Kulinarsko ćoše

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
menaz cokolada je posna,problem su druge namirnice koje nemaju zamenu u vreme posta pa neki slatkisi moraju da cekaju da post prodje...Nego zezamo se mi ali ajde sad da mi nesto pomognes...naime idemo sutra kod prijatelja na Pesah,pa me zanima da li postoji neki obicaj sto se tice cestitanja prilikom dolaska u kucu,kao sto je to kod nas za Bozic ili Uskrs,prosle godine mi je promaklo da pitam a bas me zanima pa posto si vec tu budi mi od pomoci.

Hagsa meah.to je pozdrav pri ulasku u kucu.

Za Pesah se inace nose veoma skupi pokloni,ne verujem da je to u Srbiji tako,bilo bi previse.
Dosta je dug i slozen verski obred,...ne znam sta da ti kazem...to dugo traje,ako se bas postuje.

guglala sam danas nesto i veoma je interesantno,poceli smo da se druzimo pre neku godinu,upoznali smo se na moru i postali smo veoma bliski prijatelji,cula dosta lepih prica vezanih za njihove obicaje ali nikako da pitam za tako neke sitnije.hvala na informaciji,ja te bez razloga prozvala.Poklone sam kupila,ne znam da li su skupi,ali su od srca i veoma lepo sam ih aranzirala u jednu veliku pletenu korpu,za svakog po nesto,onako odabrano...moj drug bi najvise voleo mene u toj korpi ali sta cu probala da se udenem,ali mnogo mala,mislim korpa...

guglala sam danas nesto i veoma je interesantno,poceli smo da se druzimo pre neku godinu,upoznali smo se na moru i postali smo veoma bliski prijatelji,cula dosta lepih prica vezanih za njihove obicaje ali nikako da pitam za tako neke sitnije.hvala na informaciji,ja te bez razloga prozvala.Poklone sam kupila,ne znam da li su skupi,ali su od srca i veoma lepo sam ih aranzirala u jednu veliku pletenu korpu,za svakog po nesto,onako odabrano...moj drug bi najvise voleo mene u toj korpi ali sta cu probala da se udenem,ali mnogo mala,mislim korpa...

Hmm...imam utisak da taj tvoj drug nema los ukus.:D

Ali pazi!!!!
Za pesah se ne jede nista "kvasno",gde ima kvasca.Jedu posebnu vrstu hleba,nesto kao dvopek,jako bljutavo.Pije se iskljucivo samo crveno vino od pica.Pre Pesaha se kuca detaljno cisti da ni jedna mrvica ne ostane,itd...to je posebna prica za sebe,ali da se ne iznenadis i trazis hleb,npr.:))
Izbegni da u tvojim poklonima bude bilo kakava hrana gde ima brasna,mirnija ti je glava,da ne uvredis ljude.Oprostili bi ti znaju da ne znas,ali bolje izbegni,imas mene da te posavetujem.:))

Poslednja izmena:
samo vi lizite,,ja da vas pozdravim pa odoh na spavanje,ustajem u 6.danas sam bila u Radnickoj po ambalazu za kolace-imaju kutije za torte(sa tacnom)u kompletu 10 kom 900 din od jaceg kartona i 870 din 10 kom od slabijeg kartona

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back