KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo i ja da se javim... stigli smo davno, ali deca nas uhvatila u masinu pa nikako da stignem do kompa.... Ja sam odusevljena, bilo mi je prelepo, mnogo mi je drago sto sam upoznala puno divnih zenica. Hvala vam na prelepom druzenju :cmok2::cmok2::cmok2:

Evo da vas i ja pozdravim po obicaju ranom zorom. Posto sam sinoc zadnja izasla sa sajma i stigla kuci imala sam jos samo toliko snage dase strovalim u krevet i nisam mrdnula do jutra a sada sam vec uveliko u poslu. Bilo je divno i inspirativno ali maram se sloziti sa time da je ove godine bilo mnogo manje izlagaca i manje vrhunskih torti. Mislim da je svemu kriva ocajna organizacija pa je ljudima preselo da svake godine jure stolove i slicno. Velika je steta jer imamo tako mnogo da pokazemo. Ova mladost je fenomenalna

Pa sto se ne javis. A sto ides po hleb kada ti je vec vruca rerna. Mene bi mrzelo i da nos provirim po ovom hladnom vremenu. Definitivno bi mi lakse i brze bilo da umesim hleb a o ukusu da ne govorim mada ne sumnjam da je kod vas hleb bolji nego u Beogradu

Aha, e onda me zanima ta varijanta najcokoladnije cokoladne?!
Meni kad traze samo cokoladnu ja pravim Zoju, a vidim da treba dosta da prosirim asortiman, kod Stefanelli coko torte mi se nekako kidaju korice i nikad ne znam jesam li ih dosta ispekla, moram da istrazujem dalje

Ja sam goste ispratila,usla u krpe i odavno nisam imala vece pred sobom i za sebe.Iznenadjena sam postavkom sajma tj malim brojem torti koje su izlagane,ako ih je bilo 7-8 za pogledati to je sve...bez obzira sto je radni dan,dosta njih se bavi samo tortama,sta je uticalo na nezainteresovanost ne znam,ali bas mi je zao...Drago mi je sto sam upoznala nove drage ljude i stvorila kompletnu sliku o njima,istorokala se sto mi je bilo malo vremenski ali bice dana...

Gosti su stigli kuci oko pola 11 umorni,ali prezadovoljni i presrecni zbog vremena provedenog sa dragim ljudima.Srce mi je kao kuca. Hvala drago Daci i Ivici na gostoprimstvu.Ona kafa mi je bila lek za dusu.A sto je najzanimljivije...primetila sam da Daca ima prelep stan i kuhinju vecu i od moje od Domacicine,sto znaci da ni kuca nije prednost uvek.
Jucerasnji dan mi je napunio baterije za neki naredni perio...mada ne bih volela da opet cekamo sajam da se vidimo. Uglavnom se sve vec culo i videlo...bilo je svega.Mada uglavnom posle ovakvih manifestacija bude velika polemika oko fer i ne fer sudjenja,kritike,razlicitih misljenja,ja cu reci kratko svoje misljenje.Najveci promasaj ove i ovakvih manifestacija je to sto se organizatori nisu ni malo potrudili da obezbede prostor i mesta za izlaganje svih tih stvari koje su zene napravile,a koje su se veoma potrudile,potrosile svoje vreme,svoj materijal...Ipak da bi nesto bilo korektno ocenjeno i predstavljeno pre svega mora biti na pravi nacin izlozeno. Zene koje su se pojavile prve su dobile prostora...i po tri stola,bez obzira da li su dosli u pojedinacnoj ili grupno,a kasnije ljudi koji su putovali i juce sigurno imali probleme sa maglom i dr. su ostali bez stolova ili su dobili po jedan-dva.(sto se desilo i sa nasom ekipom. Sve cestitke od srca nagradjenima,ali mislim da da vi i ja uvek imamo najvredniju nagradu...toliko dragih prijatelja i ljudi,koji su sa svih strana i iz celog regiona. Ja ne volim da kafenisem sa komsinicama ili bilo kim kod mene u mestu,ali ovakvo jedno druzenje...to je nesto neprocenjivo!!!!
Drago mi je sto sam upoznala neke nove cure sa foruma,i zao mi je ako nekoga nisam upoznala...jednostavno nas je toliko bilo da nismo znali na koju stranu da se okrenemo...Ljubim vas sve i ostanite takve,dobre nasmejane,lude,raspolozene...

Toliko mi je drago sto ste se lepo druzile, vidi se po slikama, napravile ste brdo lepote, od torti do slavskih kolaca i ja sam gledajuci sve slike ovde i na fb toliko ponosna na vas! :heart:
Dogodine zdravlje boze mozda se i vidimo.Ove godine sam cekala moju malu sestricu da se porodi i 26.11 se je rodila tetkina lepotica Gala :heart:
SITE VE SAKAM !!! :heart::heart::heart:

Zorice, hvala na ovom lepom postu :heart:.
Delim mišljenje po pitannju nagrada i prave suštinske nagrade koju ne dodeljuje ni jedan žiri na svetu. Niti je može izmisliti i definisati a da bude lepša i vrednija i puni srce više od one koju svaka od nas ponese sa ovakvog mesta: druženje, šale, zabava, razmena iskustava, upoznavanje lica onih koje znamo odavde. I svaki put ima puno novih, svaki put nas je sve više. Pehari, zahvalnice, diplome... prijaju, ali su u poređenju sa ovim što je teško definisati - apsolutno beznačajne.
Što se organizacije tiče... Svako tu ima svoj interes i ulaže tačno onoliko napora koliko je potrebno da postigne sopstveni cilj i interes.
Ja se potpuno slažem da su organizatori ovog našeg dela (opet) zatajili, ali mene bi iznenadilo da nisu. :)
Ovo je, ipak, samo deo jedne veće manifestacije za koju se zna organizator i zna se kako se radi (nisam primetila da dole, gde su sajamski izlagači ima problema sa stolovima ;)).
Organizator dela na kojem učestvujemo je "Praktika" i pošto pojma nemam kakav je njihov dogovor i sporazum sa glavnim organizatorom (niti me zanima) ostaje mi da verujem kako su (i) ove godine dobili (pre)mali broj stolova. Ako je tako, to jesu objaktivne okolnosti, ali ako su to već znali, trebalo je da ulože još jedan mali napor i stolove koje su imali na raspolaganju rasporede koliko-toliko pravilno po izlagačima. Nije prirodno niti normalno da nas 15 (ovo sam lupila, nisam nas prebrojala) koje smo prijavile (i učestvovale) u svih 10 kategorija - dobijemo (tj. otmemo) jedan jedini sto (ostale smo izmolile na "šarm" i lepu reč), dok su neki imali i po 10 (i ređali ih "popreko")! Nije normalno niti "organizovano" da se svake godine ponavlja ista priča i oko stolova i oko žiriranja i oko nagrada (čudilo bi me da ne saznamo kako su naknadno dodeljene još neke nagrade ili izmenjen raspored nagrađenih).
Sa druge strane, baš me briga. :)
Snašle smo se i za stolove i dobile smo našu nagradu i otišle kući punog srca i zbog toga sam im zahvalna što se uopšte prihvataju takve organizacije: nezavisno od interesa i njihove sopstvene ideje kako to treba da izgleda.

Back