KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma nastavak 233 za travu i ozezi slagom, malo ga samo cvrsce napravis i bice super.....
a za torte nemam reci, ja sad bila na rodjendanu gde je bila mini maus torta, onako glava, kad su je izvadili iz rashladne vitrine a ona ne da je bila vlazna, nego se caklila sva....katastrofa.....svi hvale tortu a meni knedla u grlu, kaze slavljenicina mama joj sto mi se svidja sto se tako sija....a ja bi plakala....:) i jos savljenicin tata kad je nosio u rodjendaonicu uhvatio tacnu za krajeve pa pocepao malo fondan kod uveta, tu gde sam spojila usi i tortu se malo razdvojilo, al stavili smo tu vatromet pa se nije primetilo......generalno, dodje mi da placem od muke.....jeste da su svi bili odusevljeni i svi su ispitivali ko je pravio tortu ali eto meni neko zlo doslo da mi se plakalo......
eto sad sam se malo iskukala i sad odoh prati brdo sudja i dovesti kucu malo u red pa praviti veceru.......

Uf, sada ste me baš prepale sa tom vlagom, i fondanom, i...:sad2: Ja večeras treba da dekorišem jednu, i već mi nije dobro. Figurica mi stoji napravljena od utorka, tek, tek se stegla spolja, a unutra meka. :( Napravila sam patikice isto u utorak, ni one se nisu stegle, a njima oni lubovi uopšte nisu debeli.

EVo i mene, radim neku jednu torticu sa konjićima, izmišljam kako i šta. Kod nas je lepo vreme, sunce, toplo, i torta je za sada OK.

Inače, ne znam šta ću sa tom crnkinjom, slovakinja se udaje za crnca pa hoće da bude fora. Ja joj danas lupila cenu, za tortu od nekih 60 - 70 kila, da će biti oko 1 500 EURa i ona se složi za sad sa time. Šta mislite, koliko sam realna sa cenom? Moramnaći i gde ću to raditi, ako mi potvrdi a možda što kaže Ladyns, i nadjem nekoga da mi izvaja lice. Ja bi je raditi ležeći, najjednostavnije. Ja htela da je uplašim cenom, a ona za sad kaže OK. E pa, jbg. Videću šta će reći kad zatražim kaparu od 50%. Bez toga ne nameravam da radim.

Mislim da je sjajna ideja za kaparu, po tome ces znati koliko je ozbiljna. Mene isto samo brine gde ce torta stajati tolika.

Lady, tako mene sinoc nahvalise na sva usta za Masine torte a ja gledam i nije mi dobro, cakli se Mini, cakli se Pepeljuga, ne zna se koja vise sija. Mrzim, mrzim ovakvo vreme. I posle kazu lako je raditi torte. Jest' sipak malo.

Evo je slavljenica, ima temperaturu :-/ to dete ne moze da omasi da se oko rodjendana ne razboli, neverovatno.

A, za ovaj nastavak, ima li neko da prodaje te nastavke na komad, ja gledala sad na sajtu Torteca oni samo komplete prodaju?

a kod mene je muz taj koji uvek, ali uvek nadje neku zamerku, prosto me nervira kad samo i zaviri u kuhinju.....reko kad napravis jednu jedinu tortu, javi mi se.....al ne odustaje on....:zcepanje:

Poslednja izmena:
Oooooo, pa meni mm jako puno pomaže oko torti. Za to sam mu ja uvek i javno zahvalna. Sve što pomaže, da li kada nešto baš uradi, maže fil na dobošku, ili secka i iseca, poravna ili samokada da savet kako da dovršim ukrašavanje. I taj savet puno znači, kad dodje i samo kaže jednu reč i to je ta trešnja na torti i ukrašavanju, koju ja nisam znala da nadjem kako i gde da stavim.

