Kulinarsko ćoše

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo ja sam dosla kuci pre 10-tak minuta. Lepo smo se proveli i ispricali, bili su Koka i njen muz, daca011 i njen muz, teta ira, inka i ja.
Jaco vidim da nema nikoga da ti odgovori pa evo ja samo da kazem da su mene pred Jagodinu savetovali da fondan ne zamrzavam jer posle bude vlazan i opusti se. Ali sam ga ostavila u frizideru i nista nije smetalo. Ispod fondana je bila plazma torta bez ikakvog premaza (koji svi vi koristite za fondan, bilo da je fi ili dzem)

Evo i mene. Posle uzbudljivog dana i burne noci u drustvu forumasa i forumasica evo me od jutros na poslu. Mora se, danas imam kod mene zurku. U mojoj varijanti to znaci zaradi, nabavi, spremi, posluzi, skloni i onda sudovi...sudovi :dash::dash:a sutradan ujutro na posao.
Ali ja vilim drustvo i da odem i da primim. Nek sve ide na veselje. Samo mi ponekad ponestaje snage.
Nadam se da su Koka i Rade srecno stigli kuci i sada zasluzeno odmaraju.
Pozdravljam vas idem dalje na posao.

Pozdrav za sve, a posebno za Teta Iru, definitivno naj, naj vrednicu i ja cu je proglasiti naj vrednijom forumashicom, ipak njen tempo je tempo i to ne spor, treba ga izdrzati :ok:
Teta Iro pa zar bash niko da pomogne, ni prstom da mrdne?Cutim ti i ja tako i radim, radim, radim, znaci firma, kuhinja, firma kuhinja, usput ono drugo, a o ni ni malim prstom, e danas mi pukne film (malopre sam tek zavrshila ovu nedelju sa tortama), odneli toprte, a od rucka nishta, e da vidish kako su se rastrcali, jedan po hleb, drugi pali rostilj , vade meso iz friza, peku krompir, evo bash sad zovu da je rucak gotov, ja sam im danas rekla da me nishta ne zanima, naradila sam se za njih 5-oro ove nedelje i da necu da cujem za shporet.:mrgreen:
Da li ste se slikali sinoc? Kako je bilo i shta ste videle, da li ste bili tamo gde se prezentovala cokolada i shta je sve bilo?
Idem da njupam pa se pishemo posle:heart::bye:

E blago tebi Jaco sto si tako izdresirala tvoje. Ja sam pored sveg posla dva puta servirala dorucak i dva puta rucak. Posebno muzu, posebno sinu jer pobogu ne mogu oni da jedu kada se meni hoce nego kada ogladne. Jos stalno gundjaju da su meni svi vazniji id njih, jer oni sve ovo sto radim oko torti i slicnio smatraju za moju licnu zabavu i igranje a ne vide od cega se ispunjavaju svi njihovi prohtevi. Ali sta da se radi. Evo na brzinu sam popila kaficu i idem dalje.

Ma ti si njih mnogo razmazila, ja volim da ugadjam i kada imam vremena skinucu im i zvezde ako traze nece mi biti teshko, ali brate mili i mene majka rodi, ne nadje me na ulici, pa imam i ja dushu, pa kada imam puno posla i provodim 8 sati dnevno u firmi cak i subotom i treba sve ostalo postici pored njih trojice, a sve da radim sama, pa mani ga Mito shto bi rekli. Ove nedelje sam samo jednom upalila za moju dushu televizor i to sinoc dok sam radfila torte da gledam tj slusham pesme evrovizije, drugo nishta, evo ovo mi je sad sedenje i opushtanje za citavu ovu nedelju.Josh malkice da odmorim pa cu skoknuti do sela da vidim mog tatu, brata , snajku i decicu da popijemo kaficu.A snajka mi zlatna zvala me danas da dodjemo na rucak kad odnesu sve torte poshto sam mnogo zauzeta da ne kuvam, vec ona ce, naravno odbila sam je jer sam htela da moji malo mrdnu guzama, a i nju da oslobodim kuvanja za sve ima ona shta da radi.
Pozdravljam sve i one koje josh rade i one koje odmaraju i one koje su ovde sada samnom i veeeeeliki ljubac:zag:( boze shto je lepo kad nema torti u kuhinji na stolu):heart::bye:

E drage moje evo i mene posle dugooooo vremena...:bye:Ovih dana sam jedva stigla da procitam po neki post tako da cu veceras bas imati posla...:per:Kod nas u kuci je ovih dana bilo svega.....Gostiju more jer smo pravili cerki rodjendan....I ona je sada punoletna (bas su mi deca velika):dontunderstand: kad pre.....Pored gostiju posla na sve strane nesto sam slikala nesto ne, videcete u albumu...Muz imao posla sa lovcima, sin dosao iz NS-a....Prosto ne mogu da verujem kojim smo tempom ziveli ali dobro desava se i to......Uzivajte i cujemo se :heart:

