Nezadovoljni su tortom? Ih, koliko puta ja kupim nešto "da probam" pa nisam zadovoljna. I ko me pita? Moj iszbor... više ne kupujem to nešto čime nisam zadovoljna.
Pošto se proizvod i dalje nalazi u rafovima, znači da ima i onih koji su zadovoljni, zar ne?
Ukusa, razmišljanja, shvatanja, poimanja... je uvek bilo i biće.
Ne treba to doživljavati lično.
Ako vam se od 6 mušterija pet vrati nezadovoljno - onda imate problem. Ali ako je suprotno - gurajte dalje.
Ja sam malo pre brojala ne do 10 već do 101 i nazad... pa ponovo da čoveka ne oteram onako baš, baš!
Radili smo mu nešto na autu pre više od godinu dana. Sad mu se desila havarija koja i ima i nema veze sa tim, ali takva da motor mora napolje što, u prevodu znači bar tri dana rada sa sve mašinskom obradom, gomilom novih delova i jako mnogo para (otprilike trostruko više nego što je njega koštala popravka pre godinu dana).
Naša greška nije sigurno, moguće je da je bila greška u delu koji je ugrađen (i koji je sam po sebi male materijalne vrednosti), ali je isto tako moguće da je vozač radio nešto što ne treba (da ne detaljišem sad). Inače, jedan krajnje neuredan tip (bolje da mu ne vidite auto na šta liči), iz aviona se vidi da laže, i šta da mu radiš?
Priznali smo mu reklamaciju (mada za to nije postojalo baš mnogo osnova), ali najcrnje od svega je što je lik ne bezobrazan, nego... još se tresem kad se setim razgovora! Njemu je problem što je auto 5 dana kod nas! Alo, čoveče... pa postoji neki rok u kojem si dužan da otkloniš kvar u okviru reklamacije (iznosi između 30 dana i 3 meseca), ali mimo toga postoje realni okviri u kojima se nešto može ili ne može odraditi. Najhitnije je primljen, najbrže što može je urađeno sve što je do nas, ali to je proces koji jednostavno mora da traje. I on na sve to daje ebi za pravo da bude bahat, bezobrazan, da ne kažem prost i da ne nabrajam.
Zašto sam se nadovezala na torte? Zato što su ljudi - ljudi i neki put je zaista teško ostati dosledan sebi i pored stvari koje nisu baš u okvirima normalnog i pristojnog. I onaj ko je "nezgodan" takav je ma šta mu uradio i ma koliko se oko njega trudio. Bilo da mu praviš tortu, popravljaš auto, praviš sajt, šiješ pantalone...
Opsuješ u sebi i ideš dalje. Po svojim pravilima i svojim principima jer jedino tako ima smisla. Zbog sebe... ne zbog njih.