KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Snijeg je i mene zavijao izgleda, plus naravno sto sam se uobrazila, to se podrazumjeva :znamiguje: z:p U utorak popodne smo isli po kcerku kod svekrve i odjedno me steglo grlo, nos poceo da curi kao blesav, evo jos me to muci. U cetvrtak sam jedva stajala na nogama, vukla se kao prebijena macka dok sam filovala torte...
Kasnije cu citati sve postove u vezi Italije, sad na brzinu samo da se prijavim svojoj raji sa foruma, uz naporan put i obim posla nakon njega, pa i tu prehladu ili sta li je vec jos se posteno nisam ni naspavala a kamo li odmorila :zroll: No, ne mari, sve ce to vec da prodje, ali nasa Rimini exkurzija vazda ostaje, ljubim vas z:poz:
Naravno, sada sam odmah procitala sve postove unazad (kad ih i nema puno, a i o tome se raspravljalo...) Znaci na sajmu je bilo EXTRA, sve potpisujem sto je raja sa putovanja rekla, ni to sto je Nole izgubio bas to prijepodne cim smo se vratile nije uopste uticalo na kez na mom licu, tako mi je bilo divno, tako sam napunila baterije, ma nemam rijeci... Svidja mi se ono sto je moja simba rekla u vezi voljenja prije i OBOZAVANJA poslije exkurzije z:gs:
odoh da pripremim caj, stiglo moje starije dijete sa snijega, evo ga sav mokar od glave do pete

Poslednja izmena:
Toliko pokusavam da okacim sliku, stalno me izloguje... iznervirah se...

Citam vase komentare o (ne)aktivnosti, ja cesto udjem na forum vidim da niko nista ne kucka pa samo izadjem... Moram jos staza u kuhinji da nabavim da bih se utopila u ekipu :zstidljivko:

Idem spremati jednu klasicnu kapri sa fudbalskim terenom od zelene cokolade :konfete: drzite mi fige

jos jedan pokusaj... Moja armija povodom rodjenja jedne smizle... z:) nisu svi stali na trpezarijski sto... armija od 250 kapkejka

kapkejksi.jpg
kapkejksi.jpg

Dobro Vam jutro na ovih -13 u hladu:sad2: Upravo zavrsavam tortu i razmisljam koliko stvarno ne volim zimu i sve njene radosti ... Znam da cu sad pokrenuti lavinu komentara kako je zima lepa , cist vazduh kad napada sneg , grudvanje , uzivancija sa decom ... jedino sto me tesi , sto se ove hladnoce nisu desile u decembru nego kraj januara , pa cu valjda nekako preziveti jos dva meseca . I ne ide mi iz glave koliko smo imale srece prosli vikend sa vremenom ... odoh dalje raditi ...

I meni se jutros uopšte nije ustajalo. Noćas sam zaginula, pa sam se nervirala jer je torta trebalo da bude prekrivena reljefnim fondanom, a ja zaboravila da pređem silikonom. :sad2: Pa sam onda improvizovala, i sve je ispalo ok, ali sam se živcirala, i tako...

Sada idem da pravim torte mom sinu i mom tati, sutra im je imendan...

Joj nista gore nego kad te krene od ranog jutra... Nafilovala inoc tortu, rekoh ajde poranicu pa da zavrsim dekoraciju.

Oko 10h primetim da je torta malo smeksala tj da frizider ne hladi!!!!!! sreca pa je minus, otvorila vrata terase i od cele kuhinje napravila frizider... Zavrsim torticu, smrznem se u procesu, i ajde lepo da se zapakuje... Kad cvrc, savije se malo kutija i pipne gol, ode mast u propast, puce pa ajde jovo nanovo a kupac samo sto nije dosao da preuzme tortu!!! Sve u svemu uspela sam da zavrsim sve jer su malo zakasnili... Evo kako je ispalo
teren.jpg

jao sto mrzim kad sjb nesto 5 do 12.....pa frka, panika...nedavno sam zakacila onu pufnastu masnu vrhom fizidera i pukne mi, a musterija vec zvala da je krenula.....a cerkica kraj mene place li place da je uzmem, ona vristi, ona place a i ja samo sto nisam zaplakala od muke....a fondana u toj boji nemam vise......sreca pa svekrva zivi pored pa trci nosi dete, ostatke od kraka masne u mikro i nekako izvucem traku i popravim to, zalepim i taman stize musteija......uhhhhhh

Ja nisam pravila tortu... samo sam kuvala riblju corbu i spremila ribu za rosstilj i napravila priloge i baklavu i kiflice sa kokosom za klince iseri kuglice a Tanju...i jutros ispekla pogacu za groblje ... Nisam nista zabrljala ali sam se i u poslednjem momentu setila da sam zaboravila da porucim cvece,,, Bili na groblju, pa kod mene na rucku sad guram sudove u masinu i mislim kako me krvnicki boli glava.
Nocas sam skontala da mi je "umro" grejac u radijatoru jesenas ugradjen. Cak i da priznaju reklamaciju, da bi se grejac zamenio treba ispustiti citavu mrezu... :dash:a kod mene nije voda nego neko sredstvo protiv smrzavanja... ne bas jeftino. :aaa:
Kad sam kod kuce nije problem, imam peckicu, ali necu smeti da je ostavim ukljucenu kad odem na posao jer nema termostat.
I tako... da ne kazete posle kako ovde niko nista ne pise ;)

