :( Kosa, peskiri....odeca, obuca :dash:
Hej, ja to isto ne podnosim, ja vise volim onako sljunkovito, pjesak mi je bas bzv, stalno kao da sam prljava. Nedavno ja bila u tur agenciji i pitam jel ima igdje u Grckoj da je plaza sa borovom sumom kao u Hr, da ne skupljam djecu ispod suncobrana. Ma jok, kazu to samo u Dalmaciji ima.

Back