- Poruka
- 235
Ne laje.Pod*ebava.''Kulturno'' i '' civilizovano''.8-)......šta je šiptaru....
...opet laješ protiv Svete Srpske zemlje....
...sram te bilo...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne laje.Pod*ebava.''Kulturno'' i '' civilizovano''.8-)......šta je šiptaru....
...opet laješ protiv Svete Srpske zemlje....
...sram te bilo...
Нешто боље су прошли они Срби чија се имовина налазила у Истри, јер је познато да су Истрани далеко цивилизованији, пошто тамо има доста Италијана, од ових јужнијих Задар, Шибеник, Сплит, па чак и острвљана...
То је небитно, поенту и смисао си погодио.
Суштина је да је те речи Његош ставио у уста Селим-везира,који се спрема на поход на Црну Гору као освајач, а није изнео као неки суд.
То је један поглед на свет у коме има и истине, али постоје и други.
Тачно је да свако од нас сноси делић одговорности за судбину државе,али је тачно и да се помоћу медија и пропаганде манипулише народом.
И томе подлежу сви. Од чистачица, физичких радника... до лекара, инжињера,професора....
Али то се не ради само у Србији, него свугде у свету.
И српски народ је живео у сложеним историјским и геополитичким околностима, и не треба ништа посматрати црно-бело.
Нити је још увек пропао, а током историје налазио се и у много тежим околностима по свим аспектима па је преживео и успео поново да изађе на прави пут.
Bio je ljigavac i pokvarenjak kao i većina današnjih političara,čovek samo za sebe.![]()
Kosovo: Najpoželjniji ulagači Hrvati

mislim da je besmisleno više govoriti o kosovu i metohiji kao o delu srpske teritorije... nažalost, mnogi će me pogrešno razumeti, ali eto to je moje mišljenje. srbi su jedan od retkih naroda koji slave izgubljene bitke, tako slavimo godišnjicu kosovskog boja (koji smo izgubili), u novijoj istoriji to su dejton i kumanovo... zahvaljujući ratovima, izgubljeno je mnogo života, spaljeno hiljade domova, milioni su unesrećeni... ja sam na tom istom kosovu druge noći bombardovanja izgubila druga. druga, jednog prelepog i predobrog mladog momka koji je tada imao 21 godinu. stradao je u tenku u blizini kosovske mitrovice. doneli su ga odande, u sanduku za bebe, tj doneli su njegove ostatke. jedva su ga identifikovali članovi porodice. tuga, šta da kažem. i onda postavljam pitanje : čemu? čemu ratovi, smrt? ne mogu to da shvatim, možda sam luda, glupa, šta li? za koga, za čega da se gube mladi životi i ne samo mladi? koja je to luda stvar u ljudskom mozgu da ima želju za ubijanjem? za osvetom... ne vredi i ne pomaže ništa. bolje da ostavimo zapad da odluči u naše ime jer će svejedno odluka biti njihova. u svakom slučaju. jači su, moćniji, to su dokazali za one dane 1999. a mi ovde, na ovom forumu možemo to da komentarišemo kako god.
jedino što nam to mrtve neće vratiti...
mislim da je besmisleno više govoriti o kosovu i metohiji kao o delu srpske teritorije... nažalost, mnogi će me pogrešno razumeti, ali eto to je moje mišljenje. srbi su jedan od retkih naroda koji slave izgubljene bitke, tako slavimo godišnjicu kosovskog boja (koji smo izgubili), u novijoj istoriji to su dejton i kumanovo... zahvaljujući ratovima, izgubljeno je mnogo života, spaljeno hiljade domova, milioni su unesrećeni... ja sam na tom istom kosovu druge noći bombardovanja izgubila druga. druga, jednog prelepog i predobrog mladog momka koji je tada imao 21 godinu. stradao je u tenku u blizini kosovske mitrovice. doneli su ga odande, u sanduku za bebe, tj doneli su njegove ostatke. jedva su ga identifikovali članovi porodice. tuga, šta da kažem. i onda postavljam pitanje : čemu? čemu ratovi, smrt? ne mogu to da shvatim, možda sam luda, glupa, šta li? za koga, za čega da se gube mladi životi i ne samo mladi? koja je to luda stvar u ljudskom mozgu da ima želju za ubijanjem? za osvetom... ne vredi i ne pomaže ništa. bolje da ostavimo zapad da odluči u naše ime jer će svejedno odluka biti njihova. u svakom slučaju. jači su, moćniji, to su dokazali za one dane 1999. a mi ovde, na ovom forumu možemo to da komentarišemo kako god.

