Nismo baš upućeni (ili bar ja nisam) sa kakvom opremom radi Maji, pa je teško komentarisati šta se i koliko može uraditi.
U svakom slučaju je bolje naučiti na pomoć - nisu svi poslovi "stručni" (lepo je rečeno: mlevenje oraha, mućenje belanaca, topljenje čokolade... pranje i sklanjanje sudova... oblaganje ili premazivanje tepsija... i da ne nabrajam) i ni u jednoj kuhinji sveta, ni u jednom vrhunskom restoranu glavni kuvar ne gulji krompir. Isto tako ni poslastičar ne razmerava šećer, o sudovima da ne govorim.
Još sam nešto htela da kažem... pa zaboravila

E, da.
Što se tiče svežine torti.
13. maja sam pravila neku krivu tortu i ostali su oni komadi isečeni kako bi se naredna torta stavila. Jedno je bila reforma, druga zoja.
Od svake je izvađeno otprilike tri reda (tankih) kora i fil između njih.
I ja sam to spakovala u plastičnu kutiju i stavila u frižider sa namerom da ponesem na posao i počastim kolege (tamo se sve pojede

), ali sam - zaboravila. Pošto je u pitanju "drugi" frižider, i ne koristi se baš puno - kutija se zaturila i ja sam na to zaboravila.
Pre neki dan, znači dva meseca posle, krenem da perem taj frižider i nađem kutiju.
Očekujem da, kad je otvorim, iz nje počne da izleće, leti, smrdi...
I doživim zaprepašćenje: unutra sve kao da je juče stavljeno! Naravno i ako sve lepo miriše (na čokoladu

) i dalje sumnjičava, odlomim komadić i probam.
Torta najnormalnija.
Veliku ulogu je odigralo i to što je stajala u dobro zatvorenoj kutiji (i uopšte nije otvarana), ali meni je ovo bilo stvarno neverovatno!