KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav devojke. :bye: Da znate da vas nisam zaboravila ali nemam vremena ni da jedem u poslednje vreme, a ne da sedim ispred kompa. Imam jednu lepu novost, počela sam da radim u osnovnoj školi u jednom selu u mom kraju, predajem matematiku. Već danima sam do guše u knjigama i pripremama. Čak i nove torte ne prihvatam da radim, odradim sam ono što sam ranije obećala, toliko sam u gužvi. Nadam se da je to samo u početku tako, da ću uskoro da se priviknem i da će pisanje priprema brže da ide, a ja da imam više slobodnog vremena. :)

Pozdrav devojke. :bye: Da znate da vas nisam zaboravila ali nemam vremena ni da jedem u poslednje vreme, a ne da sedim ispred kompa. Imam jednu lepu novost, počela sam da radim u osnovnoj školi u jednom selu u mom kraju, predajem matematiku. Već danima sam do guše u knjigama i pripremama. Čak i nove torte ne prihvatam da radim, odradim sam ono što sam ranije obećala, toliko sam u gužvi. Nadam se da je to samo u početku tako, da ću uskoro da se priviknem i da će pisanje priprema brže da ide, a ja da imam više slobodnog vremena. :)

Hej, pa zato tebe nema, ma da je sa srecom!!! Samo naprjed... Bice vremena i organizacije i za torte

Imaaaa!
Malo gledala Noleta,malo seckala neku buvicu,onu iz crtaća i pevušila pesmu.
A što mi je drago da je odrao ovoga F.Ih!!! Supeeer!!!
Vesnice, šta je bilo u Budimpešti ovog vikenda? Ja idem sledećeg, to jest za par dana.

Uh, al sam uzivala, ne sjewcam se kada je bio ovakav mec!!! Nakon US open-a kada sam do 3h ujutro ostala a ustra isla na posao (cinilo mi se da jos uvijek osjecam posljedice tog ne spavanja :zcepanje:), naljutila sam se kada je izgubio 5 set i rekla sam sebi:"E ni jedan mec neces vise gledati sem, finala Masters Cup-a. Priznajem, malo sma varala u finalu Sangaja protiv Mareja, ali sinoc sam gledala sve i kad je gubio u pocetku setova i sve, sve...
Skakala sam kao blesava, u naselju su lupale petarde, a meni doslo da odem na terasu i da vicem od srece nakon one mec lopte. Muz dosao iz sobe gdje je zaspao sa Dunjom, kao i vazda se krtio koliko sam blesava, a stalno pita isto:"Pa zasto budaleses, to ti onako nista u zivotu ne znaci!?" Onda sam ja otvorila neko cileansko crno vino :pivce: da proslavimo kao ljudi :zurka:

Ivana cestitam!

Daco, ti si moj co'ek, tako ja isto reagujem na njegove pobede i poraze... sta bi tek bilo da mi je neki rod :lol:

Juce me zvala zenica koja je skoro narucila neku tortu od mene da me pita da li ce se nesto desiti sa tortom, dan za kada je narucila tortu su ona i dete zavrsili u bolnici a torta u zamrzivacu. Ja nemam iskustva sa zamrzavanjem torti, nisam znala sta da joj kazem, hoce da je odmrzne posto su odlozili proslavu rodjendana. Torta je napravljena dan pre nego sto je isporucena, ukrasavala sam je taj dan kad su je i zamrzli. Rekoh da cu se raspitati pa ako nesto saznam da cu joj javiti. Ima li neko od vas iskustva?

ja sam prijateljici poslala tortu za cerkin 18rodj.ona je nju stavila u zamrzivac i izvadila kada joj je dolazilo drustvo,kaze da torta nije mrdnula,bila je upitanju cokoladna torta ukrasena fondanom,e sada tako je ona meni rekla ja tortu nisam videla...

Pada, pada, kao blesava, uzas jedan, dusu dalo za spavanje, ali malo sutra smrc, smrc

Sto se tice odlaganja rodjendana, ja sam imala drugaciju situaciju, nazvali su me taman kad sam oblozila tortu BK i trebala je dekorisati, da je djete ostalo u bolnici, znaci stavljena je bez fondana u zamrzivac. Za 2 nedelje su rekali da slave rodjendan, ja sam naravno pravila za njih novu a ova je bila za nas, stavila na nju slag i bila je super, Zoja je u pitanju.
Drugi put sam pravila tortu za 18 rodj na sprat, na stalku, plexiglas + stubovi od prokrona. Na rodjendanu se pojeo samo gornji sprat (kao da je njima tad do slatkisa!) pa je mama slavljenice zvala da pita moze li donji sprat u zamrzivac jer sljedeci vikend ima opet neke goste. Ja kazem da skine taj fondan jer ce se istopiti kad se odmrzne, da obljepi slagom za goste i eto. Ona je rekla OK, ali nije vracala stalak. Zove ona nakon tog vikenda, izvinjava se ne znam ti kako jer kasni sa vracanjem stalka, jer je ona je citavu tortu sa stalkom zamrzla (nije smjela nista dirati da ne pokvari dekoraciju), kasnije odmrzla i stavila pred goste, kaze da je sve bilo FENOMENALNO!!! Torta je bila sa onim WAU biskvitom i kremom kao kod lud-lab i jos sloj sl. pavlake

Ovde je u pitanju Dacina kinder torta.
Mene samo plasi to sto je sa fondanom i figuricom Noddyja otisla tako u zamrzivac (jos je crveni fondan u pitanju). Pa, nista, prenecu joj iskustva, nadam se da ce sve biti ok. Bas mi zao maleckog, kaze da je mnogo cesto bolesljiv ali je grozno kad na rodjendan zavrsis u bolnici :(

Ovde je u pitanju Dacina kinder torta.
Mene samo plasi to sto je sa fondanom i figuricom Noddyja otisla tako u zamrzivac (jos je crveni fondan u pitanju). Pa, nista, prenecu joj iskustva, nadam se da ce sve biti ok. Bas mi zao maleckog, kaze da je mnogo cesto bolesljiv ali je grozno kad na rodjendan zavrsis u bolnici :(
E ejste, crveni fondan je sigurno malo problematicniji, a i kinder torta, ali boze moj, sta da se radi. Na toj torti sto je isla u zamrzivac je bio bijkeli fondan, njime je bila prekrivena i srebrni i
crni detalji

ja sam stavljala Dacinu kinder tortu u zamrzivac i bila je ok za jesti, e sad nije bila sa fondanom nego sa slagom, , stavljala sam ranije i isecenu parcad sa fondanom i fondan je bio potpuno normalan nakon odledjivanja, mada mozda bi se na velikoj povrsini vise uocili problemi....

Back