Zorice, hvala na ovom lepom postu

.
Delim mišljenje po pitannju nagrada i prave suštinske nagrade koju ne dodeljuje ni jedan žiri na svetu. Niti je može izmisliti i definisati a da bude lepša i vrednija i puni srce više od one koju svaka od nas ponese sa ovakvog mesta: druženje, šale, zabava, razmena iskustava, upoznavanje lica onih koje znamo odavde. I svaki put ima puno novih, svaki put nas je sve više. Pehari, zahvalnice, diplome... prijaju, ali su u poređenju sa ovim što je teško definisati - apsolutno beznačajne.
Što se organizacije tiče... Svako tu ima svoj interes i ulaže tačno onoliko napora koliko je potrebno da postigne sopstveni cilj i interes.
Ja se potpuno slažem da su organizatori ovog našeg dela (opet) zatajili, ali mene bi iznenadilo da nisu.

Ovo je, ipak, samo deo jedne veće manifestacije za koju se zna organizator i zna se kako se radi (nisam primetila da dole, gde su sajamski izlagači ima problema sa stolovima

).
Organizator dela na kojem učestvujemo je "Praktika" i pošto pojma nemam kakav je njihov dogovor i sporazum sa glavnim organizatorom (niti me zanima) ostaje mi da verujem kako su (i) ove godine dobili (pre)mali broj stolova. Ako je tako, to jesu objaktivne okolnosti, ali ako su to već znali, trebalo je da ulože još jedan mali napor i stolove koje su imali na raspolaganju rasporede koliko-toliko pravilno po izlagačima. Nije prirodno niti normalno da nas 15 (ovo sam lupila, nisam nas prebrojala) koje smo prijavile (i učestvovale) u svih 10 kategorija - dobijemo (tj. otmemo) jedan jedini sto (ostale smo izmolile na "šarm" i lepu reč), dok su neki imali i po 10 (i ređali ih "popreko")! Nije normalno niti "organizovano" da se svake godine ponavlja ista priča i oko stolova i oko žiriranja i oko nagrada (čudilo bi me da ne saznamo kako su naknadno dodeljene još neke nagrade ili izmenjen raspored nagrađenih).
Sa druge strane, baš me briga.

Snašle smo se i za stolove i dobile smo našu nagradu i otišle kući punog srca i zbog toga sam im zahvalna što se uopšte prihvataju takve organizacije: nezavisno od interesa i njihove sopstvene ideje kako to treba da izgleda.