KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
e nikako sebi doci, zove me zena danas, da pita kad moze doci sutra po tortu....a ja ladno zaboravila za to...ma imam i upisano i dzaba, kako mi se to desilo pojma nemam......strasno sa ljuta na sebe.....ma ekspresno sam umutila i ispekla koru, skuvala fil i skoro se ohladilo, jos malo pa cu filovati pa cu onda ustati u cik zore da dekorisem.....sad eno pravim traktor toma i neke detalje sto mogu ranije....ma sreca da danas nemam posla, sve tortice su otputovale jutos i ja se naostrila na veliko spremanje kuce al eto neda mi se.......

dobro da nije ujutru nazvala ...
i meni se desio peh danas ( biću fina pa neću koristiti grublje reči ) . Mladenačka ( tri komada ) svaka za sebe u dva friza . U jednom mi stoji i margarin . Otišla po margarin , izvadila i otišla dalje raditi ( frižideri su mi izdvojeni iz kuće ) . Zatim se vratim posle jedno dva sata i uključim mašinu za sušenje veša u istoj prostoriji i odem . Sve sreća kroz jedno pola sata odem opet tamo ( već se dosta ugrejala prostorija od sušilice ) i ugledam odškrinuta vrata od frižidera . Mal me infarkt nije lupio . A moja ( naravno najveća od te tri ) torta ne vlažna nego curi sa nje . To su oni stari frižideri koji nisu samootapajući ali su savršeni za torte od fondana . Ali od toplote ono leda što se u njemu nakupilo se otopilo i po mojoj torti . u fondanu već rupe ... Izvadim napolje , skinem fondan i sve ispočetka , frižider usput otopila do kraja ... i tako . Sva sreća pa sam primetila , da nisam dočekala veče da je nosim ...

O ljudi moji ljudski, onda kazu pravljenje torti je prost posao... Ma moji najblizi to jos uvijek misle, a kamo li musterije, ostali ovako sa strane koji smao gledaju torte kada su gotove, ma ne vrijedi ni trositi rijeci.
Ja jos radim, dekorisem neke sve gora od gore koliko su zahtjvene,a sada kada je vec skoro zora najgore mi dodju one dekoracije kojima se najvise radujem kad mi porucuju pa kazu, smao da budu te i te figurice, a ostala sminka kako god ti zelis, pusti masti na volju. Ma koja masta u ovo doba...
E pa sta da se radi, odoh ja onda da mastam...

Hvala lepa moja, ali samo na dva dana. Sutra se vraćam. Pojma nemaš kako je tamo lepo, sve procvetalo i mirišeeeeee. Obožavam proleće. ya koji dan dobijam internet pa ćemo se češće čuti.:cmok:
Proljece ... indenticno sa MILINA!!!
Meni bas takav odmor nedostaje, negdje bez civilizacije, samo drvece, mirisi i pjevanje pticica ujutro. Nauzivaj se i ne vracaj do potrebe za radijatorima

Proleće u prirodi ocenimo kada smo u gradu, pa se zateknemo u prirodi na selu u vreme cvetanja prirode. Tek sada kada je msneki spomenula, sam u potpunosti shvatila moje uživanje kod kuće. Stanujemo na kraj sela, gde imamo preko puta park i baruštinu: cvrkut ptičica i dreka žaba. Nema lepše idile.:) Već mi se ide ponovo nazad. :(

Blago tebi, ja jos pecem kore, a onda na filovanje 2 torte, sa sve otvorenim zubom kao vulkanom u ustima, uh al me boli. Rekla juce dr da kupim antibiotik ako ne prestane za 24 h od kada samo ga otvorili i morala sam uzeti, valjda cu sutra malo doci sebi. Mislim, stvarno, ovo mi je prvi put da sam isla kod zubara i da nema karijesa ispod plombe, nema kvara, ali postoji upala, tako da ce najvjerovatnije lijecenje biti vadjenje zuba. Juce zena brusila, brusila, pa snmimala, i vidi se upala i neki do pola ispunjeni korjeni zuba, izvadjen zivac i lijecen zub ko zna kad. Zena mi lijepo objasni da kada se vrsi ispuna korjena mora biti do kraja, citava duzina njegova da je ispunjena, a i sva 3 korjena da tako budu odradjena. Kod mene su 2 i to do pola, treci nije, e pa sad jbg... I sad je povadila ta punjenja, pa cekamo 7 dana da vidimo hoce li mi biti bolje, ako ne, onda ga vadimo

