KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Uh, kako je ovde pusto...:(

Posle današnjeg dana ne mogu da verujem da će sutra biti 20C manje nego danas. :sad2: Mi smo ovih dana non stop na njivi, kopamo, i kuvamo se. A sutra moramo ložiti CG.

Danas je bilo posebno vruće. U podne, kada smo došli na ručak, išli smo u Rumu da kupimo detetu patike, vratili se brzinom svetlosti, ja skuvala fil za kapri i umutila koru, pa ostavila deci da je ispeku, jer sam morala ponovo na njivu. Sada sam je sklopila, ispekla koru i skuvala fil za još jednu tortu, i sada pijem kafu...Znači, današnji dan kao u ludnici... A vrućina....da izludi čovek...

Uh, kako je ovde pusto...:(

Posle današnjeg dana ne mogu da verujem da će sutra biti 20C manje nego danas. :sad2: Mi smo ovih dana non stop na njivi, kopamo, i kuvamo se. A sutra moramo ložiti CG.

Danas je bilo posebno vruće. U podne, kada smo došli na ručak, išli smo u Rumu da kupimo detetu patike, vratili se brzinom svetlosti, ja skuvala fil za kapri i umutila koru, pa ostavila deci da je ispeku, jer sam morala ponovo na njivu. Sada sam je sklopila, ispekla koru i skuvala fil za još jednu tortu, i sada pijem kafu...Znači, današnji dan kao u ludnici... A vrućina....da izludi čovek...
Divim ti se!

Daco , jesi živa ? :huh:

Ziva, ziva nego sta :cao: ja nastavljam za sutra torte :mesi:
JUUUPIIII sve je proslo super, nekako sam ja to sve uspjela stici, ali napravila sam veliku glupost, u onoj frci i nerazmisljajuci, posto u nasoj 128-ci jelte nema klime mm je od ranog jutra samo kola pomjerao po parkinzima oko zgrade da su u hladu. Ali kad smo nosili te 3 torte najvecu reformu ja stavim sebi u krilo, najmanju Zoju kod njega na suvozacevo sjediste,a srednju moskvu koja je bila dekorisana CRNOM cokoladom stavim do sebe i u nju je bilo sunce svo vrijeme, KRETEN sam nacisto. Vidim ja znoji se ona, cakli se cokolada, a pravac naseg kretanja taman takav da sunce stalno bije kroz zadnje staklo. I tako kad sam sljedeci put poghledala u nju onda se lijepo onaj dio coko pgrade sto je visociji od torte skroz spustio do torte, iskrivio se!!! Bijela se nije ni pomjerila, sve super sa njom bilo a toliko sam se brinula kako cu je istopiti, uvijek me nesto ona zezala,a sad bilo suprotno :whistling:
Naravno, sat vremena pred nosenje u restoran taman kad sam je skroz dekorisila i trebala da se hladi nestalo je struje :dash: al sam poludila

Ali, najbitnije od svega je da je sestra od mlade koja je i narucivala tortu zadovoljna, sve je bilo kako treba, ukusi su odlicni, kaze da su i gosti i svi zadovoljni.
A meni je bas onako drago bilo kada mi je ona konobarica rekla:"A kako se ovo jede, pa jel to cokolada okolo, a za sta sluze ove masnice kojima je vezana cokolada, ma ja ovakvu tortu jos nisam vidjela, al je lijepa!!!!"

Poslednja izmena:
Dobar dan. Posle jučerašnjeg onako toplog dana, ovaj friz mi baš i ne prija.Šta ću kad spadam u zimogrožljive.Ali ko me pita...A ova dosadna kiša, još me više nervira...Rano jutros je moja draga gošća otputovala za Rim,a sad je već u avionu za Torono.Odlazi svojoj kući. Iako sam tužna jer mi mnogo nedostaje, bar me teši da smo uspele bar malo da provedemo vreme zajedno.Išle smo na ručkić (da kuvam nisam htela, jer sve nam je to bilo kao da nam neko krade i ono malo zajedničkog vremena). Morala sam da je podsetim na srpske specijalitete. Pa posle u jedan drugi restoran u Zemun, sa prekrasnim pogledom na Dunav. Veče uz čašu crnog vina, nedavno donetog iz Italije(sad mi krivo što nisam kupila više)

