Kulinarsko ćoše

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima onih satića na točkovima, koji jurcaju po sobi i tandrču, pa hteo ne hteo moraš da ustaneš da ga uloviš.Ponekad mi ni 3 takva ne bi pomogla.:think:

Videla sam! :zcepanje:
I zamislila sebe ujutro... kako prvi dan uredno ustanem, zaustavim sat i sve OK.
Drugi bi mu već trebalo malo da "trči", a treći... pa navikla bih na zvuk i on bi zvonio i trčao dok ne istroši baterje. :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Videla sam! :zcepanje:
I zamislila sebe ujutro... kako prvi dan uredno ustanem, zaustavim sat i sve OK.
Drugi bi mu već trebalo malo da "trči", a treći... pa navikla bih na zvuk i on bi zvonio i trčao dok ne istroši baterje. :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Ma znaš šta.Žao mi stakla na prozorima, skupi su, jer bi tom satiću na točkove dala 2 dana fore.3. dana bi učio da leti kroz prozor, (samo ako ga stignem).:zcepanje:

Ja dzepna izdanja pravim zbog mene, jer sam najveća izelica slatkiša, pa se na taj način ograničavam. Kad nečega nema, onda nema...:besna:

Još jednom svima hvala na pohvalama.:hvala:
moj stariji sin bi odmah pitao jel ovo samo za mene:zcepanje:,nekad je lepo kad se smaze sve sto napravis ali nekad brate bude opterecenje.Ono sto kod nekog traje dva dana kod mene nestane za cas.Ove godine sam mudro cutala i nisu se ni jednom setili knedli sa sljivama od kojih se meni dize kosa na glavi,zakrmacim celu kucu,skuvaj ovo,pa ono,pa umesi isastavi,pa opet skuvaj pa przi a oni 50 kom do mraka potamane.I jos mi kazu sta nema vise,samo si ovo spremila.

moj stariji sin bi odmah pitao jel ovo samo za mene:zcepanje:,nekad je lepo kad se smaze sve sto napravis ali nekad brate bude opterecenje.Ono sto kod nekog traje dva dana kod mene nestane za cas.Ove godine sam mudro cutala i nisu se ni jednom setili knedli sa sljivama od kojih se meni dize kosa na glavi,zakrmacim celu kucu,skuvaj ovo,pa ono,pa umesi isastavi,pa opet skuvaj pa przi a oni 50 kom do mraka potamane.I jos mi kazu sta nema vise,samo si ovo spremila.
Daco, potpuno te razumem. To su meni radili sa palačinkama, ako ne ispečem 70-80 komada ništa.Još kažu samo pričamo o palačinkama a ne jedemo ih. A ja jedan dan zamesim i dam njima da peku. Pekli 'ceo dan do ponoći'. Ja gledam TV, oni peku, prave pauzu pa opet. na kraju pitaju može li da ostane testo pa sutra da se završi pečenje. Može kažem ja, Sutra bacim testo i više mi nikada nisu tražili da im pečem palačinke, a kad im ispečem, kolko god, super zadovoljni.

heheheh...joj nije vam lako..ja recimo obicno pozovem nekoga na palacinke, mislim ne bih ih pekla samo za Pedju i mene..i npr dodju mi sestra i zet i klinke..a ja udarim veto. nema diranja palacinki dok ne budu gotove skroz..ne znam da li je to kod vas obicaj, ali secam se kad sam bila mala, mama pece li pece palacinke mi svi obigravamo oko kuhinje a je l mogu jednu a je l mogu ja jednu..i ona zena dok zavrsi nema palacinki, ko da nista nisi ni radio..a ti mrtav umoran jer si ih zapravo napravio tonu...zato ja to zabranim:D ocu bre da se vidi trud :D

Ja bogami palacinke i knedle pravim bar jednom nedeljno./ Sto za nas, sto za goste, mamu, onu baku kojoj spremam ...itd, ali te dve poslastice mi dodju nekako najbrze i najlakse. Ocas posla ih spremim i svi zadovoljni.I ne branim da odmah jedu jer su meni kao maloj branili pa se secam dok budu gotove mene prodje zelja a i mama nije dala da joj se u kuhinji prave palacinke da joj se ne uvuce smrad pa je baka krisom kada ona negde ode pekla da se zasladimo. Kako sam se udala ja sam jedno vreme pekla palacinke i dva puta na dan .:D:D

heheheh...joj nije vam lako..ja recimo obicno pozovem nekoga na palacinke, mislim ne bih ih pekla samo za Pedju i mene..i npr dodju mi sestra i zet i klinke..a ja udarim veto. nema diranja palacinki dok ne budu gotove skroz..ne znam da li je to kod vas obicaj, ali secam se kad sam bila mala, mama pece li pece palacinke mi svi obigravamo oko kuhinje a je l mogu jednu a je l mogu ja jednu..i ona zena dok zavrsi nema palacinki, ko da nista nisi ni radio..a ti mrtav umoran jer si ih zapravo napravio tonu...zato ja to zabranim:D ocu bre da se vidi trud :D

Jao što si neka.Moja kuma tako radi.A ja volim da ih ručkam dok su vruće.Posle i ne moram da ih jedem.
Kod mene je sledeći slučaj:moj tata pravi feeeenomenalne palačinke.Ogromne, u najvećem tiganju.A pošto moj Andrej obožava palačinke, nama kad se jedu, mi ga podgovorimo da traži od deke.A deka ko deka,odmah da udovolji mezimcu. Mi dok stignemo, on već u kuhinji obrće palačinku za palačinkom.
Ja sam se u kući deklarisala da ne znam da pravim palačinke.Zato je to preuzeo mm.I stvrano su mu odlični,nisu kao kod mog taje, ali su i ovi odlični.I ni zašta na svetu ne bih rekla da ne valjaju.:super:

I ja napravim toliko, samo što 2/3 zamrznem:D pa imam za još 2 puta.:) Moja deca su još relativno mala, a Moj Andrej ih pojede, ali ne obožava..ipak je to testo:sad2:

A čekam da Smeh reaguje:rtfm:, mnogo smo se udaljile od teme...

dragi doneo eurokrem,pa odoh da pravim 325 palacinki,obecala na recenicu mama pravi ti tvoje su bolje od babinih...meni je sve babino bolje od mog,samo neka sprema al da me ne pece majcinska savest i da u narednih mesec dana mogu mirne duse da se branim idem da zasucem rukave.Navratite na njih,dajem da se jedu vruce,i dodjite dok oni nisu dosli iz skole,posle nemaaaa pojela maca.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back