msneki
Ističe se
- Poruka
- 2.617
Cao svima, mada nikoga nema.
Evo mog recepta za kapamu. Sigurna sam da ćeš dobiti bar još koji pa ćeš se lako odlučiti.
Sastojci:
1 kg jagnjetine,
1 kg spanaća,
2 vezice mladog luka (naravno kada ga nema može i običan crni luk)
1 glavica crnog luka,
4 veća čena belog luka,
1 kašika brašna,
1 šoljica ulja (od prilike)
so, biber, aleva paprika, začin C.
Postupak: Meso iseći na manje komade i propržiti na ulju sa svih strana. Posoliti, poklopiti i povremeno dodavati malo vode Kad meso omekša izvaditi ga i u istoj masnoći prpržiti sitno seckan luk. Dodati opran spanać i samo ga malomokrenuti na varti pa dodati meso, posuti brašnom i alevom paprikom, dodati sekani beli luk i naliti vodom. Kad provri doterati ukus i staviti u zagrejanu rerno da se kapama peče oko 15 minuta. jesti sa kiselim mlekom.
Prijatno.
Da li neko ima recept za kapamu?
Evo mog recepta za kapamu. Sigurna sam da ćeš dobiti bar još koji pa ćeš se lako odlučiti.
Sastojci:
1 kg jagnjetine,
1 kg spanaća,
2 vezice mladog luka (naravno kada ga nema može i običan crni luk)
1 glavica crnog luka,
4 veća čena belog luka,
1 kašika brašna,
1 šoljica ulja (od prilike)
so, biber, aleva paprika, začin C.
Postupak: Meso iseći na manje komade i propržiti na ulju sa svih strana. Posoliti, poklopiti i povremeno dodavati malo vode Kad meso omekša izvaditi ga i u istoj masnoći prpržiti sitno seckan luk. Dodati opran spanać i samo ga malomokrenuti na varti pa dodati meso, posuti brašnom i alevom paprikom, dodati sekani beli luk i naliti vodom. Kad provri doterati ukus i staviti u zagrejanu rerno da se kapama peče oko 15 minuta. jesti sa kiselim mlekom.
Prijatno.

(kao ja).
. Ja zabušavam sa javljanjem, ali dok se sve dovede na svoje mesto, kuckanje ostavim za kasnije i tako već par dana...

To je tako maleno, a teško k'o tuč!