Poslednja izmena:
Evo i mene. Prezivela sam. Pijem kaficu i citam sta ste radile. Malo uzivam Cose uvek ostavim za kraj. Kao slag na torti. Ovo su mi najprijatniji minuti kad svi moji spavaju a ja kuliram uz kaficu.
Sinoc drustvo zaselo, veselilo se i bilo super. Jedino sam ja bila malo umorna. Danas odmaram. Hrane ima od juce. Doduse danas u skoli imam puno obaveza jer treba da zavrsim nesto unapred posto sam molila da me puste sredu i cetvrtak. Vozim brata za Nis.
Tako da sutra popodne odoh put Nisa.
Obecala sam da cu na povratku u cetvrtak da svrnem na kaficu kod Koke u Jagodinu. Pa sta cu kad mi je usput.:rotf::rotf:
Eto ima mene svuda po malo. Ne iznenadite se ako me sutra zateknete pred vratima.:rotf::rotf::rotf:
Pa moram nekad da malo pobegnem da me ovi moji ne maltretiraju.:super:

Teta Iro to je moj grad iz snova.U osnovnoj i srednjoj shkoli sam ucila francuski jezik i bash mi se dopao, a Pariz je Pariz sa svom svojom romantikom.:)

Jaco,dok ne odeš u ovaj božanstveni grad evo napravila sam album sa delom slika iz Pariza da malo uživate,a kad nam ukinu vize valda ćemo lakše moći da bar ponekad pobegnemo u gradove koje volimo,kao nekada kad su nam sve granice bile otvorene.Čini mi se da ste ti i Teta Ira od onih generacija koje su išle bar do Trsta po garderobu.A možda i grešim,ipak ste vi mlađe?A sada nam je sve nekako daleko.Doduše ja sam od one generacije koja je i videla sveta,ali nažalost puno je mladih koji su jako malo putovali.A valda neće dugo tako biti.

Tandara, kako ove tvoje fotografije bude uspomene iz mladosti. Ja sam u Parizu bila sa 19, a obecala sam mu da cu doci ponovo, ali evo vec skoro 20 godina ne ispunjavam svoja obecanja. Predivan mi je taj duh Pariza, umetnost koja te skoro saplice na svakom koraku. Na zalost tada sam ostala bez fotografija, pokvario se aparat a ja to nisam znala. Danas mi secanja polako blede, i nemam nista da me podseti, samo par karata za metro, ulaznice za Versaj i Luvr, poneka razglednica, suvenir...
Hvala za ozivljena secanja.

Tandara, kako ove tvoje fotografije bude uspomene iz mladosti. Ja sam u Parizu bila sa 19, a obecala sam mu da cu doci ponovo, ali evo vec skoro 20 godina ne ispunjavam svoja obecanja. Predivan mi je taj duh Pariza, umetnost koja te skoro saplice na svakom koraku. Na zalost tada sam ostala bez fotografija, pokvario se aparat a ja to nisam znala. Danas mi secanja polako blede, i nemam nista da me podseti, samo par karata za metro, ulaznice za Versaj i Luvr, poneka razglednica, suvenir...
Hvala za ozivljena secanja.

Čarli,ja sam ga tek sada videla prvi put.Znaš,svi sanjamo da vidimo ta ,bar iz priča,lepa mesta.Videla sam mnogo "velikih"gradova,ali Pariz stvarno ima to nešto.Mi smo,hvala bogu,imali baš dovoljno vremena da obiđemo sve što preporučuju da se vidi,a i puno toga za svoju dušu.Sami smo sebi bili vodiči,kartu u ruke i tako ceo dan.Bilo mi je žao da spavam koliko me vuklo da samo idem i uživam.Još pogotovo kada ti je tu cela porodica.Deca su velika i ne verujem da ćemo još negde ići ovako kompletni.Hajde da se jednog dana sve mi sa foruma nađemo u nekom lepom kafiću u Parizu.Ako nešto jako želimo valda će nam se i ispuniti.Kako bi to bilo lepo.Ako ikako možeš priušti sebi opet to divno putovanje,stvarno su uspomene na putovanja nešto najlepše.

Srecan rodjendan vesnici korici
anigif6wihe9-2.gif

Jaco,dok ne odeš u ovaj božanstveni grad evo napravila sam album sa delom slika iz Pariza da malo uživate,a kad nam ukinu vize valda ćemo lakše moći da bar ponekad pobegnemo u gradove koje volimo,kao nekada kad su nam sve granice bile otvorene.Čini mi se da ste ti i Teta Ira od onih generacija koje su išle bar do Trsta po garderobu.A možda i grešim,ipak ste vi mlađe?A sada nam je sve nekako daleko.Doduše ja sam od one generacije koja je i videla sveta,ali nažalost puno je mladih koji su jako malo putovali.A valda neće dugo tako biti.
Poshto sam ja vrlo iskrena osoba, bez obzira shta drugi misle, reci cu ti neshto, nikada nisam bila u Trstu, a od inostranstva sam videla samo Madjarsku, bili smo jedan vikend u banji Djuli.Nazalost teshko smo ziveli, tata je sam radio, baba i deda bez penzije sa nama...Ma bolje da se ne podsecam, tako da sam ti ja ostala zeljna putovanja, volim da putujem i rekla sam ako ikada docekam penziju i bude bilo uslova otici cu na put oko sveta da vidim gde sam zivela pre nego li sklopim oci.:mrgreen:
E sad malo lepih stvari, moj mladji sin ima nepunih 14 godina 28.05. ide u Holandiju sa bejzbol klubom, u proshlu subotu je izabran za clana juniorske ekipe Srbije i idu na 4 dana, a posle u Bugarsku i Rumuniju.Ma neka bar dete vidi sveta ako ja nisam:)
Ekipa se birala u proshlu subotu u Beogradu imali su try out i selekciju je vrshio jedan od bejzbol igraca iz Amerike.E neka se deca na uzivaju:worth:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back