KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
hahahha svidja mi se Minicin komentar..sto se tice ukusa opste je poznato da o njima ne vredi raspravljati....ono sto je nama - po mom skromnom misljenju bitno je da pred sobom budemo cisti i ispravni da znas da si im rekla da torta sadrzi to i to, i da onda te namirnice i upotrebis :)...a sad da nekom bas tacno opises ukus - to ne mozes :) meni je recimo ta coko nugat jedna klasicna cokoladna torta...a za decije rodj su mi najtrazenije milka, kinder, crna i bela nugat, zoja, ana... posto ja i nisam ljubitelj torti zoja, kinder, i kapri su torte koje su meni licno dobre i to kad ih Daca napravi,njene sam probala i fantasticne su :D

Poslednja izmena:
Devojke samo da Vas pozdravim. Moje cure su i dalje bolesne, rade inhalatori, lekovi. Da podelim svoje skromno iskustvo sa Vama. 70 % gornjih torti koje sam do sada pravila na sprat je kinder i do sada nisam imala problema. Pravim po savetu ZD. Koru pecem u manjem precniku zapravo susim oko 1h. Kada se malo ohladi prevrnem na tacnu i radim sve po receptu, samo sto dodam jednu cokoladnu koru. Kada se fondan dobro stegne prevrnem je na dr. tacnu pa onda rucno centriram na osnovnu tortu. Ala ovo smesno zvuci, ali se nadam da ste me shvatile. Do sada nisam imala problema uvek je sve bilo O. K. Pozdravljam Vas sve puuuno.

:heart:ma to ti hvalis moje torte zato sto me volis:heart:mislim da ti nisi realan kriticar:zcepanje:naravno da se salim,ali ono sto je meni bitno kad Una ili ja ne mozemo da primimo porudzbinu i prebacimo svoje musterije jedna drugoj,to je onaj mir koji mi kaze da sam ljude uputila na pravo mesto i da ce dobiti ono sto traze...

drago mi je da nisam sama :D
ja sam se juce sa jednom zenom davila sigurno pola sata oko ukusa cokoladne torte i nismo se dogovorile,ne voli filove sa pudingom ni sa celim jajima kuvanim na pari,zumanca na pari sa cokoladom.....to joj je prejako,predlozim joj anu kaze pa to sa slatkom pavlkaom meni nije torta i vrtimo se u krug i najradije bi je poslala tamo odakle je dosla :) ali ne mogu da budem nekulturna,ne prilici mi :D jela u uscu nugat tortu,divna kremasta tri fila....ja joj kazem da ja tako nesto ne mogu da joj napravim to su sve instant kremovi,moju varijantu nugat nece
i sta reci......javice se danas,kaze,ali molim boga da se ne javi vise uopste
i necu da joj pravim tortu,taman i da se javi jer ce sigurno biti nezadovoljna

Poslednja izmena:
Nezadovoljni su tortom? Ih, koliko puta ja kupim nešto "da probam" pa nisam zadovoljna. I ko me pita? Moj iszbor... više ne kupujem to nešto čime nisam zadovoljna.
Pošto se proizvod i dalje nalazi u rafovima, znači da ima i onih koji su zadovoljni, zar ne?
Ukusa, razmišljanja, shvatanja, poimanja... je uvek bilo i biće.
Ne treba to doživljavati lično.
Ako vam se od 6 mušterija pet vrati nezadovoljno - onda imate problem. Ali ako je suprotno - gurajte dalje.
Ja sam malo pre brojala ne do 10 već do 101 i nazad... pa ponovo da čoveka ne oteram onako baš, baš!
Radili smo mu nešto na autu pre više od godinu dana. Sad mu se desila havarija koja i ima i nema veze sa tim, ali takva da motor mora napolje što, u prevodu znači bar tri dana rada sa sve mašinskom obradom, gomilom novih delova i jako mnogo para (otprilike trostruko više nego što je njega koštala popravka pre godinu dana).
Naša greška nije sigurno, moguće je da je bila greška u delu koji je ugrađen (i koji je sam po sebi male materijalne vrednosti), ali je isto tako moguće da je vozač radio nešto što ne treba (da ne detaljišem sad). Inače, jedan krajnje neuredan tip (bolje da mu ne vidite auto na šta liči), iz aviona se vidi da laže, i šta da mu radiš?
Priznali smo mu reklamaciju (mada za to nije postojalo baš mnogo osnova), ali najcrnje od svega je što je lik ne bezobrazan, nego... još se tresem kad se setim razgovora! Njemu je problem što je auto 5 dana kod nas! Alo, čoveče... pa postoji neki rok u kojem si dužan da otkloniš kvar u okviru reklamacije (iznosi između 30 dana i 3 meseca), ali mimo toga postoje realni okviri u kojima se nešto može ili ne može odraditi. Najhitnije je primljen, najbrže što može je urađeno sve što je do nas, ali to je proces koji jednostavno mora da traje. I on na sve to daje ebi za pravo da bude bahat, bezobrazan, da ne kažem prost i da ne nabrajam.
Zašto sam se nadovezala na torte? Zato što su ljudi - ljudi i neki put je zaista teško ostati dosledan sebi i pored stvari koje nisu baš u okvirima normalnog i pristojnog. I onaj ko je "nezgodan" takav je ma šta mu uradio i ma koliko se oko njega trudio. Bilo da mu praviš tortu, popravljaš auto, praviš sajt, šiješ pantalone...
Opsuješ u sebi i ideš dalje. Po svojim pravilima i svojim principima jer jedino tako ima smisla. Zbog sebe... ne zbog njih.

