KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
e drage moje kako ste po ovoj vrucini?
Ja sam u NS bas uzivam nema rucka ni kuvanja ni sporeta.Juce sam se sastala sa tortijadom bile na pijaci kupile lesnik,badem,kikiriki...zamislite kad podjem za bosnu a puna torba lesnika:zcepanje::zcepanje::zcepanje:Psle smo malo sedile i pile kaficu i lijepo se druzile samo sto mi je zao brzo je proslo.
eeeeeeeeee a to nije sve moram da vam se pohvalim malo pre sam se ponovila,kupila sam kompresor.Ma bila mi zelja pa sta bude valjda cu se snaci sa njim.E samo da znate koliko sam sretna:bye::bye::bye:

Hhehehheehe crkla mi klima, majstor moze da dodje tek u sredu :zcepanje::zcepanje:
nesto mislim ne mora ni da dolazi :zcepanje::zcepanje:

Otvorila sam vrata da udje vazduh od +50C koji prelazi preko plocnika ka ulaznim vratima, iznad mene je limeni krov :hahaha::hahaha:

Ode mozak!!!!!!!! :besna::zcepanje:

e drage moje kako ste po ovoj vrucini?
Ja sam u NS bas uzivam nema rucka ni kuvanja ni sporeta.Juce sam se sastala sa tortijadom bile na pijaci kupile lesnik,badem,kikiriki...zamislite kad podjem za bosnu a puna torba lesnika:zcepanje::zcepanje::zcepanje:Psle smo malo sedile i pile kaficu i lijepo se druzile samo sto mi je zao brzo je proslo.
eeeeeeeeee a to nije sve moram da vam se pohvalim malo pre sam se ponovila,kupila sam kompresor.Ma bila mi zelja pa sta bude valjda cu se snaci sa njim.E samo da znate koliko sam sretna:bye::bye::bye:
Prvo da ti cestitam na kompresoru, a verujem da ces se ti i tekako dobro snaci sa njim .... Draga moja ono ispijanje kafe je i meni veoma brzo proslo, ali se nadam da ce biti prilike da je opet ispijamo onako natenane....")

:bye: svima
mi se vratili sa zlatibora, bilo je kratko ali slatko:heart:
ja kao una pravim pauzu od torti, resila sam da ne primam porudzbine ovog meseca. u avgustu treba da se vratim na posao, bebana krece na adaptaciju u jaslice i bas bi mi bilo previse da se na ovih 400 stepeni kuvam jos i pored sporeta bez klime:roll:
naravno,m nije skroz bez torti, muzu mi rodjus, sestricini i jos par komsinica me namolilo, ne mogu da odbijem :)

Dobar dan...

Ja sam brala dinje od 15 - 16h, bez klime, na + 40 C...Na sred njive, bez hladovine i daška vetra...Tako da mi je sada u neklimatizovanoj kući kao u frižideru. :D :D :D

Ali zato, sada sam ispratila muža na kvant ( autom bez klime, a njemu inače klima smeta ), i sada sam free, dok se ne smislim da šlOgiram torte i isečem kolače. Ako me bude mrzelo, mogu to i sutra...

Ja sam se rashladila na bazenu...mmmmm... mnogo je lepo!!! Uh, sto kaze smeh kad se bucnem u onu vodu, super mi jeeeee.. nemam klimu, imala sam je ali "propisala" proslog leta, doduse pred kraj. Naravno, vratili pare, mi pare sjebali tokom zime iiii... evo sad sve nesto prece ima, a i ne mogu da je nadjem negde na akciji, mozda bi za toliko i imali! Je l` video neko negde neke klime povoljno??!! Uh..postade ovo tema o klimama :zcepanje::zcepanje: ali, dobro, cas posla procice i to i eto je zima..brrrrr.. :roll: lepse mi je ovako, sa klimom i bez nje- jer zimu nikako ne volim!!!!!