Draga moja, kad dolazi moja kuma iz Kanade onda je isti slučaj kao što si ti sad ispričala, kao da sam ja to pisala! Zadnji put je bila prije godinu dana, ona mi je dupla kuma, ja vjenčala nju a oni krstili moju djecu.
Isti slučaj kao što si ti sad ispričala, kao da sam ja to pisala, i to još je na taj dan Novak osvojio Vimbldon, tako d aje užitak bio potpun. A to koliko sam prazna kad odlazi, to mi je nešto naj najgore... toliko je volim, toliko se dobro slažemo i družimo, a najudaljenija mi je od svih... doduše ovdje gdje živim ni nemam nikog tako bliskog, svi su mi ostali tu u tvom gradu, a ona je eto u tim Amerikama kako mi to od zezanja zovemo

Draga moja, kad dolazi moja kuma iz Kanade onda je isti slučaj kao što si ti sad ispričala, kao da sam ja to pisala! Zadnji put je bila prije godinu dana, ona mi je dupla kuma, ja vjenčala nju a oni krstili moju djecu.
Isti slučaj kao što si ti sad ispričala, kao da sam ja to pisala, i to još je na taj dan Novak osvojio Vimbldon, tako d aje užitak bio potpun. A to koliko sam prazna kad odlazi, to mi je nešto naj najgore... toliko je volim, toliko se dobro slažemo i družimo, a najudaljenija mi je od svih... doduše ovdje gdje živim ni nemam nikog tako bliskog, svi su mi ostali tu u tvom gradu, a ona je eto u tim Amerikama kako mi to od zezanja zovemo

eto znaš onda kako se sad osećam.Drago mi je da sam je videla posle 3-4 godine.Tužna jer ne znam kada ću ja tamo otići, jer za nas 4 uopšte nije mala suma za 4 avio karte.

Jutro moje dame ! Prošla nedelja je bila turbulentna , hvala Bogu pa se završila . Sabiram utiske , smišljam šta i kako ove nedelje i danas odmaram od tortica ( od redovnog posla nažalost ne :sad2: ) Čujemo se posle ! Ljubac od mene ! :)

Dobar dan. Ma ja mogu i bez lubenica, ali da nekom propadnu tolike pare STRASNO. Iskreno se nadam da ti se prosla god. po tom pitanju nece ponoviti. Ja sam jedva prezivela proslu nedelju. Za ovu ima posla, a iskreno se nadam da me jedna zenica nece zvati za neke torte o kojima smo pricale. Posla ili nema ili svi navale odjednom.

Joj bože, sa kakvim se ja pacijentima sve srećem...:eek: Da li je narod lud, bezobrazan, ne zna, pa onda lupa gluposti, ili je nešto peto, stvarno mi nije jasno. :(

Pitala me žena pre 3 nedelje za dve torte za 16. maj. Ja joj kažem da može, ali da mi se javi bar 4 - 5 dana ranije da se dogovorimo. Ona se javlja danas. :roll: Hoće nugat, od 2kg, i da na njoj bude Vini Pu družina. :besna: A samo figurice imaju oko 1/2kg. I još jednu, španski vetar, isto od 2kg, sa figuricom mede. Lepo mi došlo da je oduvam u tri...

Drugoj ženi, treba torta od 2kg (stvarno, gde vi nalazite te što im pravite torte normalne kilaže?), ništa komplikovano, crveno srce na kom treba da bude odštampana slika nje i njenog muža. Odgovara joj cena, 700 din/kg, i da joj odnesem u Zemun. Tortu koja će da košta 1400 dinara ja da nosim u Zemun. Kada sam joj rekla da je to cena kada bi ona došla po nju, ona kaže:" Pa to gde ste vi nije mi baš blizu (a meni je Zemun tu, preko ulice), a auto mi mnogo troši (moj ne troši uopšte, ide na vazduh), pa mi onda ne odgovara".