Ja mom ne mogu da prigovorim nista, on je pre 2 godine kad smo mala i ja zavrsile u bolnici i odradio tortu koja je bila porucena za sutradan. Ne pomaze oko ukrasavanja ali citavu logistiku radi, nabavlja sta treba, juri gde treba, razvozi torte. Ne znam sta bih da ga nema. I, prihvatam uglavnom komentare, mada naravno desi se da me nekad iznervira :D

ma hoce i moj da ide u nabavku, pogotovo kad je frka i nesto zafali, hoce da mi pravi kuglice kad treba oko torte, e tu ga ne menjam :) ma tu smo pravi tandem, mi to ocas posla, ali me nervira sto uvek nesto kritikuje oko torte, e sta ti je ovo, a zasto si to tako, kao da ti je malo ukrivo, jaoooo katastrofa....kad mi nesto pohvali cini mi se da ce nevreme....:zcepanje:
al moram da ga pohvalim cesto me s petka na subotu ceka da zavrsim i pravi mi drustvo iako cesto zaginem do duboko u noc.....jer subota mu je neradna...eeeee onda ga volim najvise na svetu....kao sinoc.....:D

Moj najviše liči na Kaćinog. Razlika je samo to što pomaže oko transporta, i ume nabavku da obavi bolje od mene. Ja nešto kalkulišem, i spekulišem, a on kupuje na prvu. Ako nema ono što je na spisku, on kupuje proizvod najsličniji tom, najskuplji koji vidi. :)

A oko pravljenja torti najbolje mu ide degustacija. Tu je nenadmašan.

Imam jedno pitanjce ovako u frci oko ručka, pošto moram ja da kuvam, kad mi je glavni kuvar na poslu: kuva kod drugih. Ko je to Ana Milev Nikolić, radi lepe figure. Da li je to neka od nas, ili neko zna nešto da mi kaže o njoj? Hvalaaaa.

Natasa, jos nisam dobila info, cim bude javljam.

Da vas pitam, da li ja mogu da stavim ovaj nastavak u neku kesu za zamrzivac npr ili bas moram da kupujem i spric ili sta vec ide . Glupo mi da se izlazem trosku dodatno kad ne planiram da to radim na duze staze vec hocu samo ovoj jednoj musteriji da izadjem u susret.

Nema tu šprica, taj nastavak se stavi u kesu. Obična kesa, zovu je za jednokratnu upotrebu, a ja moje koristim po dve godine, košta 50 - 60 dinara. Na Etno sajmu sam kupila kod onog čoveka iz Hrvatske, i on mi naplatio 100 dinara, a to je basnoslovna cena. Toliko ne košta nigde.

Možeš i u kesu za zamrzivač, ali one su uglavnom od mekog najlona, a to nije dobro. Još ako nisi vešta sa kesom i šlagom, kombinacija je pogubna.

Ja sam probala u kesu za zamrzivac i probije....najbolje u kesu za slag, ja imam silikonsku, ali za kesu ti treba i i mali reducir, posto je taj nastavak dosta mali.....kesa za zamrzivac probije nakon dva tri pritiska, ma katastrofa, bar je moje iskustvo takvo...probala sam i neke alternative...tipa cvrsca neka kesa i slicno ali kako pritiskas da slag izlazi tako se stvara opritisak i kesa se cepa po savovima....reducir je 150 din u euroviltu, nastavak isto tako, u beogradu sigurno da ima tih kesa za jednokratnu upotrebu sto je spominjala zd....a kad tad ce ti opet zatrebati...nije veliko ulaganje, 300 din + kesa...a neces se napatiti uopste, ja sam jednom bockala tako bez kese i reducira i ne bih vise ni za 5 000 evra.....

Samo nemoj zaboravitii reducir, bez toga ce ti biti tesko, jedino ako te kese nemaju iseceni vrh pa ga ti seces na rupu koju odgovara...moj ima prosecenu rupu pa veliki nastavak mogu bez recucira ali mali ne mogu jer ispada.....

Back