Poslednja izmena:
Bobo, baš lepo da si odmorila i vratila nam se.
Ne pitam kako je bilo jer - kako će biti na moru? Jedina mana je što brzo prođe... Zato treba ponavljati što češće :cool:
Domaćice, ja kad kupujem dinje i lubenice od onih koji su ih i "proizveli" (to je izraz moje Mariškice, skroz adekvatan) nikad se ne bunim da je - skupo. Jer znam koliko je rada uloženo ne bi li stiglo do pijace.
Jedino se iznerviram kad se psihički pripremim da se zasladim pa presečem bilo dinju bilo lubenicu, voda mi curi na usta, pa probam a ono - razočarenje (tako bilo jutros sa dinjom :(... Mislim ni tu mi nije bio kriv "proizvođač", al' ja bila baš tužna :()

Smeh, moj Sava čita preko mog ramena, i na ovo ne pitam kako je bilo na moru - on kaže - pitaj mene. Jer da se on pita, more bi zatrpali. :)

A za ove lubenice i dinje ne znam šta da ti kažem. :( Ja dinje uopšte ne jedem, i lubenice slabo, ali jedem. Zavisi od sortimenta, (mi od 5 - 6 sorti koje sejemo jedemo jednu, eventualno dve sorte) zavisi od vremenskih uslova, zavisi od načina na koji je proizveden bostan. Mada, ovih dana bi već trebalo da su dinje slatke, jer dospevaju one prirodno sazrele, a imale su dovoljno sunčanih dana. Mada, normalno je da nisu sve dinje i lubenice slatke, kao što bude pokoji gorak krastavac, a niko nije bio unutra, da zna kakve su. :D

Samo su moje sve slatke, iste na mene. :D :D :D :D :D

Čak i kad je godina dobra (a ova, kažu, jeste ne samo za bostan), iz neobjašnjivih razloga neka lubenica/dinja ne bude lepa.
Ko god je imao priliku da bere voće sa drveta i jede "direktno" zna da se dešava da na istoj grani od npr. dve breskve koje izgledaju isto - jedna bude fantastična, druga bljutava.
A to za moju dinju od juče...
Ja znam (naučila me ujna još kad sam bila mala ;)) da zrela dinja ne može da se ubere sa "peteljkom" - jednostavno, ako je zrela tu je najslabija i otpadne. I tako i biram dinje. I stvarno su ove godine sve koje smo kupile bilo mama bilo ja bile lepe.
Juče nam je ponestalo zaliha i krenem da kupim. Moja drugarica (znate je svi :D) mi kaže kako kupuje na istom mestu stalno i kako su fantastične!
I ja odem tamo.
A tamo ni jedna dinja nije bez peteljke. neke imaju i čitave grane.
Gledam, prebiram... prodavačica čak neprijatna zbog tolikog zagledanja (nisam ih nešto ni pipkala) i meni bilo neprijatno pa uzmem jednu. Pomislim: "Valjda Jaca zna!" . I kupim...
E, to je ta koja je jela mene, a ja jela nju... završila kod Done (izelica sve jede :zcepanje:)

...evo i mene...danas se lakse dise...a i pekmez je gotov...
Malkice da vam pisem p odoh da pospremam...ljubac
250286.jpg

Ćao društvo :D
e ovo ja zovem uživancija.Sedim pored bazena,kuckam po laptopu,cevčim neskaficu posle ručka.Ovde je jako prijatno,sobe i ceo hotel klimatizovn,2 bazena izležavanje ispod suncobrana.Sinoć je grmelo i sevlompa nismo išli u šetnju ali smo moj mužič i ja pili divno crno vino, koje smo dobili od moje drage drugarice i njenog muža.E stvarno je zaslužilo sve one medalje.Vrhunsko crno vino
Predveče idem u tepidarijum i na masažu.Ja obožavam ovaj hotel,pa kako imamo jako malo godišnjeg odmora ovo je dušu dalo za brzinsko vraćanje u život.
Pozdrav i puno poljubaca:bye:

Heeeej svima!
Posto od naseg mora ove godine nema nista, koristimo sve sto Bg ima da ponudi..Deca bila na bazenu sa Zmu-om dok sam ja zavrsavala moje tortice, i onda pravac Knez na pice, vecericu i lagani shopping, ipak su rasprodaje...:D

Back