Kulinarsko ćoše

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Joj bit ce da pametujem opet:mrgreen: po meni bi mogao da ostane u krevetu, nema shanse da bi ga ja toliko budila.Moj muz i ja se dogvorimo ko ce prvi da ustane zbog kupatila jer oboje idemo u isto vrem na posao, ako ja prva ustajem, u toku mog spremanja mu samo viknem koliko je sati i desi se da ne ustane, ja samo kazem dovidjenja ja odoh da ne zakasnim...jest mozda sebicno, a mozda i nije:mrgreen:, pa nisam mu ja mama:evil:a i onda , svrshen covek:evil:

Kvashenice su stari hleb umocen u jaj i isprzen, ne znam kako ih josh zovu:think:a znala sam
Zovu ih još i prženice a još češće pofezne. Ja treba da vas učim. Doduše, ne stižete od višesatnog ubijanja od posla... :sad2::hahaha::hahaha:
Samo što ja za ovakve stvari dobijam umesto tih bonica što delite da ne kažem već...

bla,bla,bla dobro jutro,dete ispraceno u skolu,spremljena uzina,ukljucena masina,opwglan ves,prve kore se peku.....i posle im mi krive sto ih Bog nije stvorio za vise radnji istovremeno,prosto vam je uloga takva da sve sto radite morate to jedno po jedno uz debelu koncentraciju da bi uspelo.

8c5cc698.gif

Samo da se javnem , eto i ja u poslu....napokon....Sto je to kod mene cudno kada nema onda nema bas nista ali kada krene ...kao da ih magnetom privlacim....Od jutros jos tortica , ali jos uvek kod mene klasika tako da ne znam da li da ih kacim....E sad nema zezanja alat sto pre.....Cmokic...Eh, Slogi samo da sam se setila reci....Kod nas u Banatu to su kvasenice.sve Espanol objasnio....zurim....

Evo nekolikoh mudrih izjava poznatih nam faca (manje više)

Muzeš li krave i svinje?
Sanja Marinković, kravarka

Duško je jako patrijarhalan, pogotovo sada kada sam trudna.
Jelena Karleuša, domaćica

Žena sa kojom su me videli mi je tetka. U stvari, nije mi tetka, već sam se našao sa njom zbog posla.
Filip Kapisoda, žigolo

Toliko opustim sagovornika da se oni na kraju otvore kao septičke jame i sve mi kažu.
Dragan Stojićević, purgative

Od kada smo u Liježu, supruga Nataša je stalno trudna.
Milan Jovanović, demograf

Nemam uzore. Prevazišla bih i samu sebe.
Mirjana Škorić, madona

Bila sam u vodi od kolena do struka.
Nikolina Pišek, sirena

Roman je preveden na nekoliko miliona jezika.
Sanja Marinković, esperantista

Ja imam utisak da živim gore nego što statistika govori.
Slobodan Milosavljević, siromah

Institucija, to neko ili ima u sebi ili nema.
Dragan Kojić Keba, internista

Ono što ja obećam, to drugi moraju da ispune makar i na svoju štetu.
Dragan Marković Palma, preduzetnik

Čula sam raznorazne komentare o sebi, pa i da sam, navodno, sva od plastike. Takve priče me ponekad
uvrede.
Jelena Karleuša, emotikon

Onima koji žele malo da porade na sebi savetujem da čitaju Nikolu Teslu.
Dragan Kojić Keba, strujomer

Kad se ugojim, obično sam na 78 kilograma, a ne na 80 kao što se piše.
Vesna Zmijanac, Tvigi

Sviđa mi se što je sličnost između mene i Šakire toliko identična.
Indira Radić, šaljivdžija

Dobih sad na mejl ove napade inteligencije, pa nisam izdržala da ne podelim sa vama drage moje.:heart::heart::heart:

Kod mene u kući se to uvek zvalo "hleb u jaja" (s akcentom na gramatički pristup ;)).
U školi sam čula za "kvašenice" i "prženice", a u filmu "Ubistvo s predunišljajem" (jedan od mojih omiljenih) - pofezne.
Sad ih zovemo svakako, ali ih još češće - jedemo :D

E, sad ovako: kod mene su: "prženice" ono hleb u toster da se ispeče malko.. a ovo što vi zovete "kvašenice" kod mene se zovu "moče" ili ti na mađarskom "bundas kenyer" (čitaj: bundaš kenjer)

Smeh, vidim da cemo aktivirati onaj predlog da napisemo knjigu gde se sta kako naziva:per::think:

