KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja samo da vam pozelim lep prvi prolecni dan...:kiss:

attachment.php

dobro jutrooo da li je ko za kaficuuu,inace ja moram da vam se pohvalim ,juce sam od jedne divne zenice kaju znate sa foruma dobila na poklon vizitkarte ja vam ne mogu opisati koliko sam se obradovala bas me je odusevila jer sigurno ima dve godine kako planiram da ih uradim kad ono IZNENADJENJE a ja presrecna evo jos jednom ovim putem da joj kazem ZVONCICE HVALA TI DO NEBA !
g020.gif

narucila sam knjigu i sekace za cvece sutra stizu u Pancevu 2000 bili al nema a u euro 3300 i to kazu u Pa da vise Wilton ne proizvodi takav komplet pa vi zene kome odgovara cena narucite kad novi stigne bice i skuplj verovatno

torte se znoje sa fondanom bez glukoze,barem su se meni znojile kada sam radila po starom receptu.

Ja cu vam samo mahnuti,dani mi prolaze kao ludi...uz posao,torte i Lauru ne stižem ali ništa:(
:bye::bye:

Evo i ja stigla sa posla i samo da virnem sta ima. Prezivela sam ovaj prvi radni dan nije bilo strasno, sem sto mi sada glava puca, ali nema veze nije to toliko strasno. Sada ruckic pa domaci sa mojim djakom prvakom, pa kucni poslovi, pa ovo ono i prodje dan e da li cu i veceras uspeti malo da navratim i vidim sta se ovde desava ostaje da vidimo.... Pozdrav

Evo i ja stigla sa posla i samo da virnem sta ima. Prezivela sam ovaj prvi radni dan nije bilo strasno, sem sto mi sada glava puca, ali nema veze nije to toliko strasno. Sada ruckic pa domaci sa mojim djakom prvakom, pa kucni poslovi, pa ovo ono i prodje dan e da li cu i veceras uspeti malo da navratim i vidim sta se ovde desava ostaje da vidimo.... Pozdrav

Eto:D
Vidis da nije bilo strasno...polako, sutra ce vec biti drugachije...a prekosutra, ihaaaaaa
kao da i nisi bila kod kuce...:lol:
Evo mene sa posla takodje...moja kucica moja slobodica:zaljubljena:

Napravila sam ganaš koji sam htela da stavim umesto glazure. Ali, eno ga oko 1 h u frižideru, i nije se stegao. Šta vaše iskustvo kaže, da li će se steći, ili da lupam šlag i stavljam umesto njega? Ili tako hladnog i delimično stegnutog da ulupam mikserom, da li će se nešto dogoditi? I još nešto. Napravila sam ( za moje pojmove i umeće ) savršenu mašnu od fondana, i sada neće da se zalepi na drugi fondan koji treba da predstavlja poklopac za bombonjeru. :( Probala sam vodom, nije htelo, pa belancetom, neće, šta dalje? I mašna i poklopac su suvi ( da ne kažem kruti :rumenka: ).

i ja moje torte sa fondanom stavljam u frizider i nikad im nista ne fali cak mi se cine da su i bolje kad stoje u fr sve bude pod konac.Inace ja pravim fondan po receptu jace023 i dovela sam ga do savrsenstva i u frizideru mu nista nefali mislim cijeloj torti.Ja je komplet zavrsim nekad i figurice poredam i sve ostale ukrase i ujutru je isporicim iz frizidera.A vi toliko pominjete erikson i robu iz njega dali on ima neki sajt ili sta za proizvode pa da pogledam i narucim sta mi treba postom.

Napravila sam ganaš koji sam htela da stavim umesto glazure. Ali, eno ga oko 1 h u frižideru, i nije se stegao. Šta vaše iskustvo kaže, da li će se steći, ili da lupam šlag i stavljam umesto njega? Ili tako hladnog i delimično stegnutog da ulupam mikserom, da li će se nešto dogoditi? I još nešto. Napravila sam ( za moje pojmove i umeće ) savršenu mašnu od fondana, i sada neće da se zalepi na drugi fondan koji treba da predstavlja poklopac za bombonjeru. :( Probala sam vodom, nije htelo, pa belancetom, neće, šta dalje? I mašna i poklopac su suvi ( da ne kažem kruti :rumenka: ).

:eek:meni se ganash stegne vrlo brzo...ne znam od cega zavisi to...
Ganash sa belom cokoladom se stvrdnuo posle 3 dana:zcepanje:
Verovatno do cokolade zavisi...

ZA MASHNU

Otopi malo fondana u malo vode, tek, tek, probaj sa tim da zalepish mashnu...nemoj da nafljakash mnogo tog lepila, onda se duze sushi...

Back