KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dobro jutro drage moje,
vidim nema jos nikog ovdje, vjerovatno ste se uspavale poslije radnog vikenda, polako se zagrijavate za Sv.Nikolu.
Visnja, kod mene u Su, odnosno u prodavnici zdrave hrane ovdje u naselju Prozivka je jeftinija dekstoza, a posebno fruktoza, ne znam tacno ali po 100g svake me dodje ukupno 50-55din, naidjite pa kupite zalihe za bar pola godine, niej to toliko daleko od Zr :bye:

Izgleda da je tolika tajna, da niko ne može da mi kaže ni na pp. ?Ajmo žene, gde je ta solidarnost nestala?

Ja sam do sada "menaž" smatrala za posnu čokoladu. I moje dve kume, koje poste sve male i velike postove su mi rekle da je "menaž" posna. Pre neki dan saznah ovde da nije. Ali, koja je posna? Sto puta sam već rekla da meni post kao post ništa ne znači, i ja lično postim samo Veliki petak (moja kuća, uopšte), ali mi je zaista bitno da znam koja čokolada je posna zbog onih kojima prodajem svoje torte, jer čim poste, znači da je njima bitno. A kada je njima, onda je i meni.

Polemisale smo na temu biljne slatke pavlake, zaključili da nije posna zbog kazeina, i ženi kojoj sam pravila tortu skrenula sam na to pažnju, ali mi je ona rekla da joj je pop :eek: rekao da može biljna slatka pavlaka. I ja napravila kako je rekla.

Da li može neko da napiše ime čokolade, proizvođača, ili stavi sliku posne čokolade? I bele po mogućstvu, jer nije dovoljno napisati"menaž" nije posna, i postoji bela čokolada posna, nego bi valjalo dati još koju informaciju.

Dobro jutro.

U ovo sumorno i oblačno jutro, pravim veliko spremanje u prizemlju. Zavese oprane, prozori izbrisani, malo sam virila ovde, pa nastavljem dalje. :D

Dobro jutro drage moje,
vidim nema jos nikog ovdje, vjerovatno ste se uspavale poslije radnog vikenda, polako se zagrijavate za Sv.Nikolu.
Visnja, kod mene u Su, odnosno u prodavnici zdrave hrane ovdje u naselju Prozivka je jeftinija dekstoza, a posebno fruktoza, ne znam tacno ali po 100g svake me dodje ukupno 50-55din, naidjite pa kupite zalihe za bar pola godine, niej to toliko daleko od Zr :bye:

ja nisam napisala da je pakovanje od 250 gr :zcepanje:

Drage moje evo saljem vam puno pozdrava iz dalekog Majamija. Bata se sladi cvarcima, kajmakom i domacim ajvarom koji mu je seka donela a ja mislim na vas. Odohy sada u grad da malo procunjam i vidim sta ima pa se javljam kasnije

ZD da ne bude da niko ne odgovara. Ja sam ranijih godina porucivala kolace za slavu, a ove cu praviti i to sa Menaz cokoladom. Danas sam gledala ima neka Bambijeva na njoj pise da je posna, ali pise kao i na drugim da moze imati tragove mleka. Pitala sam svestenik i on kaze da moze jer na svim proizvodima pise da mogu imati tragove mleka. Znaci bitno je ne stavljati jaja, vec posno mleko, posnu cokoladu, a sad ako ima tragova mleka to se ne uzima za zlo, jer u suprotnom sta bi ljudi i jeli u ovo vreme kad kupujemo sve govoto, a niko ne pere te velike masine pre pravljenja posnih proizvoda. I da kazem da mi je drago sto su moje drugarice savesne po tom pitanju, meni su tako jedne godine doneli posne kolace medju kojima su bile neke bele kocke sa zele bonbonama, a ja sam tek skoro saznala da zelatin nije posan. Sigurno oni nisu sa posnim pravili zele bonbone. I sta sad ? Jel' ti bio moj greh i propust ili onog ko je pravio.?

dobro vece devojke, da li me primate u drustvo ? ja sam zahvaljujuci vasim nesebicnim savetima veceras napravila moju fondan torticu i zadovoljna sam, ja i moja cerkica od 11 meseci bie glavni majstori, ona kvarila ja popravljala i tako u krug :) e da, kod nas u zdravoj hrani dekstroza je 160 din kg, za fruktozu nemam pojma ja stavila samo dekstrozu i super je fondan

dobro vece devojke, da li me primate u drustvo ? ja sam zahvaljujuci vasim nesebicnim savetima veceras napravila moju fondan torticu i zadovoljna sam, ja i moja cerkica od 11 meseci bie glavni majstori, ona kvarila ja popravljala i tako u krug :) e da, kod nas u zdravoj hrani dekstroza je 160 din kg, za fruktozu nemam pojma ja stavila samo dekstrozu i super je fondan
Pa ti to imaš pomagača? :)
Neka ti je živa i zdrava

Taman jednu noc u zivotu i ja da legnem pre 12h kad moj sin se covecic naspavao i ustao pre pola sata samo sto me prvi san uhvatio i sad gleda crtace kao da je 1h popodne a ne posle ponoci!! :roll:
Teta Iro super sto ste stigli!! Uzivajte sa bratom u prelepom Majamiju i nek` Vam budemo bar u mislima, Vi nama sigurno jeste! :cmok:

i meni ovo zvuci poznato!!!ili kad ustane u cik zore i kaze:mama budi se!hoce una ustane!una pavi sator!!!

na keksu"avala"pise da je posan,a u sastavu pise da moze sadrzati tragove mleka.
sto se tice toga sto pise da moze da sadrzi mleko to se mora napisati tako se zasticuju u slucaju da nekom nesto bude (npr ko je alergican na mleko)jer tako i kod nas u firmi pisu svuda na omotima cokolade da sadrzi trag lesnika itd iako je npr mlecna cokolada ,oni sebe zasticuju tako u slucaju da dodje do sudjenja to je ovde barem tako...pozzz

na keksu"avala"pise da je posan,a u sastavu pise da moze sadrzati tragove mleka.

I na novonapravljenoj posnoj "plazmi" piše ovo. I koji su je đavo onda pravili, ako je zbog napisanog nećemo smatrati za posnu? Ako je zbog ovoga što piše mrsna, mrsna već postoji, godinama. Čemu onda služi posna "plazma"? Zaključak koji se sam nameće je da je ipak "menaž" čokolada posna.

"PRELI ME" je posna ,ali je kakao tabla-ja je koristim često i van posta jer ima izuzetan sjaj i odlična za glazure

A cija je ta cokolada, hajde ako je imas kuci i imas vremena slikaj, cisto da znam, ja u sve nabavke saljem muza dok sam ja na poslu prijepodne a on bas ne voli puno da experimentise, a kad bi vidio sliku, e onda je sve jasno i pristaje da trazi

Back