KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Drage moje drugarice MISIJA USPELA!!!:super::super::super:Sad me zvala zena odusevljena tortom,kaze topi se u ustima...i cela joj je pojedena!!!Jeeeeeeeeeeeeeeeeee.....Zamislite koliko bi bila socnija da nije iscurela!!!!!:zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Jaco hvala na savetima,domacici isto ,a i cilence i daca da znaju iduci put gorim prsteee.....:klap::klap::klap:

...ahahaha da znaju oni kako se i fil "topio" na torti:rotf::rotf::rotf:
Imala sam jednom taj slucaj...torta bila velika, za 400 gostiju...pojela sam nokte i prste do pola dok me nije nazvala, kaze, socniju tortu nisu jeli, topi se u ustima:lol:

Dobro veče i od mene. Nisam stizala ceo dan da se javim, perem, sušim, muku mučim sa kišom. Bili kod kumova malo u posetu i sad da vidim malko šta mi radite.
Kada kuvam fil, ja uzmem 6 jaja, 400 gr mlevenog šećera i kuvam u AMC ili ko nema, na pari. Najpre izmešam mikserom, pa stavim na vatru, gde mešam onom žičanom mućkalicom ( ne znam kako se zove, za ručno lupanje snega žica ), oko 20-tak min, dodam 200 gr čokolade i mešam drvenom verjačom još oko 10 min. Ako kuvam čist krem od jaja, onda uzmem posle oko 25 min malo na kažiprst, i spojim sa palcem, pa ako se nateže izmedju prstiju, dobro je ukuvan. Ne znam da li ste me shvatile, ali ako niste, pitajte pa ću probati još da objasnim. U fil stavljam čist maslac 250 gr, samo u dobošku stavljam 750 gr, i nije mastan.
Prijatno veče i laku noć svima želim.

Donese mi sad komsija Libijac(stanar)divnu klopicu...Kus kus sa krompirom kuvamon leblebijom,nekim mesom i dinstani luk i puno nekog zacina dal je cimet ili ne ne znam ali slicno mirise...I neka njihova salatica...JAMIIII.....Taman sam htela da ne veceram!!!!Ali sad ne mogu da odolim! E da i ljuto je!

Molim te pitaj tog tvog komsiju da li zna za kolac koji sam jela u Libiji. Zovu se melfeje. Nesto slicno nasim krempitama sa lisnatim testom, ali ima neki preliv odgore koji ne znam od cega je. Obozavam ih i bas bih volela da saznam kako se prave.

Dobro jutro. Vidim da me je Princes pretekla. Da sam znala da je ovde navratila bi ranije na kafu nego se ja zaradila nesto u kuhinji pa tek sad stigla da skuvam kafu i popijem je ovde sa vama.
Napolju tmurno i gadno vreme. Nadam se da nece potrajati. Svaka koscica me boli.
Zelim vam lep nedeljni dan pun radosnih dogadjaja.

Juče je kod nas bilo preko dana 4 stepena a vetar je dvao k´o lud. Ovde nema košava, ali to je bilo to. Polako Princess, ja se opet spremam kući, još ne znam tačno kada, ali dok ja stignem, ko zna, šta će opet biti za vreme. Možda i donesem lepo vreme.

jaoooo sto sam se prehladila....glava mi puca...4 torte danas moram da napravim
g040.gif

Back