KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ladyns, takva sam i ja bila, dok nisam par puta otišla kod ove i na kraju ukapirala ženska, da nemam čega da se bojim i da se samo blamiram, kad stenjem i jaučem. :D
Ma nema sanse da ne boli kada rovari onim burgijama oko zivca, ih... I moja zubarka je odlicna, nije mene toliko bolilo kada sam sad bila, to mi je i bilo cudno, jer zivac je tu izvadjen, a nema ni karijesa, ali ipak sve one alatke koje drzi u ruci, samo od njih mi malo jeza. Ali ja stvarno vjerujem svojoj zubarki, i super vazda odradi posao

Joj Dacika, ja te potpuno razumem što se zuba tiče, ako je neko sa tim imao problema onda sam to ja. Imala sam "dobru" školsku zubarku koja je uspela da mi upropasti tri zuba (a tako je prošlo još nekoliko dece u to vreme i to svi sa jedinicom gore levo, izgleda da je posebno volela taj zub :D), morala sam sva tri stalna zuba da izvadim još kad sam bila osnovna škola. Plus dva puta perisala ciste na korenu i operisala dva umnjaka, drugi put zaglavila na infuziji i primala injekcije. Zato posle svega kod zubara idem kao u šetnju, prevazišla svaki strah. :D

Inače ja se sad spremam za drugarsko veče, tj. malu maturu, a pošto krećem oko 7 rekoh da svratim da vidim šta mi vi radite.. Pravila sam mojim učenicima tortu. Njihove razredne starešine su rekle bez ukrašavanja i tako smo i dogovorili cenu ali sam ja ipak odlučila da ih iznenadim i ukrasim tortu, to im je poklon od mene. Ipak mi je ovo prva generacija osmaka kojoj predajem. :)

Ivana psssssst o zubarima, nemoj da mi Katu sekiras, ona jos nije prevazisla strah, i bolje da sto manje ide kod njih pa i ako ga i ne prevazidje :ok: :whistling:
Super se provedi na druzenju i neka si im ukrasila, odlicno iznenadjenje :super:

Ivana lep provod ti zelim, eee pa ti ce sad imati maturu svake godine :D blago tebi....:)
sigurno ce se iznenaditi....postavi nam slicicu kad uhvatis vremena da i mi vidimo.....
a nasao se ko ce o slikama, ja nisam postavila nista dva meseca.....:whistling:

Poslednja izmena:
Juhu , evo mene . Baš sam nešto sva ustreptala . Bila sam sa klincima u provodu . Danas je noć muzeja , pa smo nas troje obišli naš Somborski muzej i tri galerije . Iako ja nisam u tom fazonu , meni je slika ili lepa ili nije , što je najzanimiljivije , mom Daši je to sve ekstra interesantno . On je i insistirao da idemo , i svaku sliku koja mu se svidi je proučavao kako bi on mogao tako nešto da odradi . Inače , kažu svi , da on jako lepo crta ( ima 8 godina ) i recimo kad precrtava Diznijeve junake , skine ih original ... Mislim , ne planiram da mi ide u slikare , ali ga te stvari strašno interesuju . Sve u svemu , posle smo išli na picu , pa u kafić na sokić i stigli kući vrlo kasno .... ali je provod bio sjajan ....

Juhu , evo mene . Baš sam nešto sva ustreptala . Bila sam sa klincima u provodu . Danas je noć muzeja , pa smo nas troje obišli naš Somborski muzej i tri galerije . Iako ja nisam u tom fazonu , meni je slika ili lepa ili nije , što je najzanimiljivije , mom Daši je to sve ekstra interesantno . On je i insistirao da idemo , i svaku sliku koja mu se svidi je proučavao kako bi on mogao tako nešto da odradi . Inače , kažu svi , da on jako lepo crta ( ima 8 godina ) i recimo kad precrtava Diznijeve junake , skine ih original ... Mislim , ne planiram da mi ide u slikare , ali ga te stvari strašno interesuju . Sve u svemu , posle smo išli na picu , pa u kafić na sokić i stigli kući vrlo kasno .... ali je provod bio sjajan ....
Ja imam dvije drugarice ciji sinovi su jedan 1 drugi 2 godine stariji od tvog Dase, extra talentovani za crtanje, jedan ima brdo svesaka sa stripovima raznoraznih crtaca, sam izmislja radnju, cak i mami i tati kad nesto treba reci, objasniti sta je bilo u skoli ili sta zeli, on to odradi na par stranica nekog izmisljenog stripa. A drugi je glavi u skoli kad god sta treba nacrtati onda ucitelj ovlasti njega, a taj vise voli slikanje bas onako sa bojama, temperama i tako to. Obojica idu na slikanje u grad na privatne casove, to je koliko znam 30E mjesecno, obozavaju vrijeme provedeno tamo. Inace, na te casove idu iz prestiza djeca raznoraznih budzovana iz grada,a li pojma nemaju sa crtanjem kao njih dvojica, a oni stavrno uzivaju. Ako ti djete iam talenta za to mozda bi trebalo malo da ga isto negdje odvedes, da vidis da li mu se dopada rad u takvoj atmosferi. ALi ova dvojica se stvarno primjete da su posebni, ma bas ono kad se kaze UMJETNICKE DUSE