Ja bih ovo centralno grejanje skroz ukinula koliko je lose kod nas, ja sam danas (posle hladjenja kuhinje) morala da upalim dodatna dva radijatora na struju da bih zagrejala stan jer sam ionako vec prehladjena + dormeo+ 3 sloja garderobe na meni :zima2: inace sam zimogroziva ali posle danasnjeg zavrsavanja torte na -3 C moram da se otopim

A moje dete, podstanar u Beogradu, spava u majici na kratke rukave, tako mu je dobro CG. Doneo kući posteljinu, i donji deo pidžame. Ja nisam ni obraćala pažnju kada sam stavljala u mašinu, veš nisam pružala ja, nego kada sam kupila, vidim nema gornjeg dela pidžame. :eek: Ja ga pitam je l zaboravio da ga donese, a on kaže:" Ne, čist je, uopšte ga ne koristim."

Ne znam u kom je delu grada ali verovatno NBG z:) Nas stan je na visim spratovima u soliteru pa imamo posebno u zgradi podstanicu za grejanje iz koje bi trebalo malo cesce radnici toplane da dopune sistem kada je lose grejanje. Naravno da niko od njih ne dolazi pa nas domar na par dana dopuni sistem. Da nije meni mog uljanog radijatora cvokotala bi...

trebala bi mi mala pomoc: izmenjali su imageshack pa ne mogu nikako da provalim kako da postavim slike a ne samo link do slika. neko?
Ja sam svojevremeno pisala precizno i detaljno uputstvo... Sajt sa kojeg unosis fotke je drugi ali bi princip trebalo da je isti (stvarno se vise ne secam a sad me toliko boli glava da nemamnsnage da citam i proveravam) pa pokusaj da se snadjes, ako ne - vici pa da vidimo gde "zapinje".
http://forum.krstarica.com/showthread.php/313041-UPUTSTVO-POSTAVLJENJE-SLIKA-I-VIDEO-KLIPA

Sto se grejanja tice, ja sam bila npr. u prvom razredu kad je u kucu uvedeno centralno grejanje. Prvo je bilo na naftu, posle na gas. Uvek termostat i ukljucivalo se "na dugme", citava kuca topla... vise se jedva i secam kako je izgledalo kad nije bilo tako (osim onih groznih godina krize i sankcija kad su nam gas pustali samo nocu). Kad je gas uveden, racuni su bili smesno niski, ali je to valjda prvi artikal u ovoj zemlji koji je imao tkz. "ekonomsku cenu". I jesmo ga se naplacali, ali su moji uvek govorili (sa pravom) da se i taj komfor da se grejanje pali "na dugme" do temperature koju sam odaberes - placa.
Sad je problem sto sam u citavoj toj kuci ja sama i sto me nema po citav dan tako da, cak i ako zanemarimo cifru (koja bi svakako bila astronomska) - bilo bi tesko bahacenje ukljucivati grejanje za citav prostor.
Posle konsultacija i savetovanja sa onima koji znaju kako to moje grejenje funkcionise, dosli smo do toga da je najoptimalnije u sistem ubaciti to cudo protiv smrzavanja i radijatore u mojoj i u dnevnoj sobi ubaciti elektricne grejace.
Tako je i uradjeno... Ali... Grejac u mojoj sobi od pocetka nije radio (recimo da je jednom zagrejao i - umro), ovaj u dnevnoj je radio najnormalnije sve do sinoc.
I bas je nasao kad ce da otkaze!
Inace, da radi kako treba - sasvim je prihvatljivo resenje... lepo on to zagreje i racun je prihvatljiv...
Sta cu sad da radim i kako da resim problem - andjeli znaju.

Ako je vec toliko skupo i komplikovano zameniti ga, bolje kupi jedan radijator na struju da preguras ovu zimu, ionako nece jos dugo.

Ne znam, ova Zemunska toplana je cudo...kancelarija mi je odmah iza toplane a i tamo mi je radijator mlak, zvala sam i jednog radnika iz toplane i platila da mi ocisti tj ispere radijator jer smo mislili da ima taloga u njemu pa da je zato losije grejanje medjutim bio je cist... u kancelariji dogrevam klimom i nikad mi ne stigne racun veci od 2500 dinara a imam dosta potrosaca (2 kompa, 2 stampaca, bojler, 7-8 velikih neonki + klima koju ne gasim).

Jaaaaaaaoooooooooj sta sam sad izvukla iz naftalina z:D

Pre par godina, kada sam spremala torte i kolace iskljucivo iz hobija i ljubavi, odlucila sam da spremim fondan po Minjinom receptu za kumin rodjendan... Ovako je to izgledalo :zstidljivko:
30062010246.jpg

Ovo je ustvari moja prva fondan torta :D bez peglanja, puter kreme, sa drvenom oklagijom i starim modlama za keksice :D

Back