KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ako se ne snadjes ti nalepi vafer sliku, nek slaki odstampa, mislim da bi i tako moglo bez problema......ako je za okolo, mislim da bi glat moglo......
na brdo recepata za dobosku ide 5-6 jaja, ja sam je juce prvi put pravila pa sam citala do besvesti......mene ce u nesvest baciti ona secerna glazura, evo psihicki se pripremam da je radim po treci put.....z:((]

dobro jutro z:lol:

ajmo devojke , budjenje, znate li kako je bilo hladno jutros u sedam sati :zima2::zima2::zima2:
ima li dobrovoljaca, da nam za danas nametne neku zabavnu temu .... tako mi funkcionisemo :znamiguje:

ja cu danas da pravim kapri tortu ali cu povremeno i da Vas obilazim, bez brige necete biti same :zpozdrav:

ako se ne snadjes ti nalepi vafer sliku, nek slaki odstampa, mislim da bi i tako moglo bez problema......ako je za okolo, mislim da bi glat moglo......
na brdo recepata za dobosku ide 5-6 jaja, ja sam je juce prvi put pravila pa sam citala do besvesti......mene ce u nesvest baciti ona secerna glazura, evo psihicki se pripremam da je radim po treci put.....z:((]

Kakav treći put? Upržiš šećer, dodaš kašiku sirćeta, promešaš da sirće ispari, i sipaš preko kore. Velik nož provlačiš kroz parče margarina, i obeležiš parčadi.

Nemoj me sekirati, kakav treći put.

dobro jutro z:lol:

ajmo devojke , budjenje, znate li kako je bilo hladno jutros u sedam sati :zima2::zima2::zima2:
ima li dobrovoljaca, da nam za danas nametne neku zabavnu temu .... tako mi funkcionisemo :znamiguje:

ja cu danas da pravim kapri tortu ali cu povremeno i da Vas obilazim, bez brige necete biti same :zpozdrav:

Znam ja koliko je hladno bilo... zaglavila u kancelariji nocas. krecem u 7 kuci da odspavam sat vremena pa opet na posao kad cvrc...zaledila creva na kolima, nece da upali...

Znam kako mu je, i ja bi se zaledila napolju :zima2:

Napolju je katastrofa. Mene je par puta jutros dok sam isla na posao tako poneo vetar da sam mislila da cu da poletim svaki cas. Pri tom uopste nisam lagana haha

Meni je januar bio slab, ali se ne zalim, bas mi je falio odmor. Zato cu ovog vikenda da padnem na nos, u 3 dana imam 10 torti, bice veselo.

Napolju je katastrofa. Mene je par puta jutros dok sam isla na posao tako poneo vetar da sam mislila da cu da poletim svaki cas. Pri tom uopste nisam lagana haha

Meni je januar bio slab, ali se ne zalim, bas mi je falio odmor. Zato cu ovog vikenda da padnem na nos, u 3 dana imam 10 torti, bice veselo.

kakvo vreme najavljuju za hladjenje filova bar nemoras da brigas, svih 10 ima da se oladi na terasi za pola sata :zroll:

ZD mani me, prvi mi nisu bile lepe linije, jedna je bila dosta sira od druge pa je upadalo bas u oci, valjda sam prejako zasekla....drugu nisam ni uspela lepo zamazati a vec se secer ohladio.....a treca je bila savrsena, posto prvi put to radim nisam bas ni ocekivala da ce izprve biti dobro....nego da se pohvalim stigla mi je juce poruka od musterije u vezi doboske, inace je musterija porucila kao poklon za svoju mamu koja je obozava....i evo kopirana poruka.....:)

cao,samo da ti javim da se mama odusevila sa tortom, i sa izgledom i ukusom, kaze da godinama nije jela takvu dobos tortu,cujemo se za sledeci rodjendan..... z:p

pravila sam po receptu ZD......:)i bas me je obradovala poruka, pogotovo sto sam dobosku pravila prvi put u zivotu

Nisi ti to dobro pogledala. Inace ja sam definitivno i zvanicno prestala sa pravljenjem torti za prodaju, jer sam shvatili da nemam vise vremena a ni zivica za to. Mnogo se nerviram oko svega kad pravim tortu, i u kuci je nepodnosljiva napetost ha ha ha. Muz je presrecan. Sada je to hobi u pravom smislu te reci, bar ce moja deca i deca rodjaka imati lepe torte za rodj dokle god to budu zeleli.

Jeste, Kaca je u pravu, ovo je vreme idealno za brzo hladjenje filova... bar neka korist od hladnoce :D
Meni je pre neku noc nestala struja od nevremena, morala sam da ostavim dekoracije na pola do ujutru i sad kaskam, mrzim to kad mi ostane za zadnji cas da dovrsavam dekoraciju a nije da mi se ne desava cesto i nevezano za nevreme :D kampanjac, sta cu :)

Da se i ja upisem :) Dugo me nije bilo... Od kako sam ponovo pocela da radim ( bila na porodiljskom) ne mogu da se sastavim. Ovog vikenda manje posla taman da malo odmorimo.
Moram da podelim sa vama... mnogo sam srecna muz je nasao posao :D Daj Boze da sve bude kako su razgovarali i dogovorili...

Back