KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
vici ako treba pomoc oko toga, sta te muci? ne uzivam jos :D spremam plan i program putovanja za Bec..idemo u petak..a nesto pocela sa muzem da pominjem Grcku pa eto malo kafe na plazi nije na odmet..makar na slici :D

vici ako treba pomoc oko toga, sta te muci? ne uzivam jos :D spremam plan i program putovanja za Bec..idemo u petak..a nesto pocela sa muzem da pominjem Grcku pa eto malo kafe na plazi nije na odmet..makar na slici :D

Ma samo Ti planiraj i uživaj ! Tortica je skoro gotova , popodne kačim sličicu pa ćemo videti kakav sam djak i da li dobro prepisujem ! :per:

Curke molim vas pomoc!!!! Ne znam gdje da se obratim pa cu ovde ;). Ovako, posto prckam nesto oko torti, nisam neki majstor al se trudim, e sad: non stop kupujem neke nastavke za ukrasavanje slagom al vjecito promasim i bacim gomilu para. Jel moze iko od vas da mi napise koji nastavci su mi najpotrebniji za neko klaqsicno ukrasavanje??? Koji brojevi?/:dash::dash::dash:

Ja cu stvarno da IZLUDIM!!! Evo sad sam stavila teret na ovaj stalak koji sam nabavila i drzi to torte, nece one nikud, ali ja pojma nemam kako ce se to podici sa nekog stola sa tortama teskim 12kg ukupno i premjestiti na ona kolica pa onda sa kolica na sto ispred mladenaca, ili kako li to vec ide :dash:
Evo sad cu ga i slikati da vidite kako se ja mucim :besna:

stalak sa opt.jpg

stalak sa opt2.jpg

stalak sa opt1.jpg

Sve se nekako trese, uopste ne znam kako uhvatiti taj stalak i pomjeriti ga kad je to uzasno nezgrapno, ili se to montira tamo an tim kolicima i gotovo, znaci ja moram doci kad oni misle iznositi tortu, tad montirati na kolica i da se ona vozi u salu, ali ne znam jel se to sa tih kolica premjesta na sto pred mladence ili kako?

montiras na kolicima, bar je tako kod nas, i torta se sece na tim kolicima, popije se sampanjac i te ceremonije i onda se torta odveze kod ostalih torti pa sece ko zeli....videla sam da je tako i u ns, bar na svabi gde sam ja bila....

Gde ste sve? Ja danas imam kao malo slobodan dan, posle jučerašnjih 850 km, malo sam danas rešila da ne idem daleko i nadugačko. Vreme je lepo, pa možda malo da prošetam sa ukočenim nogama, da ih prodrmam. Nemam nikakav fizički posao kao ZD u bašti, pa to u ovako lepo vreme dosta zna i da zafali.

Ja evo spadoh sa nogu, od stalka vec imam nocne more, molim moje majstore dole u pogonu da mi nesto novo naprave jer mi je ova donja noseca ploca tanjusna, pa sam pravila nogu, a ovaj najmanji stubic navoj na njemu mi peskace kad se tacna najveca kvadratna navrne, jednostavno toliko je to NEPOSTOJANO i LOSE URADJENO da cu ja stvarno da dobro otplacem ovu moju prvu mladenacku tortu.

Pa ko je tebi pravio taj stalak? Ja imam onaj okrugli trospratni, čvrst, stabilan, mogla bih ja na njega da stanem.

Hej, hajde kad budes imala kad (kad zavrsis svoju rodjendansku kapri tortu :zper:) mi slikaj stalak ali rasklopljen, jer svi slikaju i pokazuju sklopljene, meni treba KONSTRUKCIONO rjesenje da vidim akko da poslije vikenda popravim sta se popraviti moze, a u subotu se sjetite mene oko 3 popodne kad se bude montiralo u sali

Daco-Su, savladaćeš ti to, nemaj brige, i veliki strah. Ti si takva osoba, da sve dobro razmisliš, smisliš, organizuješ, tako da će sigurno i ova prva mladenačka torta biti OK. Mislićemo na tebe i držati ti palčeve.

