KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dobro jutro jeli ko za kafu :)kod mene pada kisa danima ,torte se znoje a ja se nesekiram .Juce mi se kcerka zaglavila u stanu nije mogla dusa otkljucati vrata ,pa je radila visa sila .Uspesno smo razvalili vrata tako da danas moramo ici kupiti druga .Mene nema danima ,pa kad dodjem samo se nesto zalim .Eto i meni je sad mnogo lakse kad sam sve ispricala cmokam vas sve :cmok:

Jutro , drage moje , tortice gotove za ovaj vikend , iduće nedelje opet imam za sredu i četvrtak , a što to ne volim usred nedelje , neću se ništa uspeti odmoriti ... od sličica od torti i dalje ništa , treba da savladam ove nove programe , a vremena nemam ...

e to je najlepse kad nemas torte za nedelju.....onda lepo u subotu samo cekas musterije i razdelis torte pa malo uzivanja za vikend.....ja mrzim kad imam i za nedelju, kao sada.....pa jos i sledece nedelje radnim danima, pa odmora ni na vidiku....kao sto me ceka, jer vec za utorak imam jednu.....:dash:
al sta se moze, takav nam je posao.....
e juce sam prvi put odbila musteriju, zovu juce i hoce tortu za danas, sa sve figuricama pepa prase i famili......a ja u poslu preko glave...aj reko da im izadjem u susret reko moze da je slika od fondana, al ona bi bas figurice...valjda mislila da cu i tu popustiti, e sto je previse, previse je....i ja lepo odbijem.....e pa ne dam ni ja vise da me svaka budala jasi....:D

E neka si, pa jednom moras postati malo i OPASNA, jer bezobrazluku i nerazumjevanju nikad kraja.
Joj, ja evo sad isto gledam , ma ja i kad nemam za nedelju onda opet taj dan navalim na figurice, da te Bog sacuva, pa ne moze se drugacije kad imam za svaki dan sem ponedeljka naredne nedelje, a za vikend isto imam 3 nije puno, ali sa brdo detalja i figurica. Nema uzivancije ni u nedelju. Sada idemo na neki rodjendan, ove godine i ja idem malo u skitnju, obicno samo posaljem djecu i tortu. To je jedna od dvije torte koje u toku godine radim skroz sa slagom, namucih se da je izravnam danas, samo tako... kako izravnam stranice, tak mi se ivica podigne na gornjoj povrsini i sve tako, uh... kad vidim Ivanine slag torte na kojima ukrasa na ivicama uopste nema, nego ravne kao da su kutije, ma nikad ja to necu znati

E Daco kad se vidimo sledeci put donecu ti jedan lenjr sto izravna odgore samo tako slag.....pisala sam jednom na temi alatke......otkada sam ga otkrila torte su mi savrseno ravne....ni ja ne znam savrseno te ivice.....ma Ivana i Kata to rade za medalju....
Ja sam gotova za veceras, sredila kuhinju, istusirala se i sad odoh na zasluzeni odmor, ljubim vas za laku noc

Moja Dunja na rodjendanu se tako razalostila, jer je tu bio animator za djecu od 9-10 godina, treci razred i naravno igre prilagodjene tom uzrastu. Kafu ni skrnula nisam kad ona dolazi i place da je ALjosa tjera, da je on bezobrazan itd... tako da sma u par navrata morala ici po njenom naredjenju do njega i da mu kazem da je vise ne tjera. A ja sta cu, moralm otici i kao jako ga naruziti, jer jedino tako se ona smiri. A onda mi onaj animator kaze da je on morao zamoliti ALjosu da skloni sestru jer su se u par navrata igrale igre gdje bi je ovi veliki srusili i ne bi ona mogla da ih prati. Onda u tim njenim tracanjima od sale gdje su djeca do stepoenica kojima se penje do kao nekog potkrovlja gdje su roditelji, tu negdje je stajao neki sto sa tockicima na kome se iznosi torta, sva njegova konstrukcija od metala i dole tockici. Tako je naletila na onaj cosak, da se meni stomak okrenuo, kad je pocela da place... Em ljuta i tuzna, em vec pospana jer je to bilo oko pola 9 navece... ma bas bzv. Eto, oni spavaju vec uveliko, ja dekorisem ovu spratnu za sutra i sve mi se nesto skupilo... bas bi mi prijalo da se barem sutra mogu odmoriti

i opet a jaooo....ja sam imala neku ludu srecu pa mi se u dve trudnoce pokvario samo jedan zub...a bas sam se pribojavala od toga....e sad jesu li to babske price da se u trudnoci kvare zubi ne znam, ali eto ja dobro prodjoh
Jaooo grdice nas Kata opet :zcepanje:
Nego Daco prezive li te muke, ma izvadis gada i bices mirna...:)

