KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
nije nista komplikovano, samo citas podatke sa same kartice. ne znam na kom si sajtu gledala, aliexpress je povoljniji sa shipping-om sad a cene su slicne, malo je manji izbor sto se tice samog alata ali ima zato svega, i garderobe i sijalica i svega. ja gledam alat za fondan a moj decko za kola :D

Na tom aliexspress sam gledala, i ja gledam samo ono što ima free shipping. Jedino čega se plašim je da nešto ne zabrljam, pa mi sa kartice skinu sve što imam. :( Jeste da to nije neka cifra, ali ako se uzme u obzir da hoću za probu da naručim nešto što košta 1000 dinara, onda i ako imam pet, pa mi skinu svih pet, nisam dobro uradila posao. :sad2:

ja sam porucivala par puta sa raznih sajtova, nikad mi se nije slicno desilo. svakako sad paypal je kod nas, ako se ne isporuci roba racaju se pare, i ne bi trebalo da se napravi takva greska. I mislim da paypal stiti podatke sa kartice. nisam bash citala za sta je sve dobro sto sad funkcionisemo preko njih...

Poslednja izmena:
p.s. konacno sam napravila stranicu na fb, zapocela pre 3 nedelje, dodavala sam slike sad i ljude. i onda vidim da postoji jedna stranica sa slicnim nazivom... jbg, sad nema da se menja. https://www.facebook.com/macinslatkisvet

Ali ja sam ustvari "dog person" z:hm:

Postoji stranica udruženja "Slatki svet" koje ja vodim, koje postoji dve godine unazad, a ima i nekoliko žena čije stranice sadrže u nazivu slatki svet. Mislim da na fb mžeš da promeniš ime i ako imaš nekog iz tvoje okoline sa sličnim nazivom bolje promeni da vas ne bi mešali. Jedino nemoj to da radiš ako si kačila ime preko slika.

Ima jedan Oljin slatki svet iz Bg, svi ostali su van Beograda, a taj oljin mi npr nije izbacivao ranije u pretrazi. trudila sam se da ne pogodim bash naziv sa beogradskim domacicama :D Nisam stavljala ime na slike, jos nisam naucila kako se to radi :D

Al' su me našetali od jutros!
Uglavnom - knjigovođe ali i bankari :zroll:
Uvek neko nešto zaboravi ili pogreši.
I opet nije sve gotovo... sutra sledi nastavak.
Inače, sneg je taman toliki da mogu da izađem iz garaže a da ne moram da ga čistim... Ako još malo pada - mislim da će auto ostati u garaži a ja preći na taksi - nema šanse da počistim onoliki sneg kroz dvorište. Mada... imam novu lopatu :cistisneg:

Al' su me našetali od jutros!
Uglavnom - knjigovođe ali i bankari :zroll:
Uvek neko nešto zaboravi ili pogreši.
I opet nije sve gotovo... sutra sledi nastavak.
Inače, sneg je taman toliki da mogu da izađem iz garaže a da ne moram da ga čistim... Ako još malo pada - mislim da će auto ostati u garaži a ja preći na taksi - nema šanse da počistim onoliki sneg kroz dvorište. Mada... imam novu lopatu :cistisneg:

Ljudski je gresiti :P

Dobar dan devojke :D
evo i ja se danas prijavljujem, nemojte odma strogo :super:

ja pravim figure , nacisto sam zakazala :confused:

juce sam pocela ,planirano 8 zavrseno 5 :roll: a sad je vec vreme da idem po Urosa u skolu , pa u vrtic po Sergeja ...popodne ih vodim kod zubara ,
znaci dan -pisi propalo
nocas cu da budem budna malo duze od planiranog 100%

Pazi ja sam knjigovodja, koliko puta ja pogresim ili zaboravim toliko puta moram i da jurim klijente da mi donesu papire u minut do 12 da predam PDV prijavu ili da jurim inspektore koji zagube predmet ili prosto "nemaju vremena ni nacina da zavrse svoj posao". Kad i mi knjigovodje ispravljamo greske poreske uprave ili kolega prethodnika niko se ne seti da doplati za nase vreme i usluge... Sve se to ispegla :D

samo da Vam mahnem , da se raportiram za danas , odoh kod moje kume na slavu . Inace je volim najvise na svetu , ali me uvek slatko nasmeje kad su torte u pitanju . uvek pravi neki novi recept , nikad ne ponavlja isti dva puta i uvek nesto fantazira. prosle godine me pita da li bi hocu da joj uslagiram tortu . hocu naravno . donese tortu a torta u velikom dubokom tanjiru . ja u smeh . nekako izvadim iz tanjira a ona kako je ohladjena tako je dno zadrzalo oblik tanjira z:shock:vratim ja nju nazad u tanjir i zavrsim . ove godine pitam da li hoce pomoc ili ce sama , kaze sama . zove me preksinoc , prvi put pravi dobosicu , kuva fil od cetiri jajeta pita kako da to odradi na sporetu ( zna da ja ne kuvam na pari nrgo direkt na ringli ) . kazem zeno luda kako cetiri jajeta ? kaze pise u receptu . ja njoj da treba na tu velicinu torte 15 jaja da bi sve mogla da odradi , ona meni kaze da ce povecati . zove me sinoc i kaze : uspela ! od 5 jaja ! nije bilo dosta da omaze i odgore ali ceto ona slagom da umaze . z:lol:Eto to je moja kuma . Ne mogu da docekam da probam tu dobosicu . ljubim Vas , javljam rezultat

Pa ovaj prcmoljak od doboš torte ti je od 26 jaja. :)

19nzol.jpg

:zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje: ako se prcoljak pravi od 26 jaja onda sam stvarno nestrpljiva , ajde Kato cekamo

obzirom da je kuma dosetljiva i da je prosle godine pravila tortu u tanjiru mozda je ove godine resila da to bude tacna za kafu :mrgreen:

Poslednja izmena:
Cao cure. Baš ste lude. Virmen ovde na brzinu nemajući nameru da bilo šta napišem (unuku mi rodjendan, doduše ne slavi ali smo svi tu opšta frka) i pročitam vaše postove i baš se slatko ismejem sa 'prcoljcima od torte' i kuminim majstorijama. Imam i ja biser drugaricu koja me zove na druženje i prženice. Prženice celo brdo ali tvrde i suve. Kaže imala je samo jedno jaje pa su zato takve. Ispekla žena celu veknu sa jednim jedinim jajetom i to da počasti drugaricu. :zblesav:
Ljubacod mene a kasnije stavljam neke sličice.

Back