KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja nisam iz maksija, jesam iz rode, proizvode je Stamevski. Ne znam šta da ti kažem, meni je lepša kada je ja napravim, a ona je jestiva. Ti je kupi, skini šlag i karamel sa nje, i obloži fondanom.

Ma kako da ne...!!:eek: I jos da joj doplatim!! Gledala sam malopre, 700g kosta 900 din!! A kad si vec pomenula koji fil ti pravis za nju, sa mlekom ili bez?? Ja je uvek pravim jaja, secer , cokolada i margarin.

Ma kako da ne...!!:eek: I jos da joj doplatim!! Gledala sam malopre, 700g kosta 900 din!! A kad si vec pomenula koji fil ti pravis za nju, sa mlekom ili bez?? Ja je uvek pravim jaja, secer , cokolada i margarin.

Pa ta "Stamevski" je grozna. A oni su kao majstori, porodična tradicija i sl. Nikad nisam pravila, jela jesam. Meni je to puno posla, a slab efekat. Nataša je stučnjak za dobošice

Nemoj me držati za reč, ali oko 2 - 2,2 - 2,3kg, ne bude teža. Mislim da ne bude 2,5kg, ali stvarno me ne drži za reč. Nikada je nisam pravila za prodaju (ovde niko ne kupuje doboš tortu), samo za nas i nosim kumovima na slavu, jer moje kumče kaže da niko ne napravi doboš tortu kao ja. Ali, definitivno je jedna od laganijih torti.

U kakvoj blokadi? Moj je zadovoljan. Skuplja neke poene, nije briljantan, ali ako ovako nastavi, imaće poena da izađe na ispite. Nabavio je knjige, redovno ide na vežbe i predavanja, dopada mu se fakultet i tako...kaže da ima mnogo da se čita, verovatno će biti i da seuči, ali šta da mu radim. Još nisam načisto koliko je ozbiljno shvatio celu priču, mislim da ću morati da sačekam januar da bih saznala.

Eeee sad me sa tom pricom podsetiste na moje studentske dane :) tad nije bilo bodova i poena, nabubas citavu knjigu i izadjes na ispit pa sta ti bog da :) ovo je sad da se deca samo slude sa tim glupostima.... eeee bolje da sam i tad torte pravila, gde bi mi sad bio kraj :zcepanje: dzaba sam ucila, u ovoj zemlji posla ni od korova....valjda ce ovoj omladini biti malo bolje

e da kad smo kod doboske, mozda necete verovati al ja ne da je nikad nisam pravila nego je nikad nisam ni probala...al kad vidim one silne natine doboske bas bih probala :)

Dobro vece:) ima li koga ?.Malo sedoh da vidim sta mi vi radite .Ja celi dan pravim neke figurice .Kako bih ponekad volila da imam gde poruciti ,jer mi je nekad sve pretesko... zato sto moram praviti i fondan .Uzelela sam se vaseg drustva pa jedva cekam kad ce sajam, da se malo druzimo. Imate jedan veliki :cmok: od mene

Poslednja izmena:
Evo i ja 5min sjedoh za komp da postavim slike
Ma, ni kada sam malo slobodnija moji mi ne daju da dišem, moja mama kuka kako ne dolazim kod nje, pa od jutros kad sam predala neke torte čitava organizacija. Odmah pakuj djecu i trk na buvljak Dunji da kupimo jaknu i još neke potrepštine, pa onda u Rodić za moje tortene zezancije, pa onda do svekrve na ručak (tamo u nekom laganom popodnevu ne mogu ja sjediti onako zalud, kad sam izvukla komadiće fondana i rekla da ću praviti figurice, moji su se smao pogledali...) Odatle kod moje mame, evo stigli večeras kasno - Dunja u krevet, pa se ja kupala, sad stavila slike, smrzla mi se glava kraj prozora, vazda u ovom ćošku gdje je računar hladno i eto, crkla sam danas od šatro odmaranja...
Sin sutra ode sa babom i dedom malo u Hrvatsku, tako da će malo mirnija atmosfera biti kad je smao jedno dijete kući, jer kad su u kompletu,. vazda haos.

Sutra čitam šta ima novo na ćošetu, koje ste nove tortice pravile za vikend...
A sad i ja odoh kod Dunje...

Zenskici dragi kako je bilo na naj tortama.........ja bila ovaj vikend u Birminghemu.....bilo je fantasticno.....torti i alata za dekoraciju na pretek .....samo novaca malo.....imalo se sta videti ....cim se napuni baterija na foto aparatu postavit cu slike pa mozda nekom pomognu kao inspiracija ........ljubim vas sve ......

Daco legendo, umrla sam od smeha kad sam procitala da si izvadila komadice fondana i pravila figurice.... :zcepanje:
izgleda nisam jedina luda :) nedavno sam kod mame bila u nedelju i ponela zeleu zicu da izsavijam za djurdjevke,oni mi vicu ti nisi normalna, al reko sta kad taman sedim dokona i pijuckam kafu pa cu ja taman da ubijem dve muve jednim udacem,,,doduse fondan jos nisam nosila :)
Joj ne pravi mi zazubice, kako bih ja mogla do buvljaka, mi kad god idemo kod muzeve sestre u suboticu, prvo odvezemo babu i nasu cerkicu kod njih pa mi zapucamo na buvljak :)
Vesna ne znam za druge ali ja jedva cekam slike :)

Back