ja bih da pohvalim jedan post, ali posto bi to bila medvedja usluga, odustajem.![]()
pazi, ako već pratiš hronologiju ona je išla ovako. u martu 1998. moj drug je otišao na odsluženje vojnog roka. otišao je u prizren. posle tromesečne obuke znam da je raspoređen u tenkiste. prolazili su dani i došao je mart 1999. bio je na redovnom. zadnji put sam ga videla 16.03.1999. ja sam žurila na posao, stala sam kod njegove kuće na 5 minuta. izljubili smo se i rekao mi je da se skida 20.03. nažalost, tada je već odlučeno da se njihovoj klasi vojni rok produžava za mesec dana. bio je treći dan rata, ja sam bila kod drugarice u podrumu, došla mi je mama. rekla mi je da sednem i da ima nešto da mi kaže. ostalog se ne sećam. znam da je bio u tenku, u stvari u koloni koja je bombardovana od strane nato pakta. jedna bomba (kako li već da je nazovem drugačije) pogodila je njegov tenk. od njegovog tela je ostao deo glave i torzoa, to je ono što su uspeli da prepoznaju na osnovu tetovaže i ožiljka na čelu. ostatci su bili polu ugljenisani, neprepoznatljivi sem tih navedenih delova. dok ovo pišem, tresem se. ja sam tog dana izgubila ne samo druga, srušio mi se ceo svet. za koga moji drugovi da ginu? za koga pitam te? i šta će meni kosovo, šta mi vredi svet ceo kada mog druga nema. ja ga neću zaboraviti nikada, nosiću ga u srcu ceo život. i toliko o mom drugu.
što se tiče zvona na notrdamu... jao, pa kad su nam tolika zvona zvonila, kada su nas toliko slavili, zašto nam nisu pomogli? daj molim te. gurnuli su nas pred turke da sačuvaju svoja dupeta. isti oni koji su se tresli kada čuju za islam. meni se čini da tebi istorija malo lošije ide. ipak su muslimani u tom preiodu već harali po španiji... jednostavno, zvona su zvonila jer su "žalili" toliko izgubljenih srpskih života.
što se pavkovića i ostalih mudroseraca iz novije istorije tiče nemam nameru da gubim vreme i pišem o unapred izgubljenim ratovima gde je iz fotelja komandovano našim najbližima da idu u smrt.
Ратови су нешто најгоре на свету. То нико нормалан ни не спори.pazi, ako već pratiš hronologiju ona je išla ovako. u martu 1998. moj drug je otišao na odsluženje vojnog roka. otišao je u prizren. posle tromesečne obuke znam da je raspoređen u tenkiste. prolazili su dani i došao je mart 1999. bio je na redovnom. zadnji put sam ga videla 16.03.1999. ja sam žurila na posao, stala sam kod njegove kuće na 5 minuta. izljubili smo se i rekao mi je da se skida 20.03. nažalost, tada je već odlučeno da se njihovoj klasi vojni rok produžava za mesec dana. bio je treći dan rata, ja sam bila kod drugarice u podrumu, došla mi je mama. rekla mi je da sednem i da ima nešto da mi kaže. ostalog se ne sećam. znam da je bio u tenku, u stvari u koloni koja je bombardovana od strane nato pakta. jedna bomba (kako li već da je nazovem drugačije) pogodila je njegov tenk. od njegovog tela je ostao deo glave i torzoa, to je ono što su uspeli da prepoznaju na osnovu tetovaže i ožiljka na čelu. ostatci su bili polu ugljenisani, neprepoznatljivi sem tih navedenih delova. dok ovo pišem, tresem se. ja sam tog dana izgubila ne samo druga, srušio mi se ceo svet. za koga moji drugovi da ginu? za koga pitam te? i šta će meni kosovo, šta mi vredi svet ceo kada mog druga nema. ja ga neću zaboraviti nikada, nosiću ga u srcu ceo život. i toliko o mom drugu.
što se tiče zvona na notrdamu... jao, pa kad su nam tolika zvona zvonila, kada su nas toliko slavili, zašto nam nisu pomogli? daj molim te. gurnuli su nas pred turke da sačuvaju svoja dupeta. isti oni koji su se tresli kada čuju za islam. meni se čini da tebi istorija malo lošije ide. ipak su muslimani u tom preiodu već harali po španiji... jednostavno, zvona su zvonila jer su "žalili" toliko izgubljenih srpskih života.
što se pavkovića i ostalih mudroseraca iz novije istorije tiče nemam nameru da gubim vreme i pišem o unapred izgubljenim ratovima gde je iz fotelja komandovano našim najbližima da idu u smrt.
I u tom periodu je bilo velikog stradanja Srba od strane šiptarskih terorista koji su pokušavali da uspostave administrativnu vlast u ovom gradu ...
nemoj da lupas molim te, za vreme rata je bilo stradanja srba u mitrovici od... hajde kada cujem, posle vase "pobede" kada ste se povukli "casno" pa i da poverujem [tada se svasta desavalo], ali pre toga, pa samo su hrabri albanci [da ne kazem drugacije], ili stariji ili oni koji su jos radili po firmama smeli da izadju na ulicu tih meseci, normalno samo uz zeleni karton koji su srbi delili albancima tokom nato bombardovanja.
ali da se vratimo na temu, ili makar nadovezemo na nju
Ademe,
po popisima iz tog vremena vaša opština je imala 78 % Albanaca , 10 , 2 % Srba , i oni su vas sirote šiptare maltretirali .
!