Uzivam uz kinesku klopu i "Odbeglu mladu" po X-ti put :D

Malo smeha za sve zenice: ispred moje zgrade stoji Punto i prodaje se, a na oglasu pise: Punto taj i taj, cena: po dogovoru, placanje:SOLARNO (pare na sunce) :zcepanje:

Smejala sam se ko blesava, a deca me gledaju, ne kapiraju macici mnogo su mali!

Dobro jutro.
E Minice to se zove marketing made in Serbia.
Ja još ne znam šta je normalno disanje na nos, grlo ubija, a sinoć je počelo i uho da me boli.Od spavanja ništa nije bilo.Sinoć sam napravila 3 torte noseći hirušku masku,kapicu uvek nosim,tako da se po kući vukao jedan samleveni hirurg :).
Danas ću brzinom puža da ih dekorišem,a sutra idu svojim slavljenicima.

Poslednja izmena:
Daco, kod mene ovaj vikend samo jedna tortica i to isto tako jako prija, divno...
ali eto, imam toliko figurica za sljedecu citavu nedelju da ipak sutrasnji dan nece biti samo za nas cetvoro kako sam planirala, ali barem su samo figurice i to je bolje nego komplet da je panika

Ja zavrsila danasnje poslice i jednu torticu.... veceras nam posle sto godina bili prijatelji uh kako mi je prijalo caskanje.... od obaveza vise ne stizemo ni da se druzimo.... poso, kuca skola, tortice... ma jedva cekam da prodje i decembar pa da uzmem koji dan godisnjeg i da se ko covek posvetim samo svojoj decici.....

Dobro jutro drage moje forumasice .Evo da se i ja konacno javim posle onog divno provedenog dana sa vama .Uh kako mi je bilo lepo jos sam pod utiscima .Hvala svima na lepom druzenju puno vas volim i jedva cekam ponovni susret:cmok2::cmok2::cmok2::cmok2::cmok2::cmok2:

Dobar dan. Moram nesto ovde da kazem pre svega zbog zena koje nisu bile na sajmu. Sve one velike torte koje su bile su zapravo makete. Stiropor premazan b.k. pa dekorisan. Ja sam zaista bila bas iznenadjena, kada sam cula da je u pitanju brdo stiropora i uglavnom pored mala tortica da se proba ukus. Na stranim kanalima kada se prave takmicenja poslasticara mora bar 60% torte da bude jestivo. Ovo sam najvise rekla zbog zena koje pocinju i nemaju svoje torte, a zele da naprave album. Znaci drage moje uzmete stiropor, namazete b.k. i dekorisete kako Vi mislite da je najbolje. Tako cete vezbati, a i Vi i potencijalni klijenti ce znati na cemu su.
Kod mene nema tortica, jer su mi deca bolesna, a cini mi se da ih u skorije vreme nece ni biti. Da Vas sad ne davim sa kakvim mi se sve pitanjima i zahtevima obracaju. Pa se prosto pitam sta je sa ovim svetom, ili je problem u meni?

Za ovaj vikend samo dve torte i prvi put od kada radim jos se ne javljaju musterije za sv.Nikolu!Ovi sto me zapitkuju na fb kad kazem cenu vise se ne jave! Znaci para nema i gotovo! A povrh svega treba Veljka da upisem u vrtic i dobili svu potrebnu dokumentaciju, ali zbog para i placanja istog cekam a u stvari gubim vreme ne svoje, vec Veljkovo!A n sve jos me i muz bedaci, nezna se sta ce biti sa njegovom firmom a on skoro 50 gde ce sta ce!? Tako bih rado pobegla na neku planinu da jedem koru sa drveta ako treba samo da nista ne mislim!

Dobar dan i od mene ja cu tek sad da pijem kaficu nisam stigla da je popijem od jutros,malopre je isporucena i zadnja tortica za ovu nedelju i ja sam mrtva toliko sam premorena da to nije normalno,ovaj vikend je bio ubistven,a sto se tice sitnih kolaca ja sam pocela porudzbine da primam a dosta zena odustane kad im kazem cenu juce me je zvala zena kojoj sam radila mladenacku i jos par tortica,trazi mi 15 kg kolaca ja rekoh ajde veca je kolicina pa bih mogla nesto da joj spustim cenu kad ona joooj izvini ali meni je to skupo nemoj da se ljutis eeeejjjj sta da sam joj rekla punu cenu pala bi u nesvest ali nema veze ja ostajem pri svojoj racunici necu da im poklanjam kolace

Caos :) Izvinite sto me nema,ovaj telenor internet me ubijaaaa:dash: UZASAN JE! nemogu nista da radim na kompu stalno zaglavljuje i zapucava. Moja prineceza i ja se vracamo kuci u petak tako da nam je ostalo jos 5 dana uzivanja kod drage mamice :heart:
Nemojte se nervirati za nekulturne musterije,toga je uvek bilo u svim bransama.. te osobe su ulavnom nezadovoljne sa sobom i svojim zivotom i onda to pokazuju na taj nacin i to uvek nepoznatim ljudima ili ljudima koji na neki nacin zavise od njih ( odnos kupac-prodavac) kad vam se tako neko izbeci sa nekim glupostima,vi samo pomislite kako je vas zivot divan :D
A isto postoji mogucnost da na taj nacin traze popust sto je jos jadnije...

Ima svakakvih ljudi ali vi ostanite iste jer kao takve ste divne!!! :heart:
:bye:

Back