Kako li će teći nedelja, kada je ponedeljkom ujutru ovako.

dobro jutro,ocajno, hladno i kisno, ja naravno poslala decu u skolu i planirala shopin i setnju ali dzabe .... zbog vremena promena plana ,odo da peglam i menjam posteljinu:evil::evil::evil::evil:, a sto se tice malih torti ja u info obavezno naglasim da je minimalna tezina torte od fondana sa figurama oko 3.5kg .... pozzzzz

Zove mene žena prošle nedelje i pita pošto su klasične torte sa šlagom . ja kažem 700,00 / kg Na to ona meni sva važna kaže : Kad je jedna 700,00 vi meni napravite jednu veću za 1000,00 dinara . Ja pala kad sam čula . Posle čujem da je pričala kako sam skupa !? :mrgreen:

Evo sad kad citam sve ove varijacije na temu zezanja sa musterijama, ni sama ne znam sta da odgovorim na ovo

Joj bože, sa kakvim se ja pacijentima sve srećem...:eek: Da li je narod lud, bezobrazan, ne zna, pa onda lupa gluposti, ili je nešto peto, stvarno mi nije jasno. :(

(stvarno, gde vi nalazite te što im pravite torte normalne kilaže?),.

Stvarno ne znam gdje nalazim te koliko-toliko normalne musterije, ali stvarno je zeznuto kad nije neka potraznja za tortama, a onda jos dodju musterije sa raznoraznim NENORMALNIM zahtjevima.

Vise puta sam vec rekla da ja od 2-2,5kg pravim samo zaljubljena srca, ili neke okrugle sa nekim jednostavnim dekoracijama, da li je to logo firme, ili nesto tako prosto. A to sa citavom Vini pu druzinom na torti od 2kg i to jos ti ne naplacujes figurice, e pa ljudi moji, hajde ako ces nesto i zaraditi od same torte, znaci vratices ulozeno u sastojke, imas svoja jaja i orahe, ali te figurice koliko ce ti vremena oduzeti, uh...

Sto se lubenica tice, nece valjda dviej godine za redom da bude belaj, ovo ce samo kratko da traje, valjda jos dan-dva a one ce toliko izdrzati, drzim ti fige, jer toliko para da propadne, pa majku mu poljubim!!!

Hvala svima na bonicama. Evo i ja se pomalo opet priključujem ovim slatkim stranama..

Domaćici SREĆAN ROĐUS, jest sa malim zakašnjenjem ali možda mi oprosti:rumenko:

Kod nas kiša lije kao da je sipaju, baš je dosadna........ a i mnogo je hladno..... za mene

Da li je neka od Vas pravila trtu u obliku kutije sa flašom vina? Treba da pravim za subotu pa skupljam ideje i smišljam kako ću i šta ću.

Inače, kod nas još ne pada kiša, ali je tmurno, hladno i vetrovito. Prava jesen a ne proleće.

Recite vi meni, kada hoćete da pravite figurice, kada umesite fondan? Uveče, pa ujutru radite? Ili ujutru, pa uveče pravite? Ili pravite posle par sati? Ja nikako ne mogu da utrefim. :( Ako mi je svež, bude mi premekan, pa se figurice sležu kao knedle sa šljivama. Ako mi prenoći,onda se skameni, pa kada ga stavim u mikro, ne bude dovoljno elastičan, nego mi se poznaje svaka crta na figuricama. A ona žena je pomerila rođendan za subotu, samo da stignem da napravim figurice. :roll:

Recite vi meni, kada hoćete da pravite figurice, kada umesite fondan? Uveče, pa ujutru radite? Ili ujutru, pa uveče pravite? Ili pravite posle par sati? Ja nikako ne mogu da utrefim. :( Ako mi je svež, bude mi premekan, pa se figurice sležu kao knedle sa šljivama. Ako mi prenoći,onda se skameni, pa kada ga stavim u mikro, ne bude dovoljno elastičan, nego mi se poznaje svaka crta na figuricama. A ona žena je pomerila rođendan za subotu, samo da stignem da napravim figurice. :roll:
ovo je moje licno iskustvo,sa svezim tj,danas napravljenim fondanom,radim tek sutradan,kad napravis figurice neka ti se malo osuse delovi pra spajanja,da ne bi doslo do efekta knedli sa sljivama,a elasticnost ces povratiti ako taj fondan iz mikro,rukama malo namazanim margarinom dobro izradis rukama,najbolj mi se pokazala tehnika,gnecenje-pravljenje gliste-gnjecenje;), on bude posle tako lepo gladak da ni jedna linijica nema na njemu

Back