Hej, hajde kad budes imala kad (kad zavrsis svoju rodjendansku kapri tortu :zper:) mi slikaj stalak ali rasklopljen, jer svi slikaju i pokazuju sklopljene, meni treba KONSTRUKCIONO rjesenje da vidim akko da poslije vikenda popravim sta se popraviti moze, a u subotu se sjetite mene oko 3 popodne kad se bude montiralo u sali

Ma gde bre kada završim rođendansku, tek je u subotu pravim. Do tada, ko zna da li ću biti živa. :mrgreen: Evo u spojleru, da ne gušim temu, stalak rastavljen na delove.

2whjhwm.jpg

Znači, tacna br. 1 ima četiri nožice. Kroz nju provučeš nastavak A koji na donjem delu ima kao petu nožicu, i tako je polovina stuba fiksirana. Zatim staviš tacnu br. 2 i kroz nju naviješ deo B, kontra od ovog kako stoji na slici. Znači, navoj ide dole, a na tacni br. 3 već ima navoj koji se navija u rupu na delu B. To ti je sva mudrost. ja sam ga kupila u Euroviltu, i platila celih 50 evra, koje naravno do dana današnjeg nisam otplatila, jer sam napravila samo tu jednu mladenačku tortu na njemu, ali što me ne ubije, ojača me....:D Stabilan je i čvrst, i njima ih sigurno pravi neki privatnik za 30 evra, a oni ga prodaju dalje za skoro duple pare.

Dobro veče ženske.Polako se spremam ka krevetu, zoveee meee.Sutra mi dolazi u posetu moja draga i mila jetrva( e grozniji naziv nisu mogli da smisle),mada mi je ona više kao sestra rodjena koju nemam.Bila je kod nas pre 10-tak dana ,onako iznenada, pa je sad malo bila kod svojih roditelja, a u nedelju se već vraća za Kanadu. Sve torte za ovaj vikenda sam ispremeštala a po neku i odbila, jer planram sa njom da provedem svaki minut, jer prodje i po nekoliko godina dok se ne vidimo :(.
Inače prošli vikend je bio za mene rekordni.Bila je mladenačka od 24 kg, bila je jedna dečija od 4,5 kg-autić Munja,koji sam prvi put radila,pa sam bila malo nervozna, a još više jer mi je mm skakutao okolo i govorio, a spojler, a far a ovo a ono.umalo nije završava tortu kad se tako dobro razume u problematiku. Pa je bila jedna od 9kg za krštenje moga sestrića. I dve na sprat po 6kg.Dodje to oko skoro 50 kg. torti. Neke su nošene dan ranije,a Boga mi bilo ih je i po komšiluku. Obično se kod nas u BGD-u u nabavku ide po mega marketima za vikend,a ja ponedeljkom, kad torte odu iz frižidera.Sad baš merkam još jedan frižider da kupim. Treba,treba ...

Dobar dan, nigde nikoga, nemam kome ni da mahnem.Šta se radi? Kod nas je toplo, ali polako se spremaju oblaci i oseća sparina pred nevreme. Nadajmo se da neće nešto ružno da se desi.

Ako si u stanu ili negdje unutra, sta te brige i ako se sprema nevrjeme!
Ma ja sam tu, danas izbjegla sa posla, uzela dan starog godisnjeg jer nema sanse da sve stignem a da sam radila do 3.
Samo da se zahvalim ZD na slici rastavljenog stalka, to mi puno znaci, moracu jos nesto da je ispitam, sad odoh dekorisati torte.
Uglavnom, da ja nisam juce organizovala pravljenje nove deblje nosece ploce za stalak, malo sutra bi to moglo izdrzati. Sreca da na poslu imam 2-3 majstora kojima sve sto das u ruke oni ce to napraviti, samo trebaju dimenzije i konstrukciono rjesenje.
Ljubim vas i hvala sto vjerujete u mene

Back