mislim da je besmisleno više govoriti o kosovu i metohiji kao o delu srpske teritorije... nažalost, mnogi će me pogrešno razumeti, ali eto to je moje mišljenje. srbi su jedan od retkih naroda koji slave izgubljene bitke, tako slavimo godišnjicu kosovskog boja (koji smo izgubili), u novijoj istoriji to su dejton i kumanovo... zahvaljujući ratovima, izgubljeno je mnogo života, spaljeno hiljade domova, milioni su unesrećeni... ja sam na tom istom kosovu druge noći bombardovanja izgubila druga. druga, jednog prelepog i predobrog mladog momka koji je tada imao 21 godinu. stradao je u tenku u blizini kosovske mitrovice. doneli su ga odande, u sanduku za bebe, tj doneli su njegove ostatke. jedva su ga identifikovali članovi porodice. tuga, šta da kažem. i onda postavljam pitanje : čemu? čemu ratovi, smrt? ne mogu to da shvatim, možda sam luda, glupa, šta li? za koga, za čega da se gube mladi životi i ne samo mladi? koja je to luda stvar u ljudskom mozgu da ima želju za ubijanjem? za osvetom... ne vredi i ne pomaže ništa. bolje da ostavimo zapad da odluči u naše ime jer će svejedno odluka biti njihova. u svakom slučaju. jači su, moćniji, to su dokazali za one dane 1999. a mi ovde, na ovom forumu možemo to da komentarišemo kako god.
jedino što nam to mrtve neće vratiti...