KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sad završila sa isporučivanjem torti za ovaj vikend, sad ću malo da odmaram, a sutra u nove radne pobede. Inače da se pohvalim, na moju inicijativu smo u Boljevcu osnovali udruženje žena koje rade trte, kolače, peciva... Stiglo nam je rešenje pre dva dana i sad su u toku pregovori sa ljudima iz Opštine da u septembru organizujemo tortijadu.

Proljece napolju a ja opet unutra u kancelariji. Od petka kad sam dosla s posla, do jutros kad sam opet krenula na posao nikud nisam izasla :eek:

E cek, cek, izasla sam juce, isla traziti fruktozu. Joj, poludila sam kad sam sve pripremila za fondan i onda otvorim ormar, rovarim, rovarim nigdje fruktoze i dextroze JOOOOOJ!!!!! A u nedelju poslije 12h ne radi ona zdrava hrana, samo male prodavncie u oklini tad rade a u njima naravno to nema :dash:
Sjednem na biciklo i u IDEU, tamo 300gr fruktoze neka makedonska oko 300din i 400gr dextroze isto oko 300din, jos koji C zelatin i ode moja hiljadarka samo tako :dash:
Uzas, ispadne 1oodin da je 100gr, a u zdravoj hrani gdje uvijek kupujem je fruktoza 25din/100gr, a dextroza jos jeftnija

Jao Daco ala te oderase :hahaha:
i meni se to jednom desilo ali sa glicerinom, krenem cerkici za krstenje i prvi rodj da dekorisem tortu i krenem da pravim fondan i shvatim da nemam glicerina, a bozic jos i nista ne radi...:dash: mislila sam da cu plakati od muke, kad sam ugledala natpis na jednoj privatnoj apoteci otvoreno ne mogu ti opisati koji mi je teret pao sa srca, sad uvek u rezervi imam po dve tri bocice :)

Ma draga moja, ja ti glicerin kupujem u onoj velikoj boci, prodaju u apoteci u flasi od 1kg oko 350din, mislim da se to isplati jer onaj u maloj bocici od 50ml je bio 45-50din. I cim nacnem jednu, ja ti odmah idem kupiti drugu, mani se ti toga.
A sad idem upravo izlazim iz stana da kupim ma ne znam ni ja koliko cu te fruktoze i dex da kupim, uh...

E sada da vidite kako je meni kada treba ovde nešto da kupim. :( Kod mene 200g dekstroze, u prodavnici zdrave hrane košta 100 dinara. A jednom sam u Rumi ceo kg kupila za te pare. I mal' s pre neki dan nisam šlogirala kada sam videla u prodavnici da je "vital" margarin 65 dinara. :evil: A Irena mi juče videla u "Tempu" 43 dinara. :rida: A ne mogu sve da kupim kada idem u Bg da imam dok ne krenem drugi put, kada pare ne berem na drvetu. Sve mi treba, a para uvek fali.

Eh... cene :roll:.
U većoj sredini postoje ti hipermarketi gde je zaista sve povoljnije. Ali ni tamo ih nema na svakom koraku... pa ako treba da ideš sa jednog na drugi kraj Bg-a po dva pakovanja putera - sigurno se ne isplati, već kupiš u prvoj radnji pa dođe na isto... kao i u malim sredinama. Iskreno, i mene nekad mrzi da idem na drugi kraj grada (gde mi je Univer koji je kod nas najpovoljniji... uglavnom), naročito ako je hladno, za Bg su te relacije već mnogo ozbiljnije pa je jedino rešenje u dovoljnim zalihama.
Sa druge strane, npr. nedavno mnogo pominjana jaja su kod mene i dalje 12-13-15 dinara, u Beogradu ih teško pronalaze za te pare... Slično je i za lešnik, orah, badem...
Sve u svemu - "ko ne plati na skeli - plati na ćupriji" tako da se ne treba tu mnogo sekirati. :cool:

Pozdrav svima! :) Nadam se da uzivate u ovim prolecnim danima,cak je i kod nas doslo prolece za neverovati! Polako se spremamo da idemo za Novi Sad kod maameee :heart: na Uskrs .
SRNE SU MI POJELE LALE I KROKUSE i jako sam ljuta na njih! Mogle su jesti malo i kod komsije :whistling: ;)
Elena raste,pocela je polako da se oslanja na noge,u setalici ide unazad... hahaha... ali cim vidi cvece onda pozuri da ga iscupa! Nadam se da ce prohodati za 2 meseca...
Eriku je Uskrs sledece nedelje pa razmisljam sta da mu napravim,da ga iznenadim :)
Evo saljem vam slikicu sa mojom novom ljubimicom orhidejom koju sam kupila sama sebi!
Ljubac!

SAM_8821.jpg

Orhideja je prelepa.
Ja sam pre nekoliko dana sadila kaktuse i udjem u sobu samo nešto da uzmem, a zaboravim da sam pustila zeca da se igra po terasi i kad sam izašla, imala sam šta i da vidim, svu zemlju je isipao iz saksije (seme sam ubacila u saksiju pre toga). I ne znam da li sam se više iznervirala zbog toga ili zato što se sav uštrokavio, uvaljao se i u vodu i u zemlju... Umesto belo, krzno mu je bilo crno. Ali tako mi i treba kad ne razmišljam šta radim. :udriglavu:

Back