KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Haloooo, gde ste? Odmarate? Ja se mogu pohvaliti da sam ovaj vikend sasvim dobro pregurala i preživela, zahvaljujući vašim savetima. Pripreme sa ukrasima sam odradila po malo ponedeljak i urorak, sredu uradila komplet filove i tri doboške a ostatak u četvrtak. Petak se samo ukrašavalo i pekle još speci brze porudžbine dva rolata i jedan mini tartuf tortica. Ali, nisam tako umorna, kao kad sam radila po dve torte navrat na nos, bez organizacije i plana, na vrat na nos. Odo da postavim sličice.

moram nekom da se iskukam . Ovaj vikend je bio prilično haotičan , sa nekim uletačima za torte . Medjutim , sve lepo organizujem da bi juče popodne mogla sa curama u Madju . Još mi mm kaže da malo oladim , da usporim , da mogu to i preskočiti , ali eto , kad volim da lunjam :) Kad u 10 juče prepodne mi zazvoni mob , jedan moj stari drugar , pre smo se jako puno družili , sad malo redje , volim ga ko brata , ali je nevidjena lucprda , uvek u nekom " biznisu " , živi i on i porodica vrlo haotično , uvek nešto petlja ... Kaže mi da kumuje , da je posle venčanja večera za njih 15 , da prvo nije trebala torta , sad treba , jel imam neku gotovu , nije bitno ni kakva je ... Pitam ga da li je lud , a on kumi , moli da mu pomognem . Srećom , imala sam nekog fila viška , razmišljam u glavi da mogu sve to i eto , pristanem . Brzinom svetlosti sam ispekla kore , nafilovala filom i šlagom , poredjala sve u turila u friz na ladjenje . Sednem u auto i pravac Madja . Vratim se u pola 7 , zagladim tortu , prekrijem fondanom , poturam neke cvećkice koje sam imala u rezervi , stavim mladence na tortu i isporučim tortu u pola 9. I pitam ja Vas : ko je tu ludji : on ili ja ...

Kato ziva bila, normalna li si ti, nije ti dosta ona dva posla i jos torte i jos lunjanje i jos uletaci raznorazni...
Evo bas kad smo kdo toga, sinoc se na fb kuckama sa jednim kolegom sa faxa i kaze on meni :"Sjecam se ja tebe bas onaoko dobro, vazda si bila kao prikljucena na struju!" Eto, KAto moja, tako i ti

Uzgred , jedno pitanje za Goricu ... GORICE !!!! Ne znam na kojoj temi je bila ona Tvoja pita sa jagodama , ne mogu da nadjem , pa da Te tamo pitam . Znam da si mi nakuckala recept i ja sam je pravila prošle nedelje . E sad : biskvit je ispao ekstra za desetku , ali onaj fil sam sve zbućkala kako si mi napisala , medjutim jagode su baš pustile sok ili šta već , uglavnom kad sam ja pitu načela , iscuri iz nje sav onaj fil , samo jagode i to ne sve ostaše kod testa . E sad , da li sam pogrešila što sam pitu mlaku načela , nisam čekala da se ohladi i fil je bio još prilično vruć pa se možda nije stegao ? A već kad sam ga umešala bio je prilično redak . Gde sam pogrešila ?
Moderatori , izvinte ne znam gde se o ovoj piti kuckalo , pa pitam ovde ;)

moram nekom da se iskukam . Ovaj vikend je bio prilično haotičan , sa nekim uletačima za torte . Medjutim , sve lepo organizujem da bi juče popodne mogla sa curama u Madju . Još mi mm kaže da malo oladim , da usporim , da mogu to i preskočiti , ali eto , kad volim da lunjam :) Kad u 10 juče prepodne mi zazvoni mob , jedan moj stari drugar , pre smo se jako puno družili , sad malo redje , volim ga ko brata , ali je nevidjena lucprda , uvek u nekom " biznisu " , živi i on i porodica vrlo haotično , uvek nešto petlja ... Kaže mi da kumuje , da je posle venčanja večera za njih 15 , da prvo nije trebala torta , sad treba , jel imam neku gotovu , nije bitno ni kakva je ... Pitam ga da li je lud , a on kumi , moli da mu pomognem . Srećom , imala sam nekog fila viška , razmišljam u glavi da mogu sve to i eto , pristanem . Brzinom svetlosti sam ispekla kore , nafilovala filom i šlagom , poredjala sve u turila u friz na ladjenje . Sednem u auto i pravac Madja . Vratim se u pola 7 , zagladim tortu , prekrijem fondanom , poturam neke cvećkice koje sam imala u rezervi , stavim mladence na tortu i isporučim tortu u pola 9. I pitam ja Vas : ko je tu ludji : on ili ja ...

Lepa moja niste ludi ni ti ni on nego su vremena luda, ludo se živi pa sve izgleda ludo,ludo. Što se mene tiče tebi svaka čast na svemu što radiš i šta sve stižeš, mada bi bilo dobro da poslušaš i muža - uspori malo valjalo bi da još dugo traješ.

Svi se nesto zale zasto je proljece ovako hladno, izgleda da jedina ja UZIVAM!!! Jeste da u stanu nije bas toplo, ali za cas se to od rerne pogrije, bolje ovako nego da se topi sve zivo...

Poslednja izmena:
Jao, Daco a kako ti ne smeta vlaga? Mene unisti, vec mi nije dobro kad pomislim na torte za Masin rodjendan za petak, svasta sam smislila a koliko cu moci da izvedem veoma je veliko pitanje sve se uzasno sporo susi :-/

Ne volim ovakvo vreme.. zato sam se i prehladila što je ovako hladno. Skroz sam slomljena.. a za subotu 5 torti četvrtastih i još idem u svadbu u BGD. gde treba bar u 9 ujutru da krenem. Za sebe neću ni peći tortu jer se bojim da će biti toplo a do popodne nemam gde s njom...

Back