KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
maji77:
a ovaj put im domacini zahtijevaju 35 torti(

daca_011:

Svaka vam čast obema, ali mislim da je ipak razlika da li su sve torte za vikend, ili baš za isti dan. Ja prosto ne mogu ni da zamislim da je moguće dekorisati 35 torti za jedan dan, jer se sutra isporučuju. Alal vam vera.

Ja sam već muža ispratila na pijacu, i stigla sa njive, i imam da čistim luk opet njemu za pijacu, i da idem da berem bostan, opet za pijacu, i imam jednu naručenu tortu za sutra, a pojma nemam kada ću uspeti da je napravim. :sad2:

domacice,bas za jedan dan.Ukrasavanje je tu najmanji problem,iste su velicine i oblika,vec na petoj mozes zmireci.Jednom sam tajmirala vrijeme,10 kom.za 1 sat(muz brise tacne i stavlja cvjetove,odnosi u friz.9sto daca rece i duple vrste ubrzaju posao.na ovu kolicinu bih radila po4 torte od svake vrste,to mi zgodno zbog pecenje(po dvije tepsije u 2 sporeta).ALI,brate kad krenes filovati,15 sati na jednom mjestu.Tu bi mogao neko da uskoci.
Odoh na filovanje .Juce 4 torte neplanirano primim,nije posebna dekoracija,ali ce usporiti danas.

Ja kad imam 35 torti u toku meseca smatram da sam solidno prosla:zcepanje:
Svaka cast, meni je to isto u rangu naucne fantastike. Ja ukrasavam samo fondanom, pa kad pomislim samo dok stavim butter krem, pa razvucem fondan, pa dok ga prebacim... prodje vreme:zcepanje:

Pu, pu Jaco kakav sneg..bezi tamo...jeste tesko vreme ali mi je lepse ovako!! :D :D Da vas pocastim, :rostilj::kafa::kolac: )ko sta voli-nek‚ izabere) :D kupila sam klimu hihihiiii ALI, imam lazljivog majstora, laze me vec 3 dana, gasi tel! :besna::besna::sad2: I nemojte me pitati zasto ne nadjem drugog- jer smo njemu prosle godine platila ugradnju 50e, kad je njegova klima koju je ugradio (i koju smo mu vratili) procurela!! :besna: A imam dve tortice za vikend, i bas sam mislila cu da ih pravim u hladovinici lepo :manikir:, ali vidim da od tog posla nema nista, peci cu se zajedno sa korama nocas pored rerne!!!! :besna:

Evo mene,postavila slicice,odoh sad da spajam ljiljane za sutrasnju svadbenu,imala crvene i roza hoce lila,izgledaju mi suve latice nadam se da nece pucati.
Ujutro slagiranje i to je to.Sutra odmaram po podne iako treba cvjetova nekih raditi,ali moram uzeti dan za odmor.
Jutros stigao i friz.,bar s tim obezbijedjena za predstojecu ofanzivu.
Naredna tri vikenda zatrpana maksimalno,a u svemu tome slavimo Sv.Iliju.Kako to organizovati,pojma nemam.U stvari samo na taj dan pravimo rucak,ali sve jedno.
MM zeza,kaze tata ce ispeci prase,a kolace cemo kupiti.Jedino jos i prostor da iznajmim,posto je kuca sad u blagom haosu,a do tad a joj........
Bas se raspisem kad sjednem.........

Dobro veče društvo.Stigli kući.A kad smo otvorili unutra preko 30 stepeni.Znači ja bez klime ne bih mogla da živim, a kamoli da napravim i jednu tortu.Tako da skidam kapu svima koji su bez klime.
Divno sam raspoložena, odmorna,sad mi prostaje da operem 33 mašine prljavog veša,ali o tome ćemo sutra da razmišljamo.Sad u krpice pa na spavanjac.

Dobro vece svima,samo da vam mahnem i odoh u krpe...mi smo ovaj vikend od svitanja do mrklog mraka u stanu,poceli da sredjujemo,unosimo,busimo,burgijamo...nadam se da me komsije nece mrzeti,ustvari mozda u tome i nema nista lose...Cekam decu da dodju sa treninga da ih vidim pa bezim u krpe sutra na posao i celodnevni rad...laku noc

Dobro vece svima,samo da vam mahnem i odoh u krpe...mi smo ovaj vikend od svitanja do mrklog mraka u stanu,poceli da sredjujemo,unosimo,busimo,burgijamo...nadam se da me komsije nece mrzeti,ustvari mozda u tome i nema nista lose...Cekam decu da dodju sa treninga da ih vidim pa bezim u krpe sutra na posao i celodnevni rad...laku noc
Mašemo i mi!
I nudimo pomoć... tebi, ne komšijama ;)

Back