KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E da vam i ja mahnem, ko god da izmisli pecenje kora na vise nivoa zivio sto godina, ja sam rernom ne zadovoljna nego prezadovoljna........sve zavrsila i sad uzivancija :manikir:
Ne potpuna ali bar cu odmarati sa decom....svi smo bolesni a bebana najvise nadrljala....jadnica mala, samo krklja na nosic, popodne cemo do lekara....vazda se bojim da ne ode na usi ili na pluca....bolje odmah leciti dok nije kasno.....
ljubim vas

Uf, a kod nas polako mala bolnica: muz je kenkav od nedelje a mene nešto hvata večeras. Za vikend imam samo jednu torticu, pa nije ništa strašno. Možda ću da skoknem kući na dva dana, samo nek je lepo vreme, pa da uzmem jagodice, trešnjice, možda i višnjice.

Sve zavrsila oko tortica, pogledam na sat PONOC, okrenem se a na sve strane prljavo sudje, sto od rucka, sto od tori. Pomislim, pa kad tad ga moram rijesiti, ma zacas cu ja to i evo... sad je koliko ovo bi sati... ni ne vidim vise

Cao društvo, sad sam se na FB dopisivala sa nekom ženskom, koja je odavde iz Slovačke, živi u Parizu i ide četvrti put da se udaje za nekog crna, koliko sam videla dosta mladjeg od nje. Ali, godine uopšte sada nisu važne. Pitala me je da li bih znala da joj uradim tortu crnkinju u prirpdnoj veličini, jedno 160 -170 cm visine. Otpala sam. Niakko da dodjem sebi, da li to ona mene malko zeki ili šta. Izabrala je i torte, ukuse, i sad kao čeka da joj dam predračun.:rtfm: mm nije kod kuće a ja ne znam šta da radim. Niti odakle da počnem da računam. Koliko to meni svega treba? A najvažnije pitanje? Da li to ona misli ozbiljno? Kao svadba će biti u Parizu a posležurka negde ovde, pa da joj ja pravim tortu.:eek::dontunderstand::dash:

Cao društvo, sad sam se na FB dopisivala sa nekom ženskom, koja je odavde iz Slovačke, živi u Parizu i ide četvrti put da se udaje za nekog crna, koliko sam videla dosta mladjeg od nje. Ali, godine uopšte sada nisu važne. Pitala me je da li bih znala da joj uradim tortu crnkinju u prirpdnoj veličini, jedno 160 -170 cm visine. Otpala sam. Niakko da dodjem sebi, da li to ona mene malko zeki ili šta. Izabrala je i torte, ukuse, i sad kao čeka da joj dam predračun.:rtfm: mm nije kod kuće a ja ne znam šta da radim. Niti odakle da počnem da računam. Koliko to meni svega treba? A najvažnije pitanje? Da li to ona misli ozbiljno? Kao svadba će biti u Parizu a posležurka negde ovde, pa da joj ja pravim tortu.:eek::dontunderstand::dash:

E vala svašta će da izmisle. Tebi neka je Bog upomoć.

Joj Nato ne bih ti bila u kozi, aj da se i napravi al gde da je stavis na hladjenje....ajd izdrzace to konstrukcija kad se napravi, nego ko ce lice izvajati.....da unajmis nekog vajara.....:zcepanje: Hahah al sta ce joj crnkinja pitam se ja....:zcepanje:

Nego ja cu da poludim, nikad gore mi nije bilo dekorisati torte nego ovaj vikend, torte vlaze katastrofa, fondan se ne susi, ajd i kad se prosusi cim je izvadim iz frizidera ona se pocne znojiti za 30 sekundi, mesim fondan a on se vec mljecavi.......katastrofa ziva majke mi....a masna na torti mini nikako nece lepo da se osusi.....mislim osusi se al napolju posle par min pocne sva da mekani.....uzas zivi, dodje mi da batalim i torte i sve.....u pm....sad sam ih sve i slikala pa nek im je bog u pomoci kad ih musterije odnesu.....
odoh da se tusiram da skinem ovaj secer u prahu sa mene...:zcepanje: pa na feniranje, idemo na deciji rodjendan popodne.....malo da dusu odmorim i ja.....

Ja ne pamtim kad je vreme bilo bas ovako katastrofalno za ukrasavanje. Odlepila sam, jedva sam cerkici ukrasila torte za rodjendan i bukvalno cim se izvade iz frizidera vec je vlazno sve! Sreca pa samo jednu porucenu sam imala za vikend inace ne znam sta bih od nerviranja! Moram da kazem da sam generalno prezadovoljna glavnom tortom koju sam joj uradila, mislim da mi je to najlepsa do sd od svih i jako mi je krivo sto me je fotoaparat izdao te nisam uspela svu lepotu da prenesem i na fotke. Okacicu slike kad ih prebacim na sajt pa cete videti :)
Nego, koji je nastavak koriscen na torti sa ove slike
936861_10201247063557699_915706713_n.jpg

ovo je pretpostavljam buttercream?

Ja nemam pojma ni koji su nastavci za travu ja to ne koristim. :D Ali, imam musteriju koja bas cesto narucuje od mene za svaki deciji rodjendan, od kako sam krenula da radim torte i poslala mi ovu sliku, cak bi nabavila i nastavak samo da joj kazem koji mi treba pa eto ja pitam vas sa vise iskustva :)

Ono sto i Ceca koristi, to je verovatno i to Baddy-evo, ja jos nisma to probala, ali vjerujem Ceci da je i ukusno. Ja bih radila kombinacija slag - sl. pavlaka, sa tim filujem, sa tim i dekorisem torte koje su ta vrsta, cvrsce umutis i ne bi trebalo da bude problema. Sta znam taj puter krem koliko god da je ukusan tako uradjen, ipak kod nas ljudi nisu navikli na takve stvari

Back