A jao muka, ja mrzim zubare, zadnji put sam imala muke prosli put za bozic i kao ajd da sacekamo par dana pa da vadimo, ma vadi ga odma, to bilo banje vece, nakon toga tri nedelje rana nije htela zarasti, napila sam se tableta protiv bolova i antibiotika da ne znam ni sama koliko, e kad sam te muke pregurala, ma svasta cu, dve nedelje sam pila brufene za bolove na svaka tri sata....ma ne ponovilo se vala nikom....tako da te Daco potpuno razumem...nadam se da ces sto pre pregurati te muke.....

Blago tebi, ja jos pecem kore, a onda na filovanje 2 torte, sa sve otvorenim zubom kao vulkanom u ustima, uh al me boli. Rekla juce dr da kupim antibiotik ako ne prestane za 24 h od kada samo ga otvorili i morala sam uzeti, valjda cu sutra malo doci sebi. Mislim, stvarno, ovo mi je prvi put da sam isla kod zubara i da nema karijesa ispod plombe, nema kvara, ali postoji upala, tako da ce najvjerovatnije lijecenje biti vadjenje zuba. Juce zena brusila, brusila, pa snmimala, i vidi se upala i neki do pola ispunjeni korjeni zuba, izvadjen zivac i lijecen zub ko zna kad. Zena mi lijepo objasni da kada se vrsi ispuna korjena mora biti do kraja, citava duzina njegova da je ispunjena, a i sva 3 korjena da tako budu odradjena. Kod mene su 2 i to do pola, treci nije, e pa sad jbg... I sad je povadila ta punjenja, pa cekamo 7 dana da vidimo hoce li mi biti bolje, ako ne, onda ga vadimo

Podrazumevano Re: KULINARSKO ĆOŠE

A jao muka, ja mrzim zubare, zadnji put sam imala muke prosli put za bozic i kao ajd da sacekamo par dana pa da vadimo, ma vadi ga odma, to bilo banje vece, nakon toga tri nedelje rana nije htela zarasti, napila sam se tableta protiv bolova i antibiotika da ne znam ni sama koliko, e kad sam te muke pregurala, ma svasta cu, dve nedelje sam pila brufene za bolove na svaka tri sata....ma ne ponovilo se vala nikom....tako da te Daco potpuno razumem...nadam se da ces sto pre pregurati te muke.....

Baš niste morale u detalje ... :sad2: mrzim i pomisliti na zubara ...:sad2:

Ma ja ih ne volim, mislim, ko ih uopste i moze voliti!!! Ali sam, brate mili odlucna, kada me boli ja se spremim da ce tamo ona da brusi, busi, lupa i udra i gotovo, izdrzim i kraj, kasnije odkukam kuci ali sada nemam za to puno bas vremena. Inace, kada sjednem na tu stolicu uhvatim se jedne tacke na zavjesi i ne skidam pogled sa nje, ne daj ti Boze da spustim pa spazim sta ona drzi u rukama, kakve sprave iglice i ostale alatke, neka, neka, neka ona radis voj psoao, a ja stiscem prste ne nogama i drzim se svoje tacke

Uf, kad vidim ili čujem priču o zubarima, dosta mi je svega. Mada ja imam kući zubarku, koja je majstor nad majstorima, kod nje ništa ne boli, samo malko novčanik, kad joj plaćam, ali i to brzo prodje, kad pomislim, kako bi me na drugoj stolici bolelo. Fenomenalna je, dolaze kod nje pacijenti i iz daleka. Vredi probati i uveriti se.
Dacu, ne treba ti ni tačka na zavesi. Proverila sam.
Nije da joj pravim reklamu, ali prosto malo da razveselim temu zubara, da nisu svi babaroge. :D

Ma Natasa nekima poput mene ni najbolji zubar na svetu ne vredi, ja prosli put pocela gundjati, a kaze meni zubar pa jel te boli, reko ne, pa sto jauces ...pa reko mislim da ce me boleti :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: psiholoski valjda strah vec imam :zcepanje:

Back