NE smijem mnogo da spominjem, ali nije lako bilo danas, ne volim kada neko ima puno posla sa mnom i brige, ali doktorici nije bilo lako jer sam bila blijeda kao krpa nakon uboda. Sto blijeda, sto za mal se ne onesvjestih, ali dobro, prezivjesmo i ona i ja...NEcu kazem da pricam, ljutice mi se moja simbioza. Ali zub je izvadjen i pola mene je utrnuto jer sam dobila 4x dozu jer nikako nije htjelo da mi utrne. A dva fila sam skuvala i treba to rijesiti i zavrsiti figurice i dekorisati jednu tortu. Uh, bas mi je prisjelo sve. Jos meni dr kaze ako jutro nije moje doba dana, da dodjem popodne drugi dan, ja kazem sad ili se ja ne vracam, jer tako sam se organizovala i gotovo, a nemam kad ni da me boli nesto.

Simbiozo moja , samo kad je napolju ! Šalim se ja malo , u suštini mrzim odlazak kod zubara i u suštini se bojim ići kod zubara i u suštini svaki moj dolazak sam posle odbolovala bar tri dana jer mi se sve toliko protrese u organizmu da moram odbolovati baš onako . Ali kad se mora , mora se . I ja odem , nikad to ne odugovlačim iako mi bude frka nevidjena . Strah kod mene nikad ALI nikad nije bio opravdanje da se nešto ne uradi . Stisneš m... i odradiš stvar . Tako da mi je drago što je napolju ... a sad odoh , ne znam ovih dana gde udaram ...

Daco samo nek si se ti resila gada.....sad si mirna.....
Natasa nista ne brini, kad ja mogu pored bebe i malo starije devojcice mozes i ti....nista se ne sekiraj...nece ti bas biti opusteno kao kad je jedna dve ali pregura se to...
ja sam malopre zavrsila dekorisanje jedne torice i sad malo odmaram dok beba spava a rucak lagano se krcka...za vikend samo jedna torta i to za petak, prosto ne mogu da verujem, ali neka, bas ce mi prijati odmor......bice :manikir:

Tako je pusto na ćošetu svaki dan. :( Kod mene se polako spremaju ukrasi za tortice, to što neću imati gotovo, od mojih iz proizvodnje, moram sama da odradim. Sadje bio mali pljusak, opet sunce, ali sa grmljavinom. Spremam se za jutarnji start za kuvanje filova i pečenje doboški. Samo 4 treba da budu gotove sutra. Šta je to za mene? :mesi::mesi::mesi:

Jao kako me ova rana boli, ma ne rana gdje je bio zub, nego ovaj prokleti prvi ubod anestezije. Natekao mi obraz i stalno mi neka kao muka, ista ona kada mi je ubodeno to mjesto, taj zivac valjda se jos nije smirio. Kako mi ovo nije trebalo sada pred vikend. Ma sada odoh na FB napisati da ne primam vise porudzbine za sljedeci vikend, em mi je sinu rodjendan, em mi stvarno treba odmor. Pored onih koje vec imam narucene,a nema ih nesto previse da ja to ne mogu stici, ali vise mi ne treba. I zub ce do tad proci, ali da malo dodjem sebi

Ćaos devojke. Ja ne mogu da se povrtaim dva dana, što zbog torti, a malo i zbog škole. Nekako kad krenu obaveze, ne baš krenu.
Prošle srede koleginici umrla majka pa smo išli u Niš na sahranu, u petak dan škole, obaveze celg dana, a mi za vikend imale gomilu torti. I babu sm dovezle iz sela i uposlile je da peče korice. A za ponedeljak i utorak nam se pre desetak dana najavila komisija za eksterno vrednovanje, svuda se najave mesec dana unapred, a kod nas deset dana. Traže sve žive papire, bilaze časove, prate rad sa decom po inkluziji, dodatne, dopunske, razgovori sa decom, roditeljima... Najlakše rečeno, izvrću školu naglavačke. A meni to prvi put da mi neko dolazi na čas. I džaba meni što znam da su mi svi papiri uredu, da imam dokunetaciju, tresla sam se kao prut kako će taj čas da prodje jer sa decom se nikad ne zna. Na svu sreću, deca se ponašala isto kao i uvek, čas mi jeste bio za nijansu lošiji nego što inače bude, valjda sam ja imala tremu, ali bitno da je mene nadzornica nahvalila kod direktorke i da nije imala zamerki na moj rad. :srecan: E kad je sve prošlo ja dva dana ne mogu samo da se naspavam jer sam cele prošle nedelje spavala po 2 - 3 sata dnevno.

Back