KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ja sam par puta pokusala, svaki put mi se lepio fondan. onda sam otkrila ovaj kineski sajt i porucila par stvarcica za fondan malo od nasih malo od brace kineza :D nije neophodno ali je svakako lakse raditi sa svim tim drangulijama :D

Koji sajt?

E sad i jedno pitanjce, da li negde ima onih srebrnih tacni i kutija da se poruče a da nisi limitiran količinom?

Pakom iz Loznice ne limitira količinu, imaš ih i na FB, imaju i svoj sajt. A pogledaj u Tempu, ili u prodavnicama zdrave hrane.

E sad stvarno mooram da pitam: kukate kako odumire forum a neke članove jednostavno ignorišete, kao mene recimo. Napisala sam nekoliko postova na koje niko nije ni odgovorio sa :aha2: a kamoli nečim dužim...hmmmm

Na koje postove? Ja sam videla samo onaj za postavljanje slika, i videla sam da je Smeh odgovorila. Ja ne znam za ImageShack, postavljam preko TinyPic - a ili Dodaj.rs.

Ja sam svojevremeno pisala precizno i detaljno uputstvo... Sajt sa kojeg unosis fotke je drugi ali bi princip trebalo da je isti (stvarno se vise ne secam a sad me toliko boli glava da nemamnsnage da citam i proveravam) pa pokusaj da se snadjes, ako ne - vici pa da vidimo gde "zapinje".
http://forum.krstarica.com/showthread.php/313041-UPUTSTVO-POSTAVLJENJE-SLIKA-I-VIDEO-KLIPA

pa da...pokušala, međutim koji god link da iskopiram sada...postavi samo link ali ne i sliku :(
ZD -može li upustvo za neki dugi način?

Dobro vece :)

opet se umirila tema ajd Kale malo podvikni ;)
juce mi muz odnoi tortu :ok:a veceras sam morala sama , mislim ove glavne ulice su super al kad trebas da se zavlacis ....
uf bas sam se uprpila , jos povela decu da ne budu dugo sami jer mi nije blizu a moj stariji sin kaze "mama samo zamisli da je leto i ne brigaj onda za led :sad2: "

ajd uzdravlje odo da pravim figure za vikend

:zpozdrav:Pa ZD da se i ti konacno malo odmoris. Zasluzila si kad radis 200 na sat. Mi danas slavili Svetog Savu u skoli. Malo se druzili. Pozdrav od mene i laku noc. Sutra ujutro moram u skolu anpo ovom vremenu mi se ne izlazi nigde. Uh sto nevolim zimu, a sneg pogotovu:zzima:

onaj sto nam iskace svima verovatno na banerima www.banggood.com. Sad su poceli da naplacuju shipping ali nasla sam drugi sajt, isto imaju taj alat, sve to kinezi stancuju, sajt je www.aliexpress.com. Za neke alate se placa shipping za neke ne. Ne moze se bash sve naci sto kod nas ima u ponudi ali svakako ima svasta nesto. Posto mamina strina (nazovi moja baba koja je 15-ak godina starija od mene) isto pravi torte samo u Loznickom kraju taman sam nesto i njoj porucila. Prvi put sam za probu porucila neke sitnice za 4 dolara da vidim da li ce stici (slanje je tad bilo besplatno) i naravno sve uredno stiglo pa sam se sledeci put usudila da porucim za 30-ak evra svakakvih drangulija.

Ja kutije i tacne uzimam od jedne firme cije tacne i kutije mozete naci i u metrou i jos nekim hiper marketima, mislim da su cak njihove i u eurowilt-u. Direktno od njih kad uzmem npr kutija mora 25kom, tacni 25 ili 50 nisam sigurna ali dodje za trecinu jeftinije otprilike. Kutije za sitne kolace su pakovane po 50 - 100 komada, zavisi od nosivosti i vrste kutije.

Onih izbacivaca za oblike, silikonskih kalupa za sugarweil, fondan, oklagije to uglavnom ima, samo obrati paznju da negde ima troskova shippinga (i nisu mali) a negde je free shipping ali se ceka 15-60 dana isporuka. Neki su povoljni, pogotovo ako imaju popust na neki artikal a neke se ne isplati cekati jer je cena slicna kao kod nas. Meni je stiglo za 3 nedelje otpilike. Neke stvari ne mozes bash preko neta kupiti, npr nastavke za spric se nisam usudjivala na porucim a i ne moze na komad a u setu su npr neki koje vec imam. E da videla sam u metrou da ima da se kupi paket jednokratnih kesa za dekorisanje, mislim da je 100 komada oko 1500 dinara. bilo je jedno pakovanje otvoreno, nisu jake kao one wiltonove ali nisu ni kao kese za zamrzivac.

I firma Avis iz Kragujevca je pocela preko njih da distribuira korpice za kolace i mafine. povoljni su i pakovanje korpica za sitne kolace ima lepe dezene i mnogo je povoljnije. Ja sam tek pocela da radim od skoro i sitne kolace pa sam uzimala koliko mi zatreba u lokalnoj knjizari, nisu bash bile jeftine a znale su neke da se rasire skroz same od sebe.

baš ima svašta nešto , ja stigla do desete strane , a već sam potrošila puno para ;) Dobro jutro i dovidjenja , odoh raditi ...

Ja zaginula noćas do pola dva, i opet nisam pregledala sve. :eek: Čekam da se javi Kittycat, da mi kaže kako se plaća, kojom karticom, u kojoj valuti i takko te tehnikalije. :) Pa ću da naručim nešto sa neku siću, čisto da vidim kako funkcioniše.

Ja sam placala obicnom visa karticom, vezana mi je i za dinarski i za devizni racun ali je tad skinulo dinare jer nije bilo deviza na racunu :D Kad napunis korpu i ides da zavrsis porudzbinu trazice ti broj kartice, onaj kod na poledjini i datum do kad vazi. Ne znam koje jos kartice mogu ali ima padajuca lista da izaeres vrstu kartice.

- - - - - - - - - -

E da, dobro jutro z:)

Ja sam placala obicnom visa karticom, vezana mi je i za dinarski i za devizni racun ali je tad skinulo dinare jer nije bilo deviza na racunu :D Kad napunis korpu i ides da zavrsis porudzbinu trazice ti broj kartice, onaj kod na poledjini i datum do kad vazi. Ne znam koje jos kartice mogu ali ima padajuca lista da izaeres vrstu kartice.

- - - - - - - - - -

E da, dobro jutro z:)

E srce si. Mnogo ti hvala. Baš običnu Visa karticu imam, i bolje baratam sa dinarima nego nekim stranim valutama. Kada izvršiš porudžbinu, da li ti izađe koliko će ukupno koštati? Možda sam dosadna, ali ne zameri... :rumenka:

Back