Dobar dan. :) Ja noćas nisam spavala uopšte, dremnula sam nekih sat vremena popodne. Došla sam sa drugarske večeri jutros u 5 i odmah sam nastavila sa jednom tortom. Baš smo se lepo proveli, izigrali se, a klinci su se oduševili tortom. Postaviću sličice kasnije.

Ma sta se to desava sa Margavita margarinom sa ukusom sl. pavlake, nema ga u Rodicu ni Univeru vec drugi vikend za redom, u svim okolnim prodavnicama po mom naselju smo pokupovali šta su imali u frižiderima i uopšte im više ne dolaze novi???

Ja imam dvije drugarice ciji sinovi su jedan 1 drugi 2 godine stariji od tvog Dase, extra talentovani za crtanje, jedan ima brdo svesaka sa stripovima raznoraznih crtaca, sam izmislja radnju, cak i mami i tati kad nesto treba reci, objasniti sta je bilo u skoli ili sta zeli, on to odradi na par stranica nekog izmisljenog stripa. A drugi je glavi u skoli kad god sta treba nacrtati onda ucitelj ovlasti njega, a taj vise voli slikanje bas onako sa bojama, temperama i tako to. Obojica idu na slikanje u grad na privatne casove, to je koliko znam 30E mjesecno, obozavaju vrijeme provedeno tamo. Inace, na te casove idu iz prestiza djeca raznoraznih budzovana iz grada,a li pojma nemaju sa crtanjem kao njih dvojica, a oni stavrno uzivaju. Ako ti djete iam talenta za to mozda bi trebalo malo da ga isto negdje odvedes, da vidis da li mu se dopada rad u takvoj atmosferi. ALi ova dvojica se stvarno primjete da su posebni, ma bas ono kad se kaze UMJETNICKE DUSE

Već sam se ja raspitivala po Somboru za neke varijante časova , ali u obzir dilazi samo raspust , jer je i ovako dovoljno opterećen . Ide na karate i na engleski ... a i košta to sve ... još ih je njih dvoje . U suštini sam uvek za to da decu treba usmeravati u pravcu u kojem oni žele i razvijati njihovu kreativnost u granicama normale i mogućnosti roditelja . I uvek sam zato da ono šta se opredele u životu , to moraju dobro raditi ili nikako . Videćemo , u svakom slučaju sam ostala zatečena njegovom iskrenom zainteresovanošću ( jer se deca ne znaju baš toliko folirati ) ...

Ma sta se to desava sa Margavita margarinom sa ukusom sl. pavlake, nema ga u Rodicu ni Univeru vec drugi vikend za redom, u svim okolnim prodavnicama po mom naselju smo pokupovali šta su imali u frižiderima i uopšte im više ne dolaze novi???

Nema ga ni kod mene od 1. maja, a kaže kuma da je u nekoliko navrata bila u Novom Sadu u svim velikim trgovinama i NEMA NI TAMO:sad2:
Najviše volim filove s njim i baš mi fali, skroz je fil drugačiji sa njim, lepši...

Zdravo devojke, samo da Vam mahnem :bye: , ja sam u nekoj guzvi izgubljena i u vremenu i prostoru, tata mi je bolestan pa ni ja neznam na koju cu stranu i gde udaram i posao i druzenje i internet sve je na minimumu :(:(:( ... puno Vas pozdravljam i bas mi ne dostajete :bye:

Evo i mene, nije me bilo malo duže. Čekala sam da prodje tema zubara. :zcepanje: Ovog vikenda sam imala dve tortice i brdo kolača. Sličice imam od fotografke na slavlju na fb profilu na vremenskoj osi, ili kako se to već kaže: Natašine Torty. Oduševila me cura divnim slikama, bez raznoraznih efekata. lepo, čisto, jednostavno.

