KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dobro jutro drage moje! Pre nego odem da sredim izveštaj da bacim pogled i ovde.Pa mora se.To mi je postalo kao ritual.:D.Nadam se da ste mi sve zdrave, dobre i vesele.Nadam se mamKristina da se taj fil stegao...
Mnogo Vam hvala za bonice.Ali Vaši komentari su mi nešto neprocenljivo.Kao ono kad je malo dete tužno, a neko ga zagrli sa puno ljubavi.E tako se ja sad osećam...:D
Kasnije se kuckamo, a sad žurim imam poslaaaaa preko glave!!!
Ljubac za sve :kiss: :kiss: :kiss:

dobro jutro i od mene... ja uz kaficu prelistavam sta ima novo ,danas mi dolaze jedna zenica sa foruma iz banja luke jedva cekam da je upoznam pa razmisljam koji slatkis sd da spremim
c024.gif

Dobro jutro i od mene ,bas je jutros nesto tmurno .Padala je kisa uh sto je mrzim moram da nosim kisobran a po obicaju ga i izgubim .Sreca mi je pa ih kupujem kod kineza i neplacem kad ih gde zaboravim :zcepanje::zcepanje::zcepanje:.Cile bas zavidim toj bosanki sto ce se druziti sa tobom .Napravi joj milfej kolac ja sam postavila sliku pogledaj pa ako ti se svidi pisem recept .Jako brzo se napravi .Imali koga da pijemo kafu .....

...pozdrav i do mene i naravno poljubac za sve...Jaca casti:lol::lol::lol:
Vidim dobro ste, bolesni se pridigli, pa i na vasar se spremaju:cool:
Lep ostatak dana vam zeli vasa Jaca:heart:
http://1.***************/_Y27HXoE1Swo/TOrqFcF_OfI/AAAAAAAAAZo/-EIV1EMpraM/s1600/Macka-download-besplatne-ljubavne-slike-pozadine-desktop-zivotinje-ljubimci.jpg

Ja tortu isporucuh...sakupila ono sto je curelo pa je onda kasnije sa tim istim celu nafilovalla i jutros buter krem oooobbbiiilllnnooo.....I uspeh da je sredim...zena zadovoljna ja jos vise...jos samo kad je presece da javi sta je unutra:zcepanje::zcepanje::zcepanje:
nego ajde sad da mi neko kaze onako kao debilu koliko dugo da kuvam takve kremove ....do u detalje ako moze...sva je prilika da se kratko mozda kuvao!!!!:rtfm::rtfm::rtfm::bye::bye::bye:

Pa kada su bolesni mogli da seju krompir, mogu i na vašar da idu. :cool:

Nego...Imam za utorak naručene četiri torte. Ja sada imam vremena, komotno bih mogla dve da napravim, a da mi dve ostanu za sutra. Šta mislite o tome? Neće im biti dugo u frižideru do utorka? Ja bi ih svakako sutra pravila sve četiri, jer u ponedeljak ne mogu, u ponedeljak bih ih samo šlagirala. Ali mislim, da samoj sebi olakšam za sutra, što da pravim sve četiri ako ne moram.

I gde je mamaKristina, šta bi sa onom njenom mocart? Stegnu li se?

Ups, dok sam ja kuckala. Kristina se pojavila. 'Ajde kada sam tu, da kažem iz svog skromnog iskustva nešto. Dok sam kuvala filove na ringli, bilo je da se kuva dok ne ostaje trag varjače po dnu šerpe. Od kada imam mikro, ne bih ništa umela da skuvam na ringli, ni puding čestito.

Domacice,ja ti to sa mikro nikad nisam probala...Ja ukljucim sporet na 3(imam ono od 1 do 9) i mesam...Ali ga verovatno nisam ukuvala...Nije mi jasno da se nije stegao!!!Videcu veceras...SPOLJA JE GLADAC...SAMO DA UNUTRA NIJE JADAC!!!!

mama kristina sad da ti ja kazem kad mi je fil gotov ali samo ako obecas da neces da se smejes.....prvo dobro umutim zumanca i secer u odnosu 1:1 i kuvam u onoj posudi na paru kuvam na najjacoj vatri i mesam mikserom povremeno sigurno na svakih 5 min jedno 4 do 5 puta a gotov je kad stavim prst u fil da me opece i da ne osecam kristale secera pod prstima vodi racuna da umocis samo jagodicu prsta znaci ako je vruce dosta ne vrelo ali dosta vruce cisto da ne bih mogla prst u filu dugo da ostavim eto to je moj strucni ,profesionalni,precizni metod kuvanja fila na pari inace u mikrotalasnoj mi nema taj ukus i nije nekako penast i lagan kad se ohladi

i ja radim kao cilence samo ne umacem prst:)ne stojim pored sporeta svo vreme vec povremeno izmutim mikserom,inace taj ukus iz mikro mi se ne svidja a isto mi se hvata mora da se vadi promesa vrati tako da mu dodje na slicno bar meni,svako ima neke svoje cake za rad koje mu odgovaraju...ja licno nisam pristalica da pojedem bilo sta iz mikro pa tako ne volim ni filove u njoj da kuvam.

Sad sam smislila jos jedan razlog zasto mi je cureo fil:think::think::think:...mozda sto mi je u kuci bilo toplije...i ko ce ga sad znati!!! Proslo je u svakom slucaju...A sad posto je i Daca tu koliko treba da je cvrst krem za kindericu i jel da ne filujem debelo,da opet ne bude curenja:zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Donese mi sad komsija Libijac(stanar)divnu klopicu...Kus kus sa krompirom kuvamon leblebijom,nekim mesom i dinstani luk i puno nekog zacina dal je cimet ili ne ne znam ali slicno mirise...I neka njihova salatica...JAMIIII.....Taman sam htela da ne veceram!!!!Ali sad ne mogu da odolim! E da i ljuto je!

Drage moje drugarice MISIJA USPELA!!!:super::super::super:Sad me zvala zena odusevljena tortom,kaze topi se u ustima...i cela joj je pojedena!!!Jeeeeeeeeeeeeeeeeee.....Zamislite koliko bi bila socnija da nije iscurela!!!!!:zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Jaco hvala na savetima,domacici isto ,a i cilence i daca da znaju iduci put gorim prsteee.....:klap::klap::klap:

Back