Ono sto sam cula do sada kao sinonin za przenice je sledece: moce, kvasenise, pofezne, pohovani hleb, hleb u jaja, bundas kenyer, francuski tost( tako je pisalo u jednom restoranu). Znam samo da je ovo bas fino papati sa nekim sirom, al' bolje da ne pocinjem:zper:

Jos nesto, samo da prijavim cime sam se sinoc zanimala ;) Kod mene se palacinci stalno peku i to po 70 komada, ali nema krkanja dok se ne ispeku sve:zper:

Samo da vam se javnem:(meni je danas bio grozan dan, mm je imao udes, od jutros sam po bolnici, nema preloma, rana...samo je imao jak udarac u galvu tj potiljak o naslon, jedan ga je malo jace udario od pozadi, bio je u nesvesti i sada je u bolnici, svestan je samo se neseca udesa uopshte..Inace je srcani bolesnik i od shoka i straha pocelo je da ga probafa u grudima pa su ga smestili na koronarno odlenje, nisu me tamo pustili, sestra mi je smo rekla da mogu uvece da zovem, a dr je rekla da razmishljaju za pejsmeker:( Dobro sam sada, kazu spasio ga naslon od sedishta mozda bi mu pukao vrat da nije bilo tog naslona, inace je bio sa firminim autom krenuo na put...To je vec drugi put u tom autu da je imao udes, danas mi onako kroz shalu rece,ma ne vidi me vishe ta florida...ali kada je cuo za srce sav se jadan snuzdio, nije cak hteo ni da prica samnom, samo mi je rekao da ce iskljuciti mobilni:(
Veceras cu se alo vishe druziti sa vama, sama sam sa Stefanom, ali necu da dete nishta vidi na meni, ni njega nisu hteli da puste da ga vidi...

Biće sve u redu. ;)
U svakom slučaju, dobro je prošao što se udesa tiče, a ovo sa srcem je nešto što, na žalost, ima i morate da naučite sa tim da živite.
Konačno, srčana oboljenja nisu ni malo naivna, međutim dobra strana je da je ta grana medicine izuzetno napredovala i da se srce doslovce da "izremontovati" tako da nesmetano radi.
Uz disciplinu i pristojno sređen život - neće biti problema.
Naravno... nije lako prolaziti kroz sve to :(... ali ... pregura se.

Jaco duso bas me je ozalostolo ovo sto vam se dogodilo. Samo da covek ne bude miran, ali valjda ce se uskoro sve povoljno zavrsiti i tm ce ti opet biti kod kuce zdrav i cio. Pozdravi ga od svoh nas i ja se nadam da ce mu ogromna pozitivna energija koja zraci sa ovoga foruma pomoci da se brze oporavi.

Hvala vam svima i u njegovo ime, zvacu oko 19h da cujem kako mu je, ja se nadam da ce sada konacno doktori neshto uraditi, mi vec 10 godina prolazimo zajedno kroz sve to i ni malo nije lako ziveti sa takvim bolesnikom, nadam se da me shvatate.I pored "normalnog" zivota kojim zivim sa njim on je postao drugi covek od kada je oboleo, nervozan, razdrazljiv nekada i nemoguce nervozan, ali nekako moja priroda sve to stavi na svoje mesto pa guramo zajedno, ako mu ugrade taj pejsmeker kazu bit ce drugi covek, ja se nadam najboljem, a znate vi mene, jaka za ceo svet...:heart:

Samo da vam se javnem:(meni je danas bio grozan dan, mm je imao udes, od jutros sam po bolnici, nema preloma, rana...samo je imao jak udarac u galvu tj potiljak o naslon, jedan ga je malo jace udario od pozadi, bio je u nesvesti i sada je u bolnici, svestan je samo se neseca udesa uopshte..Inace je srcani bolesnik i od shoka i straha pocelo je da ga probafa u grudima pa su ga smestili na koronarno odlenje, nisu me tamo pustili, sestra mi je smo rekla da mogu uvece da zovem, a dr je rekla da razmishljaju za pejsmeker:( Dobro sam sada, kazu spasio ga naslon od sedishta mozda bi mu pukao vrat da nije bilo tog naslona, inace je bio sa firminim autom krenuo na put...To je vec drugi put u tom autu da je imao udes, danas mi onako kroz shalu rece,ma ne vidi me vishe ta florida...ali kada je cuo za srce sav se jadan snuzdio, nije cak hteo ni da prica samnom, samo mi je rekao da ce iskljuciti mobilni:(
Veceras cu se alo vishe druziti sa vama, sama sam sa Stefanom, ali necu da dete nishta vidi na meni, ni njega nisu hteli da puste da ga vidi...

Najteze je sakrivati svoja osecanja. T i si jedna pozitivna osoba i tu energiju prenosis i na druge...ma bice sve u redu. :cmok2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back