Zdravo devojke, samo da Vam mahnem :bye: , ja sam u nekoj guzvi izgubljena i u vremenu i prostoru, tata mi je bolestan pa ni ja neznam na koju cu stranu i gde udaram i posao i druzenje i internet sve je na minimumu :(:(:( ... puno Vas pozdravljam i bas mi ne dostajete :bye:
Nedostajes i ti nama, primejceno je da te nema, pa nema. Nadam se da ce se tata oporaviti pa da ces ti sa nama opet intenzivno da se druzis, a i ostale aktivnosti da se vrate u normalu

Evo zavrsavam dekorisanje neke tortice srce za sutradan i u medjuvremenu pripremam sina za sutrasnji izlet u Sremsku Mitrovicu. A i citavo prijepodne do rucka smo Dunja i ja bile u gradu, svasta nesto trazila i naidjem ispred sportske jedne radnje guzva, kazu snizenje 50% jer se zatvaraju. Kupim ja tako sinu patike, i evo ga place citavo vrijeme od kad je dosao iz skole kako nisu sa vazdusnim djonom nego obicne, i akko nisu ovakve ili onakve, joj majko moja mila. Kad je bio mali nikad nije bio onaj tip da histerise u prodavnici ako ne dobije cokoladicu ili bilo sta sto mu je palo na pamet. A sad, uticaj drustva iz skole, ma da covjek izludi stvarno...

Dobro veče drugari ... evo mene , javljam se sa novog kompa , malo smo se ponovili . Dala sam mm odrešene ruke po pitanju izbora i majstora ( čike koji nam je instalirao program ,... ) i naravno pogrešila . Ajd što je kupio ljutu mašinu ( to je tako kad muškom daš odrešene ruke po pitanju izbora tehnike ) nego su instalirali sedmicu i na njoj sve nove varijante programa , koje ja nažalost baš i nemam vremena proučavati . Zna ja da je to manje više sve isto , ali stvarno se nemam vremena igrati . Tako da su mi pobrljavili i moj ustaljeni i uigrani način sredjivanja sličica , word mi nije isti ... Kada sam podigla glas i rekla da ja hoću tih par programa koje intenzivno koristim i to one koje znam , onda sam dobila po nosu da sam zaostala ! e tako je to sa muškima ....sad se mučim bezveze :evil:

Traži da ti uporedo sa novima instaliraju i starije varijante koje ti voliš, to jedno drugome ne smeta.
Ja od MM uvek tako tražim i super funkcioniše, a sve fajlove koje radim u novom programu snimam u starijoj verziji (inače ne bih mogla da ih otvorim u staroj...), i tako to ide dok se ne pojavi nešto još novije :confused:.
Fotošop imam u verziji CS6 i onoj mojoj omiljenoj prastaroj varijanti Fotošop 5 (za 11 generacija starijoj od CS6), i ne bih je dala ni za šta na svetu :heart:. Sasvim je dovoljna za sve moje potrebe a jednostavna za rukovanje.
Na žalost, čujem da će sada svi Adobeovi programi da se instaliraju preko interneta, valjda radi zaštite od nelegalnog korišćenja, a to će sigurno biti samo najnovije verzije pa će nam biti čupavo.
Inače, Vindows 7 je i moj dragi instalirao, pun entuzijazma krenuo da radi (a radi zahtevni grafički dizajn), pa je posle 2 dana nerviranja pobesneo :dash: i opet vratio staru varijantu. Ali na moj komp ne sme ni da pomisli da instalira dok ja ne odobrim. Šta će kad sam :metla:

Ja otkada koristim ovaj laptop, imam instaliranu sedmicu. Na desktopu imam Windows XP, ali ga skoro i ne koristim, tako da se ni ne sećam nekih razlika. :rumenka:

Inače, dobro vam ovo kišno jutro. Mm bio noćas na kvantašu, napokon počela prodaja. Malo parice da se vraćaju, dosta je bilo ulaganja. :) Hteli smo danas da kopamo bostan, ali vreme nas prisiljava da lenčarimo...

Back